Suomen Cupin alkusarja päätökseen voitolla

WP 35 – Veiterä 1-7 (0-4)

Veiterän edustusmiehistö päätti Suomen Cupin voitolla Wepareista. Matka jatkuu kohti Bandyliigaa, joka alkaa viikon päästä – Oulussa.

Päävalkka Erkkilä ilmaisi tyytyväisyytensä joukkueensa pelin jälkeen:

”Peli oli meidän kontrollissa varsin hyvin ensimmäisellä jaksolla ja vastustaja sai harvat tilanteensa vain meidän virheistä. Tänään pojat pelasivat hyvin ja virheiden määrää pystyttiin vähentämään.”

Erkkilän mielestä maalipaikkoja hukattiin edelleen liikaa ja siihen kiinnitettävä vielä huomiota:

”Saimme luotua paikkoja hyvin ja tarvittavat maalit tehtiin. Pelin rakentamista on vielä tehostettava – hyvä tästä vielä tulee..”, Erkkilä näkee.

Veiterän peli on noususuunnassa ja Erkkilä ennustaa hyvää tulevaa Bandyliigakautta:

”Joukkueen peli oli turnauksessa nousujohteista ja tästä on hyvä palata Kisikseen hieromaan peliä… ja viikon päästä haastetaan OLS”, toteaa Erkkilä.

Ensimmäinen kotiottelu pelataan Kisapuistossa la 28.11. ja vastaan luistelee kovassa vedossa oleva Botnia. Ottelu alkaa klo 15. TERVETULOA!

-Bandytoimitus

………………………

Peli hallussa – silti tappio

OLS – Veiterä 5-1 (1-1)

Pienet virheet, ahtaat marginaalit – siinä syy toiseen tappioon Suomen Cupin ottelussa Olssia vastaan. ”Harjoitukset jatkuvat”, sanoo päävalmentaja Erkkilä.

Suomen Cupin toinen ottelu Oulussa oli pelillisesti parempi esitys kuin eilinen avausottelu. Puoliajan tulos 1-1 kertoi tarkasta pelaamisesta ja toinenkin jakso eteni ensimmäisen 25. minuutin kohdalle Veiterän hallinnassa. Sitten OLS iski tarvittavat maalit.

”Harmittaa joukkueen puolesta. Hallitsimme mielestäni tapahtumia, mutta sitten pariin meidän omaan virheeseen Olssi teki maalit ja he pääsivät helposti johtoon”, puhisi Tuomas Erkkilä pelin jälkeen.

Kuten ensimmäisessäkin ottelussa, niin tässäkin jäähyt koituivat Veiteän kohtaloksi:

”3-1 tilanteessa Haapiaisen Sakke sai jäähyn ja OLS rankaisi suht nopeasti neljännellä maalillaan. Kellossa vieri jo 81. minuutti ja peli tuntui olevan paketissa.”

”Jokatapauksessa tasainen peli pelattiin. Se olisi voinut kääntyä kuinka vain. Nyt keskitymme huomiseen WP-otteluun ja nousujohteista turnausta kuitenkin pelataan”, ennakoi Tuomas Erkkilä.

Bandytoimitus

…………………..

Cup käyntiin virheillä

Veiterä – Botnia 2–8 (2–4)

Veiterän edustusmiehistö aloitti Suomen Cup -turnauksen Oulussa tappiolla Helsingin Botniaa vastaan. Loppunumerot 2–8 kertovat Botnian etumatkasta.

Päävalmentaja Tuomas Erkkilä ei selitellyt pelin jälkeen:

”Botnian peli oli tässä vaiheessa kautta valmiimpaa kuin meidän”, totesi Erkkilä ykskantaan ja jatkaa:

”Me tehtiin aika isoja virheitä ja helsinkiläiset saivat neljä maalia näistä tilanteista.”

Ennen kautta Erkkilä on painottanut puolustuspelin merkitystä ja ainakin kauden kotimainen avausottelu antoi valmennukselle mietittävää:

”Juu, meidän puolustuspelaaminen oli ylireagoivaa ja useissa tilanteissa pelasimme itsemme ulos muodosta. Näin annettiin vastustajalle avoimet ovet ja Botnian taivat yksilöt eivät jättäneet käyttämättä niitä tilaisuuksia.”

”Peli ratkesi henkilökohtaisiin virheisiin ja joukkuevirheisiin. Me tehtiin Bottasta hyvä ja he olivat tehokkaita. Rumat lukemat tuli.”

Veiterän maalintekijöinä olivat J. Hauska, Taalikka, Kauhanen ja Liimatainen. Taalikan Toke istui kaksi kympin jäähyä ja Laibert, T. Hauska sekä J. Hauska kertaalleen kympin.

Erkkilällä ja joukkueella on katse kuitenkin jo edessäpäin. Lauantaina pelataan klo 15 Olssia vastaan. Siinä pelissä on virheiden korjauduttava.

Ottelua voi seurata liiton LiveScore-tulosseurannan kautta.

–Bandytoimitus