Ensimmäinen voitto Veiterälle

Veiterä–Narukerä 3–0 (1–0)
Veiterä nappasi ensimmäisen voiton välieräsarjassa Narukerää vastaan. Keskiviikkona pelattu ensimmäinen peli oli kaksijakoinen: ensimmäinen jakso heitettiin pitkää, toisella jaksolla pelattiin jääpalloa. Veiterä voitti olosuhteet, itsensä ja Narukerän.

Säätiedotuksia luettiin tarkasti päivän mittaan Lappeenrannassa: tulisiko vesisade, menisikö se pohjoisen puolelta yli, kauanko se kestäisi…?

Ja niinhän siinä kävi, että sade alkoi lumen ja rännän sekaisena juuri kuin joukkueet kurvasivat jäälämmittelyyn tuntia ennen peliä. Sade muuttui alijäähtyneeksi vedeksi juuri pelin alkaessa ja tämä pakotti molemmat joukkueet lyömään pitkää palloa kohti vastustajan rankkialuetta.

Veiterä hallitsi tilanteen paremmin – molemmissa päädyissä. Narukerän taktiikkana oli avata peliä vasemman sivutuen tontilta, jossa Eero Paavola oli alituiseen ongelmissa Veiterän kärkikarvaajien Tuukka Loikkasen, Matias Lehtosen ja Tero Liimataisen kanssa.

Porilaisten maalivahti Santeri Rantasen avausheitot olivat vaatimattomia ja Paavolan tai maalivahdin alueelta pitkiä lyöneen Ville Aaltosen pitkät lyönnit eivät tavoittaneet Narukerän target-pelaajaa Joona Rajalaa.

Veiterän alakerrassa puolestaan riitti ukkoja ykkös- ja kakkospalloille: liberona luutinut Juuso ”Sneikki” Kärmeniemi pelasi eleettömästi pallot ja topparipari Antti-Juuso Ropo ja Christian Laibert kakkospalloille höökivät narukeräläiset. Maalissa Topi Peuhkuri ohjasi puolustusta äänekkäästi ja hoiteli loput.

Ensimmäisen puoliajan pelitapahtumat eivät muilta osin häikäisseet. Peliä ei käytännössä voitu pelata lainkaan jäätä pitkin, ja näytti siltä tilanteesta kärsi enemmän Narukerä. Heidän vahvat pelintekijät Rinat Shamshutov, Esa Oksanen ja ennen muuta Aaltonen olivat tyystin pimennossa. Veiterä puolestaan vyörytti vahvasti hyökkäyksiään ja vihdoin 38. minuutilla Tero Liimatainen pääsi kahdesti irti kerä-puolustajilta, mutta kolmannella kerralla Oksasen oli pakko rikkoa Liimataista rankkarialueen sisällä. Siitä Oksanen istumaan kymppiä ja Ere Verhelä pallon taakse rankkaripisteelle. Pallo varmasti yläkulmaan ja Veiterä johtoon. 1–0-numeroissa vietettiin tauko.

Veiterän kuntoihme ja luistelukone Tero Liimatainen oli tänään vaikea pideltävä. Hän aiheutti tästä tilanteesta rankkarin, josta lyötiin alkutahdit Veiterän voitolle (kuva: VMH/Topi Lainio).

 

Ere Verhelä vei kotijoukkueen 1-0 -johtoon rangaistuslyönnistä (kuva: VMH/Topi Lainio).

Kisapuiston kenttämestarit katsahtivat taivaalle, ja kas: koneista vettä jäälle. Sade oli päättynyt kuin taikaiskusta ja toinen puolikas päästiin aloittamaan puhtaalla jäällä. Tämä antoi Veiterälle enemmän aseita rakentaa omaa peliään. Narukerä tyytyi valumaan vahvasti pallon alle ja ryhmittyi ottamaan tiiviinä vastaan Veiterän hyökkäykset.

Kun toista jaksoa oli pelattu viisi minuuttia, niin Esko Liukkonen iski hienon kaukolaukauksen noin 23 metristä ja Rantanen oli ohitettu toistamiseen. Syöttöpiste osoitettiin Tuomas Liukkoselle. Hieno maali!

2-0 -osuman iskenyt sivutuki Esko Liukkonen tuulettaa upeaa laukaustaan (kuva: VMH/Topi Lainio).

Tämän jälkeen otteet kentällä hieman tasoittuivat ja Kerä-pelaajat pääsivät kerran jo toisenkin jo lähietäisyydelle, mutta Veiterä-puolustus piti pintansa. Vihdoin 80. minuutin kohdalla Tuukka Loikkanen näytti mihin hän parhaimmillaan pystyy: pallon haltuun pienessä tilanssa, muutama potku kohti vastustajan maalia, ranteet lukkoon ja pallo ylänurkkaan. 3–0!

Tuukka Loikkanen (vas, #71) on vienyt Veiterän ratkaisevaan 3-0 -johtoon. Joukkuekaverit onnittelevat (kuva: VMH/Topi Lainio).

Molemmat joukkueet käyttivät aikalisänsä 75. minuutin ja 83. minuutin kohdilla: Veiterän valmennus pyrki ensin rauhoittamaan tilannetta ja pian tämän jälkeen Narukerän lankulta annettiin ohjeita nostaa palloa kohti Peuhkurin vartioimaa maalia. Aivan pelin lopulla, 90. minuutin kohdalla, Narukerälle vislattiin rankkari: Laibert tuuppasi Rajalan selän puolelta kumoon. T. Peuhkuri oli latautunut tilanteeseen ja kauhoi Mustosen ampuman pilkun syliinsä ja tuuletukset olivat sen mukaiset.

Ensimmäisessä osaottelussa Veiterä vei pidemmän korren. Veiterä puolustus joutui välillä koville Narukerän target-pelaajien pursistuksissa: tässä Kerä-kippari Ville Aaltonen kaataa Veiterä-libero Juuso Kärmeniemen painiotteella jäähän (kuva: VMH/Topi Lainio).

Enempää maaleja ei siis nähty, ja kun kaikki neljä ja puoli minuuttia lisäaikaa oli pelattu, niin Mats-Olof Gustafsson vislasi pelin päättyneeksi ja Veiterän voittajaksi. Starkin nimeämä pyttykerho palkitsi kotijoukkueen maalin puhtaana pitänyt Topi Peuhkurin ja vieraista ansaitusti Joona Rajalan.

Ensimmäinen voitto on nyt siis otettu ja seuraava peli otellaan tulevana lauantaina Porissa. Finaaliin edetään kolmella voitolla. Toisessa otteluparissa Porvoon Akilles otti odotetun voiton JPS:n kustannuksella. Parhaillaan eletään jääpallokauden 2020–21 kannalta kaikkein jännittävimpiä vaiheita: pelit jatkuvat ja panokset kasvavat.

Kolmas semifinaaliottelu pelataan Lappeenrannassa keskiviikkona 3.3.2021.

Ottelun kuvat By Topi Lainio / VMH

Ottelupöytäkirja

Pelin jälkeen valmentajat Tuomas Erkkilä ja Tero Nieminen pohtivat nähtyä peliä tähän tapaan:

Ottelun voi katsoa Veiterän Youtube-kanavalta, tästä näin:

Bandytoimitus