Ekat piirrot isoon jäähän: Falu vei harkkapelin

Falu BS – Veiterä 7–4 (3–2)

Veiterä avasi ison jään pelit perjantaina 29.9. ruotsalaista Falu BS:ää vastaan. Ottelu oli tiukka ja Veiterän otteissa näkyi vielä harjoittelu pienessä kaukalossa…

Veiterä meni ottelussa johtoon Emil Fedorovin maalilla kolmannella minuutilla. Ensimmäinen jakso oli tasainen ja Veiterän toisesta maalista vastasi Aksi Seppänen jakson lopulla, 42. minuutilla. Falu BS:n 3–2-johdossa vetäydyttiin pukukoppiin.

Toinen puoliaika alkoi Veiterän vahvalla painostuksella. Ottelun hahmoksi noussut Emil Fedorov pääsi iskemään kaksi maalia 52. ja 60. minuutilla ja vei Veiterän 4–3-johtoon. Tämän jälkeen Falu BS kiristi otetta ja vartti ennen loppua oltiin tasanumeroissa 4–4. Viimeisen kympin aikana ote siirtyi Falulle ja kauden avauksessa koettiin harmillinen 7–4-tappio.

Joukkueen johdosta ottelua raportoitiin seuraavasti:

– Ensimmäiseksi ison jään peliksi poikien otteissa oli paljon hyvää. Falu on ollut isolla jäällä elokuusta lähtien ja siihen nähden voidaan olla tyytyväisiä peliin, kertoi joukkueenjohtaja Lauri Segerman.
– Meillä oli hyvä alku ja saatiin siinä maali melko alkuvaiheessa. Vartin kohdalla vähän passivoiduttiin ja Falu pääsi peliin mukaan. Toisen puolikkaan alku oli meiltä hyvä ja paketti pysyi hyvin koossa.

Segerman painotti joukkueen yhtenäistä pelitapaa ja tässä olematon ison jään kokemus näkyi:

– Joukkuepelaaminen hieman aaltoili pelin aikana. Tavoitteena tällä leirillä on tähdentää sitä, että kentällinen pysyy hyvin kasassa ja se on aseemme parin viikon päästä Wolrd Cupissa. Tällä leirillä teemana on erityisesti se, että kentällinen on sekä hyökätessä että puolustaessa tiivis. Sitä täällä treenataan ja sovelletaan.
– Pelissä oli paljon positiivista ja kun tuntuma isoon jäähän paranee, niin hyvä tästä tulee, Lauri Segerman summasi illan kokemuksen.

Näin pelattiin Göransson Areenalla

Falu BS – Veiterä 7–4 (3–2)

4 min 0–1 Veiterä / Fedorov E. (Peuhkuri E.)
18 min 1–1 Falu BS / Pettersson M. (Forsell D.)
22 min 2–1 Falu BS / Pettersson M. (Bäck D.)
39 min 3–1 Falu BS / Jansson D.
42 min 3–2 Veiterä / Seppänen A. (Peuhkuri E.)
Tauko
52 min 3–3 Veiterä / Fedorov E.
60 min 3–4 Veiterä / Fedorov E.
75 min 4–4 Falu BS / Bäck D. (Sundqvist E.)
79 min RL Veiterä
81 min 5–4 RL Falu BS / Pettersson M.
90 min 6–4 KL Falu BS / Forsell D. (Liw W.)
90+ min 7–4 Falu BS / Pettersson M. (Liw W.)
Kulmat: Falu 10 / Veiterä 10
Jäähyt: Falu BS 10 min, Veiterä 10 min

Ottelupöytäkirjaan

Veiterän leiri ja pelit jatkuvat huomenna: klo 16:30 IK Tellus – Veiterä, otteluseuranta tutusti Elitrapportin kautta.

–Bandytoimitus