Botniasta ei haastajaksi

Veiterä – Botnia 9–2 (5–0)

Veiterä nappasi rutiinipelillä voiton Botniasta Kisapuistossa. Asetelma lauantai-iltapäivän peliin oli selvä: sarjaykkönen kohtasi sarjassa 9. olevan helsinkiläisryhmän.

Veiterä aloitti ottelun maltillisesti ja kontrolloi pelitapahtumia. Botnia lähti peliin avoimella hyökkäyspelillä ja se kostautui: ottelun 9. peliminuutilla Veiterä johti (jo) 3–0, kun Tuukka Loikkanen, Ere Verhelä ja Aleksi Seppänen olivat osuneet kertaalleen.

Ensimmäisen jakson jälkipuoliskolla taivaalta tuprunnut vitilumi pompotti palloa jään pinnassa ja se hieman sotki molempien joukkueiden pelaamista. Taukoa vietettiin Veiterän 5–0-johdossa kun Egor Ragulin ja illan toisen maalin tehnyt Aksi Seppänen olivat vierailleet kohtuullisen pelin pelanneen Botnia-vahti Joonas Kankkusen maalilla.

Toisella puolikkaalla sama meno jatkui ja tauonnut lumisade antoi aiheen pelata jäätä pitkin. Matias Lehtosen tahtomaalilla ja Ragulinin kahdella lisäosumalla kotijoukkue oli jo 8–0-johdossa.

Botnian Tuomas Antikainen taisteli kuparisen rikki 77. minuutin kohdalla, mutta pari minuuttia tämän jälkeen hyvin toisensa löytävät kaksikko Loikkanen–Ragulin veivasivat Botnia puolustuksen solmuun ja Kankkunen sai jälleen kerran poimia pallon maalinsa verkosto. Botnian Iiro Karppinen kaunisteli loppunumerot 83. minuutin kohdalla.

Botnia-peli oli kotijoukkueelle rutiinisuoritus, joka ei juuri kerro muusta kuin joukkueiden tasoerosta vauhdissa, syöttöpelissä, puolustuksessa jne. Samaan aikaan jännättiin Narukerän ja LRK Tornion välistä peliä Haaparannassa, jossa porilaiset kairasivat niukan voiton. Näin ollen Bandyliigassa on jäljellä kaksi puhtaan pelin joukkuetta: Veiterä ja Narukerä.

Merkillepantavaa pelistä: ottelun kaikki maalit tehtiin pelitilanteesta. Veiterällä oli kaikkiaan yhdeksän kulmuria ja Botniallakin viisi. Pelissä tuomittiin vain yksi 10 minuutin jäähy, jonka Valtteri Hauska kävi istumassa noin tunnin kohdalla.

Ottelupöytäkirja tästä linkistä
HUOM: teknisen virheen takia Botnian toinen maali (9–2, 83 . min) ei näy ottelupöytäkirjassa, lopputulos on kuitenkin merkkautunut oikein järjestelmään.

Botnia-kippari Juri Schreck ja Veiterän Valtteri Hauska kommentoivat peliä tähän tapaan:

Kotijoukkueen parhaana palkittiin VMH:n kummipelaaja Tuukka Loikkanen ja vieraista palkittiin yritteliäs keskikenttäpelaaja Tuomas Antikainen.

Veiterän seuraava kotiottelu on Tapaninpäivänä, jolloin Mikkelin Kampparit saapuu Kisapuistoon. Perinteinen Tapaninderby alkaa klo 14. Ottelu striimataan Veiterän Youtube-kanavalla.

Tervetuloa Tapanina Kisapuistoon – tai seuraamaan Veiterän otteita Youtube-striimin kautta…