Akilles puolusti pisteet Porvooseen

Veiterä – Akilles 1–3 (1–0)

Pikaisen ”uusintaottelun” pelanneet Veiterä ja Akilles eivät tahtoneet saada toisistaan selvää. Tasaisen ottelun hahmoina olivat Veiterän maalivahti ja Akilleksen puolustuslinja.

Ottelu alkoi siitä mihin Porvoossa jäätiin: tasaista ja hyvävauhtista vääntöä päädystä toiseen – molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti eivätkä päästäneet vastustajaa hallitsemaan keskialuetta. Akilleksen taktiikka oli selvä: vahvat luistelijat Matti Vainio ja Ville-Veikko Angeria toivat palloa ylös, jättö Nordstömin Jugille tai Flinckin Andreakselle ja siitä S77:lle tai Rasselle kärkeen.

Taktiikka on helppo pelata pois: kotijoukkueen kokeneet alakerran luutijat Keni Mustalahti ja Sakke Haapiainen pitivät huolen siitä, että vaaralliset porvoolaiskärjet eivät päässeet iskuetäisyydelle.

Veiterän vastahyökkäykset lähtivät kohti Killenin maalia kentän toiselta kolmannekselta Tomi Hauskan, Tepi Liimataisen ja Ere Verhelän toimiessa moottorina. Kärjestä tavoiteltiin ulottuvaa Janne Hauskaa tai koko ajan paremmin liigarytmiin pääsevää Tuukka Loikkasta.

Akilles puolusti hyvin. Veiterä ei päässyt ensimmäisen puolen tunnin aikana käytännössä lainkaan maalintekosektoriin, vaan hyökkäykset painuivat kulmiin.

Ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina 27. minuutille asti, jolloin Janne Hauska pamautti 1–0-osuman Tomi Hauskan antamasta kulmasta. Näissä numeroissa mentiin tauolle.

Toisella puoliajalla Akilles lisäsi vauhtia ja hyökkäyksiin haettiin leveyttä. Toka jakson alussa peli painui väkisin Veiterän päätyyn. 52. minuutilla V-V. Angerian antamasta kulmasta Flinck ampui 1–1-tasurin ja 10 minuuttia tästä, jälleen V-V.:n esityöstä, Rasse Lindqvist pääsi viemään vieraat johtoon.

Veiterä nosti peliä yhä voimakkaammin kohti Akilles-päätyä ja se avasi vieraille tilaisuuden vaarallisiin vastaiskuihin. Onneksi enemmiltä maaleilta säästyttiin: pääosin Veiterän oivallisen M21-maajoukkuemaalivahdin Topi ”bandyn Manuel Neuer” Peuhkurin ansiosta. Manuel osoittikin ennakkoluulottomalla ja rohkealla pelaamisellaan, että jääpallossa maalivahti on aktiivinen osa puolustusryhmittymää.

Veiterän painaessa tosissaan pelin kohden Akilles-maalia sai vierasjoukkue vastahyökkäyksestä kulmalyönnin. Akilleksen parhaana palkittu Ville-Veikkoa Angeria antoi ja Andreas Flinck pamautti 90. minuutilla loppunumerot 1–3. Peli oli ohi ja vuorossa oli pyttykerhon tuomio: Veiterästä palkittiin hurjasti uurastanut Tomi Hauska, Akilleksesta torniolaislähtöinen ja OLS:ssa suomalaiseen jääpalloeliittiin jalostunut V-V. Angeria.

Ottelun voisi summata näin: tiiviimmin puolustanut voitti.

Veiterän nuori Tuukka Loikkanen pohti Akilles-pelin kulkua ja omaa pelaamistaan Veiterän edustusjoukkueessa tähän tapaan:

 

Veiterän päävalmentaja Tuomas Erkkilä antoi tunnustusta paremmalle joukkueelle ja hyviä puolia myös oman joukkueen pelaamisessa ja asenteessa:

 

Veiterän edustusmiehistö matkaa sunnuntaina Brahen kentälle Helsinkiin, jossa kohdataan aina vaarallinen ja tiivisti puolustava punanuttuinen Hifki.

Veiterän seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 13.2. – myös HIFK:ta vastaan. Ottelu alkaa klo 15. Tervetuloa kannustamaan Veiterä voittoon!

Bandytoimitus tapasi ennen ottelua myös tuomaristoa. Veiterä–Akilles-pelin kunkkuna pyörinyt, aina asiallinen Simo Pyysing antoi seuraavan lausunnon:

 

Tästä vielä liiton tulospalveluun

–Bandytoimitus