Avauspisteet Veiterälle, viis tyylipisteistä

HIFK – Veiterä 3-5 (2-4)

Veiterän Bandyliigakausi alkoi voitolla HIFK:sta. Helsingin Oulunkylässä nähty ottelu ei jäänyt suurten klassikkojen joukkoon. Kauden tässä vaiheessa pisteet olivat tärkeämmät kuin pelilliset hienoudet.

Veiterä avasi pelin tehokkaasti: toisella peliminuutilla Kalle Pesonen pääsi iskemään kauden avausmaalin Ere Verhelän hienosta esityöstä. Ogelin hieman pomppuisella ja tummalla jäällä Veiterä oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi ja teikkauksessa saadun myötätuulen turvin selkeästi vauhdikkaampi joukkue.

Reilun puolen tunnin kohdalla Veiterä johti jo 0-3, kun Eetu Peuhkuri ja Tero Liimatainen onnistuivat lisäämään vieraiden johtoa. Pian tämän jälkeen HIFK:n täsmähankinta Santeri Laitinen kavensi numeroihin minuutti edellisestä, niin Josua Eronen toi punapaidat jo maalin päähän.

Veiterä ei kuitenkaan päästänyt Hifkiä iholle vaan 40. peliminuutilla Tuomas Liukkonen lisäsi Veiterän johtoa kahteen maaliin, numeroissa 2-4 vietettiin taukoa.

Toisella jaksolla pelilliset hienoudet jäivät kokolailla koppiin. Voimistunut tuuli ja alkanut  vesisade sotki loputkin kuviot ja Veiterän pelaamisessa näkyi kiire hyökkäämään ja pitkiä, osin jo Jyväskylän Suomen Cupissa nähtyjä pitkiä hyökkäyskuvioita ei nähty. HIFK ei myynyt pisteitä halvalla vaan teki Veiterän hyökkäyksiin lähdön aina vain vaikeammaksi nostamalla karvaustaan.

Nuori ja lupaava Leevi Laitinen osoitti pelisilmää ja nousi liberon paikalta vahvasti miltei koko kentän läpi toi kotijoukkueen jo maalin päähän. Minuutti tästä ja Veiterä-kippari E. Peuhkuri pääsi T. Liukkosen oivaltavasta esityöstä läpi ja vei Veiterän jälleen kahden maalin johtoon. Pelikellossa oli tunti. Numerot 3-5 säilyivät loppuun asti ja pisteet matkasivat Jukka Pukin kuskaaman Vennon bussin kyydissä Lappeenrantaan.

Pelin jälkeen pävalmentaja Tero Nieminen oli tyytyväinen avauspisteisiin:

 

Ottelupöytis

Vieraskierrokset jatkuvat tulevana viikonloppuna Porvooseen ja Poriin. Nousuviikon isoimpana haasteena on se, että Kisapuiston kattamaton tekojää saadaan kuntoon ja joukkue pääsisi vihdoin harjoittelemaan oikealle jääpallokentälle.

Kotiavaus on siirtynyt pelattavaksi 12.12., jolloin Porin Narukerä saapuu Lappeenrantaan.