Bandyliigaa: viisi ottelua, viisi voittoa

Veiterä – HIFK 9-3 (3-0)

Veiterä nappasi tämän kauden sarjassa jo viidennen voittonsa – tällä kertaa HIFK sai tunnustaa kotijoukkueen paremmaksi. Veiterä esitti liikkuvaa, iloista ja luovaa jääpalloa, jota seurasi nelisensataa kannattajaa.

Tällä kerralla avausmaalia ei tarvinnut odotella kuin viitisen minuuttia, niin komentokeskuksen mediatornista saatiin luukuttaa paikallisen Madred-yhtyeen Veiterä-biisiä: Santtu Nurmen oivallisesta esityöstä Tero Liimatainen pääsi avaamaan maalitilin illan pelissä.

Ensimmäinen jakso oli vahvasti Veiterän ja Janne Hauskan rankkarilla ja Tomi Hauskan kulmurilla edettiin taukolukemiin 3-0. Toista puoliaikaa oli pelattu noin 11 minuuttia, niin entinen lappeenrantalainen Riku Laibert kaventamaan numeroiksi 3-1. Tuossa vaiheessa hieman katseltiin kuvioita, mutta jälleen palattiin normaaliin päiväjärjestykseen: Tuukka Loikkanen, Antti Ropo ja ensimmäisen Bandyliiga-maalinsa tehnyt Joel Reponen veivät Veiterän jo 6-1 -johtoon ja peli alkoi olla paketissa.

Veiterä osotti olevansa vahva joukkue, jossa maalinteko ja syöttötyöskentely eivät lepää vain yhden tai kahden pelaajan harteilla: tänään maalin merkkautti kuusi kaveria, joista Andy Ropo, Tuke Loikkanen ja Tomppa Hauska iskivät kahdesti – ja Jannen upottamaa rankkaria lukuun ottamatta jokaisella maalilla oli eri syöttäjä.

Pyttykerho Kantonen-Laukas palkitsivat molemmista joukkueista hyvin pelanneet liberot, Sane Nurmen ja Eki Hörhammerin – toki muitakin olisi voinut olla kättelyssä: Aatu Valtonen HIFK:n maalilla oli tänään erinomaisen hyvä ja Veiterästä erottui mm. T. Hauska pelintekijänä. Mutta, hyvä näin.

HIFK:n #23 Richard Laibert ja Veiterän Tero Liimatainen kiihdyttävät kaarteeseen. Riku onnistui kerran, samoin Tepi – Toki ”Teukalla” oli muutama muukin paikka, mutta ruuti oli vielä hieman nihkeää. (Kuva: Patric Huittinen, VMH Huittinen.)

Ottelun päätyttyä Veiterän Lauri Segerman ja HIFK:n Juha Laitinen juttelivat tähän tapaan:

Ottelupöytäkirjaan tästä linkistä.

Veiterän seuraava ottelu on pe 21.12. ja silloin Kisapuistossa nähdään nousukuntoinen WP 35. On varma, että nykyisin Timppa ”Dima” Walleniuksen käskyttämä Wepsut tulee haastamaan Veiterän vahvasti, luvassa on siis oivallinen joulunaluspeli, jossa voisi olla tarjolla sarjan piikkipaikka.

Veiterä on nyt pelannut viisi ottelua ja tilillä on viisi voittoa. Sarjakärki Akilles on pelannut saldolla 6/6 ja he kohtaava lauantaina 22.12. JPS:n Porvoossa. Tapanina Veiterä matkustaa sankan fanijoukon kanssa Mikkeliin. Veiterä järjestää Tapanin peliin perinteisen fanibussin – Seuraa ilmoittelua fanibussista!

Bandytoimitus