HIFK kaappasi pisteet, Veiterän playoffs-ilme vielä piilossa

Bandyliiga: Veiterä – HIFK 5-7 (1-3)

Veiterän edustusryhmän toiseksi viimeinen runkosarjaottelu päättyi lopulta vierasjoukkueen voittoon. Sunnuntaina on kaivettava esiin todellinen playoffs-asenne ja -ilme.

Kotijoukkueen hahmo lauantain HIFK-väännössä oli suurella Veiteräsydämmellä pelannut Janne Hauska.

Kotijoukkueen hahmo lauantain HIFK-väännössä oli suurella Veiteräsydämmellä pelannut Janne Hauska.

 

Veiterä aloitti ottelun vahvasti ja Janne Hauska pamautti jo 4. minuutilla pallon rankkarista Hifki-vahdin selän taakse. Puolen tunnin kohdalla puolestaan Harri Hiukka tasoitti pelin – samoin rangaistuslyönnillä.

Ensimmäisen jakson loppuun osui hieman musta hetki ja Hifki pääsi ikävästi kahden maalin johdossa viettämään taukoa.

Toisen jakson alussa Hifkiin mennyt ex-Veiterä Kim Mononen otti tyhmähkön väkivaltaisuus-jäähyn Veiterän painaessa pelin vierasjoukkueen päätyyn. Janne Hauskan iskemän rankkarin ja Tero Liimataisen sivaltaman kulman ansiosta oltiin jo tasanumeroissa 3-3. Tämän jälkeen sattui taas huono hetki joukkuepuolustamisessa ja Harri Hiukan kahdella ja Nappe Larssonin yhdellä maalilla vieraat pääsivät kolmen maalin karkuteille.

Veiterä tuli Sasu Söderholmin ja Janne Hauskan maaleilla jälleen maalin päähän, mutta se ei riittänyt. Nappe Larsson teki tuomarin antamalla yliajalla loppunumeroiksi 5-7.

Näin pohti päävalmentaja Tuomas Erkkilä pelin jälkeen:

”Tämä oli sellainen peli, jonka sisällä oma peli ailahteli käsittämättömän paljon… Sattui pieniä hetkiä jossa oma puolustuspeli aukesi ja kaveri pääsi kävelemään sisään.”

Sitten taas oli hetkiä, jolloin oma hyökkäyspeli lähenteli – ellei jopa ollut – kauden parasta. Jos oma nöyrä puolustuspeli olisi ollut mukana koko matsin ajan, niin olisimme voineet voittaa vaikka viidellä maalilla. Harmittaa”, puhisi Erkkilä.

”Mutta – huomenna jatkuu ja herätämme puolustuspelimme ja otamme sitä hyökkäyspeliä JPS:n kaatoon, mitä nähtiin nyt toisen puoliajan alussa. Tähtäin on edelleen ensiviikon keskiviikossa ja ensimmäisessä puolivälierä ottelussa”, totesi Erkkilä päättäväisesti.

Veiterän viimeinen runkosarjaottelu pelataan huomenna sunnuntaina JPS:aa vastaan. Ottelu alkaa klo 13. Tervetuloa kannustamaan Veiterä voittoon!

Bandytoimitus