Edustus: Tiukka 2–1 voitto Uppsala BoIS:sta

Uppsalan Pallo- ja Urheiluseura tarjosi Veiterän edustusjoukkueelle tiukan vastuksen lauantai-illan ottelussa Relitahallissa. Numerot 2–1 (1–1) kertovat pelistä, johon valmentaja Tuomas Erkkilä ei ollut aivan tyytyväinen.

Päävalmentaja Tuomas Erkkilä summasi 2 x 30 ajassa pelatun ottelun seuraavasti:

”Noh, mitenmätän ny sanoisin… Sanotaan niin, että me alisuoritettiin aivan totaalisesti.”

”Voi olla, että vikaa oli myös koutsaamisessa ja minun panoksessa otteluun valmistautumisessa. Kopissa oli pelin jälkeen aika hiljaista. Kaikki varmasti huomasivat, että tällaisella valmistautumisella ei peli kulje. Syötöt, syöttöjen vastaanotot, ajoitukset – kaikki oli pielessä”, puhisi Erkkilä.

”Siinä sitten aikamme juteltiin ja kippari-Jannekin otti pari puheenvuoroa, joten tämä oli hyvä herätys meille kaikille.”

Joukkueesta Erkkilä nostaa kuitenkin esille maalivahdit Lari Meurosen ja Topi Peuhkurin sekä keskikentän raataja Joni Kauhasen:

”Molarit hoitivat hommansa hyvin ja kentältä oikeastaan Joni on ainoa, joka saa puhtaat paperit. Joukkue oli kokonaisuudessaan veltto ja haluton. Valmistautuminen meni pieleen ja osin se oli myös minun vika.”

”Mutta toisaalta – tämä oli eräänlainen testi joukkueelle: nyt nähtiin, että kaikki lähtee valmistautumisesta liikkeelle. Tästä otetaan opiksi. Me tehtiin Uppsala BOIS niin hyväksi, että peli pysyi tiukkana. Vaikka pelattiin huonosti, niin silti hallittiin. Vähän kummallista”, aprikoi Tuomas.

Lopputulokseen Erkkilä oli tyytyväinen:

”Tämä osoitti, että joukkueen perustekeminen on korkealla tasolla vaikka muuten meni miten meni. Meidän perusosaaminen on hyvää ja tästä kun saadaan ammennettua positiivista oppia, niin se koituu vielä joukkueen eduksi pitkän kauden aikana. Ja siksihän täällä leirillä ollaan, että opitaan asioita ja toistemme toimintatapoja.”

Veiterän maalit syntyivät siten, että Janne Hauska iski rankkarista ensimmäisen. Toinen maali oli Joni Kauhasen ja Tomi Hauskan hyvän yhteispelin tulos, jossa Joni nosti hyvän kuljetuksen jälkeen flipin Tomille, joka pudotti pallon alas josta Tepi Liimataisen oli helppo siirtää pallo reppuun, se riitti voittomaaliksi.

Tuomas Erkkilä kääntää katseen nopeasti kohti seuraavaa leiriottelua:

”Juuri syötiin, sitten nukkumaan ja aamulla aikaisin ylös. Viimeisessä leiripelissä on vastassa hyvin laadukas ja nälkäinen joukkue Bollnäsistä. Se on varmasti kovin vastus tällä rundilla. Tänään opittiin, että valmistautuminen ratkaisee paljon. Huomenna aikainen aikataulu on haaste, mutta kyllä me pärjätään”, Tuomas Erkkilä päätti haastattelun.

Veiterän kolmas harjoitusottelu on aikaisin sunnuntaiaamuna Bollnäsin II-ryhmää vastaan. Kuulostellaan sitten millaisia ajatuksia valmennuksella on silloin…

 

–Bandytoimitus