Edustus: avausvoitto 11–1 Köpings IS:sta

Edustusjoukkueen Ruotsin-leiri on pyörähtänyt hyvin käyntiin. Myöhään perjantai-iltana joukkue kohtasi Köpings IS:n div-1 -joukkueen Västeråsin ABB Arenalla. Lappeenrantalaiset kairasivat kauden ensimmäisestä ison jään ottelusta 11–1 (6–0) -voiton. Päävalmentaja Tuomas Erkkilä oli suhteelliset tyytyväinen näkemäänsä.

Veiterän edustusjoukkue oli harjoitellut Uppsalan Relitahallissa torstaina ja perjantai-iltapäivänä, jonka jälkeen bussin nokka käännettiin kohti Västeråsia. Leirin ensimmäisessä harjoitusottelussa pelattiin täysimittainen ottelu, 2 x 45 minuuttia, ja ottelu oli paketissa jo ensimmäisen kolmenvartin jälkeen. Näin Tuomas Erkkilä kertoi myöhäisillan ottelusta:

”Hyvä esitys meiltä. Se oli ehjä ja tasainen peli, jossa oltiin kuskin paikalla. Saatiin hyvä pallokontrolli alusta lähtien ja voitiin tehdä niitä juttuja, mitä varten täällä ollaan.”

”Vaikka nuo numerot meni nyt noin ja tasoero tuli selväksi, niin paljon jäi tietysti vielä parannettavaa. Tämä oli käytännössä kaikille ensimmäinen ison jään tapahtuma ja pelaajien välimatkat, syöttöjen ajoitukset ja tällaiset alkukauden tyypilliset virheet tulivat esille”, Erkkilä sanoi.

ABB Arenalla Tuomas Erkkilä näki uuden joukkueensa tositoimissa ensimmäistä kertaa isolla jäällä. Hän oli suhteellisen tyytyväinen joukkueen esitykseen kokonaisuutena:

”Meillä oli paljon hyviä onnistujia. Se kertoo siitä, että olemme tehneet hyvin syksyn töitä. Nuoret Matias Lehtonen ja Santtu Nurmi tekivät kaksi maalia mieheen. Mölli Laibert oli hyvä puolustuksessa ja Ere Verhelä väläytteli keskikentällä.”

”Meidän peli ei ole yksin Hauskojen Tomin tai Jannen varassa. Heidän esimerkkinsä on kyllä nostanut muidenkin tekemisen tasoa ja kentällä se näkyy hyvin. Voin olla näin kauden avauspelin jälkeen luottavaisin mielin – kuten olin jo ennen ottelua”, kertoo valmentaja.

”Vielä noihin välimatka- ja syöttöjuttuihin tulee saada tarkennusta. Niistä pitää puhua palavereissa ja kopissa. Hallioloissa pelin koutsaaminen on erittäin hankalaa, varsinkin tuolla ABB:llä ei kentälle kuulu mitään mitä sinne yrittää huudella.”

Leiri jatkuu lauantaina ja sunnuntaina otteluilla Uppsala BOIS:ia ja Bollnäsin ns. kakkos- eli haastajajoukkuetta vastaan. Erkkilä odottaa niistä hyviä otteita ja nousujohteista pelaamista:

”Jäätreenit ovat menneet hienosti. Relitahallissa on hyvä harjoitella. Vedimme eilen aika raskaan pelin avaamisharjoituksen, jossa oli hyvä tempo päällä. Saimme hyvin omaa avauspeliämme selville ja jokaiselle ukolle omat roolit selväksi. Tänään perjantaina harjoitus oli enemmän ottelua valmistava ja keskityimme erikoistilanteisiin ja sellaisiin”, kertoo Erkkilä.

Tulevat lauantain ja sunnuntain vastustajat ovat vielä hieman kysymysmerkkejä, mutta molemmat ottelut palvelevat hyvin joukkueen valmistautumista reilun kuukauden päästä alkavaan kauteen.

Lisää Veiterä-raportteja on tiedossa lauantain ja sunnuntain aikana.

Kauden avausvoitto hymyilytti Tomi Hauskaa (vasemmalla), Toni Taalikkaa ja Janne Hauskaa.

Kauden avausvoitto hymyilytti Tomi Hauskaa (vasemmalla), Toni Taalikkaa ja Janne Hauskaa. (Kuva: Veiterämedia.)

 

 

Veiterän joukkue kauden avausottelussa: ylärivi, vasemmalta: Antti Ropo, Juuso Kärmeniemi, Emil Segerman, Christian Laibert, Ville Hatara, Toni Taalikka, Janne Hauska ”C”, Tomi Hauska, Tero Liimatainen, Joni Kauhanen ja Sakke Haapiainen. Alarivi: Joonas Ylä-Outinen, Matias Lehtonen, Topi Peuhkuri, Lari Meuronen, Ere Verhelä ja Santtu Nurmi. (Kuva: Veiterämedia.)

Veiterän joukkue kauden avausottelussa (kuvasta puuttuu Tomi Hauska): ylärivi, vasemmalta: Antti Ropo, Juuso Kärmeniemi, Emil Segerman, Christian Laibert, Ville Hatara, Toni Taalikka, Janne Hauska ”C”, Tomi Hauska, Tero Liimatainen, Joni Kauhanen ja Sakke Haapiainen.
Alarivi: Joonas Ylä-Outinen, Matias Lehtonen, Topi Peuhkuri, Lari Meuronen, Ere Verhelä ja Santtu Nurmi. (Kuva: Veiterämedia.)

–Bandytoimitus