U18:n saaliina piste viikonlopulta

U18 esitti kauden tasapainoisinta peliään lauantaina Kisapuistossa Narukerää vastaan ja sai napattua tasapelipisteen lukemin 2-2 (0-1).
Veiterän joukkue onnistui hienosti toteuttamaan omaa pelisysteemiään ja puolustusmuoto säilyi lähes koko ottelun ajan tiiviinä.
Ottelun avauspuolisko eteni hyvin tasaisena ja peli aaltoili puolelta toiselle. Maalitilanteita ei kummallakaan ollut kovin runsaasti, muutama kulma oli molemmilla. Yksi hetkellinen herpaantuminen Veiterän puolustamisessa aiheutti 35 min pelin jälkeen Narukerän 0-1 johtomaalin. Toisen jakson alkupuolella Veiterälle tuli vaikea tilanne, kun kahden peräkkäisen jäähyn myötä kotijoukkue joutui pelaamaan lähes 10 min kahden pelaajan alivoimalla. Veiterä selviytyi hienosti tukalasta tilanteesta ja jäähyjen päätyttyä peliote siirtyi selvemmin isännille.
Kun ottelua oli kulunut 71 min, Veiterä sai vihdoin tasoitusmaalin. Harjoiteltu kulmakikka onnistui täydellisesti ja Viljami Björn iski Niilo Puhakaisen syötöstä 1-1. Ja pelikellon näyttäessä 80 min täräytti Ville Reijonen ehkä kauden komeimman osuman kaukolaukauksellaan. Näin Veiterä siirtyi riemukkaasti 2-1 johtoon.
Narukerä jatkoi kuitenkin sitkeästi taisteluaan ja onnistuikin ottelun viime hetkillä kulmalyönnistä tasoittamaan. Lopputulos 2-2 vastaa varsin hyvin ottelutapahtumia. Kokonaisuudessaan peli oli varsin hyvätasoinen ja jännittävä jääpallotapahtuma.

Veiterän joukkueesta ei juuri tarvitsisi ketään erityisesti nostaa esiin, koko joukkue pelasi hienosti. Mainitaan kuitenkin, että lievästä pelaajapulasta johtuen kapteeni Aaro Heimala taisteli tällä kertaa kenttäpelaajana ja maalissa torjui mainiosti myös sosiaalisesta mediasta tuttu Lörö Weiland.

Sunnuntaiaamuna lähdettiin sitten Eteläpään bussilla Mäntylän Tapsan varmassa kyydissä kohti pääkaupunkia. Kallion kentällä vastaan asettui kova Helsingin yhdistelmäjoukkue. Huolellisesta valmistautumisesta huolimatta Veiterä ei kyennyt toistamaan edellisen päivän hyvää peliesitystään, sillä ottelu ratkesi jo avausjakson sysimustaan loppuosaan. Toisen puoliajan ryhdistäytyminen ei enää nostanut Veiterää voittotaisteluun, vaan Helsinki kuittasi selkeän 11-6 (7-1) voiton.

Ottelun alku oli melko tasainen, mutta selvästi oli jo nähtävissä, että Veiterällä oli vaikeuksia pysyä stadilaisten vauhdissa. Helsinki teki avausmaalin jo 5 min kohdalla, mutta Veiterä onnistui tasoittamaan pelikellon näyttäessä 21 min. Niilo Puhakainen karkasi Aaro Heimalan pitkästä heitosta ja teki taidokkaasti lukemiksi 1-1.

Veiterä ei kuitenkaan saanut tasoitusmaalista toivottua piristystä otteisiinsa, vaan isännät takoivat nopeaan tahtiin kolme lisäosumaa. Siinä vaiheessa Veiterä otti aikalisän, mutta ottelun suuntaa se ei muuttanut: Helsinki jatkoi maalikarkeloitaan ja taukonumerot olivat tylyt 7-1.

Tauolla Veiterän kopissa kuului melko kovaäänistä palautetta joukkueen herättämiseksi, jotta totaaliselta nöyryytykseltä vältyttäisiin. Tarkoituksena oli yksinkertaistaa pelinrakentelua ja harjoitella jo seuraavia otteluita varten.

Toinen jakso käynnistyikin Veiterältä huomattavasti pirteämmin, vaikka maalinteon aloittikin kotijoukkue. Sen jälkeen ote siirtyi väkevästi vierasjoukkueelle ja tilanteita alkoi vyöryä helsinkiläismaalille. Veiterä pelasi mainion puolituntisen, jonka aikana maaliverkkoa pöllyttivät Ville Reijonen (2 maalia) ja Susanna Simola. Useampaankin lisämaaliin oli aineksia ja tilanteessa 8-4 Helsinki joutuikin turvautumaan aikalisään. Harmillisesti tämän tiukemmaksi Veiterä ei onnistunut tilannetta saamaan.

Ottelun loppupuolella maaleja tehtiin vuorotahtiin ja päädyttiin lukemiin 11-6, Veiterän kaksi maalia viimeisteli Paavo Simpura.

Veiterän joukkueesta mainitaan tällä kertaa loppukaudesta jälleen viimevuotiseen vireeseen vähitellen päässyt Ville Reijonen. Kun se yksi tärkeä pelaamisen osa-alue vielä saadaan hallintaan, niin hyvä tulee…
Toinen onnistuja oli todella energisen ja vahvan pelin pelannut Susanna Simola. Myös mm. Niilo Puhakainen onnistui kohtuullisesti, mutta sama kehittämiskohde kuin Villelläkin. Pojat kyllä itsekin tietävät, mistä on kyse.

Veiterän viimeinen runkosarjamatsi pelataan 18.2. Varkaudessa, jossa vastaan asettuu legendaarisella Kämärillä WP 35. Tämän jälkeen ohjelmassa on puolivälieräottelu todennäköisesti Kamppareita vastaan.

Pöytis Helsinki-Veiterä U18

Pöytis Veiterä U18 – Narukerä