HIFK väänsi tasurin – Veiterälle lohkovoitto

Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa HIFK yllätti Veiterän ja taisteli tasapelin 4-4 (2-1). Veiterän peliä vaivasi se, että kunnollista joukkuepeliä ei nähty edellisten otteluiden tapaan – Hifki ratkaisi terävistä vastahyökkäyksistä.

Ottelu päästiin pelaamaan upeissa oloissa: pelijää, syysauringon paiste ja oululaisittain vieno tuuli pyyhki Pakkalan kentän pintaa, kun päädumari Juhis Kanniainen piippasi pelin käyntiin. Ensimmäisen jakson alkupuoli osoitti, että Hifkin valkopaidat odottelivat rauhassa Veiterän pelinrakentelua ja ottelu olikin näennäisesti Veiterän hallussa. Hesalaiset puolustivat tiivisti kymmenellä miehellä kaaren tuntumassa ja se tepsi: Veiterä ei päässyt kunnollisiin maalipaikkoihin.

Kun ottelua oli takana 20 minuuttia, niin Tuukka Loikkanen karvasi pallon itselleen hieman hitaalla käyneeltä Hifki-puolustukselta ja viimeisteli  varmasti Veiterän avausmaalin. Tunnelma vaikutti hyvältä Veiterä-leirissä.

Ja heti seuraavalla minuutilla Hifkin vaarallinen maalintekijä Aku Ojanen palautti lappeenrantalaiset maan pinnalle: 1–1 ja peliä oli alettava pelaamaan uudelleen. Taukonumerot 2–1 saatiin aikaiseksi kun Nordic Interimin kummipelaaja Joonas Peuhkuri yllätti kaukolaukauksella hyvin pelanneet Pete Pättiniemen. Taisipa Joonaskin yllättyä siitä, että veto kantoi maaliin asti.

Toisella jaksolla tuuli hieman yltyi ja Veiterä kryssasi kohti Hifki päätyä ja puolustusta. Jakson alussa Tuukka Loikkanen vaivasi pallon pitkin päätyviivaa ja tavoitti maalin edustalta pakin paikalta ratkaisijaksi nousseen Christian Laibertin: 3–1. Taas oli hyvä olo ja näytti siltä, että kyllä tämä tästä. Hifkin Patrik Huber iski 3–2-kavennuksen kulmasta ja Ojanen toistamiseen tasoituksen 3–3:een. Peliä oli takana 56 minuuttia. Valmista ei oikein tahtonut tulla ja 67. minuutilla Pättiniemi kaatoi Loikkasen varmasta maalipaikasta ja Niklas Valtanen pääsi viemään pilkulta Veiterän 4–3 johtoon.

HIFK ei kuitenkaan – tavoilleen uskollisena – antanut periksi ja Patrick Backman iski ilmasta kulman jälkitilanteesta tasanumerot 4–4. Nämä olivat loppunumerot 90 minuutin jälkeen ja turnaussääntöjen mukaan iskettiin pilkut voittajan selvittämiseksi. Siinä Hifk oli etevämpi numeroin 4–3 ja tikki merkittiin helsinkiläisille. Veiterästä onnistuivat Loikkanen, Laibert ja Lähi-Tapiolan kummipelaaja Äikäs. Nuori maalivahti Lauri Weiland torjui Hifk-paitaan Porista siirtyneen Juho Sirénin laukauksen.

Ottelupöytäkirja

Veiterä eteni Suomen Cupin finaaliin

Veiterä siis voitti Oulun lohkon ja eteni tavoitteensa mukaisesti Suomen Cupin finaaliin. Toinen alkulohko pelataan 12.–13.11. Jyväkylässä, jossa voittajasuosikin viittaa kantaa Porvoon Akilles. Toki JPS, Kampparit, Botnia ja WP 35 yrittävät iskeä kapuloita Akilleksen rattaisiin sen minkä ehtivät.

Turnauksen loputtua Veiterän kapteenina toiminut Emil Segerman ja päävalmentaja Tero Nieminen kertoivat päivän ja viikonvaihteen tapahtumista tähän tapaan:

Bandytoimitus