Hyvällä taistelulla, hyvällä asenteella voitto Kamppareista

BL: Kampparit – Veiterä 2–3 (2–0)

Veiterä nappasi kauden avausvoiton makealla tavalla Mikkelissä. Kotijoukkue Kampparit oli menossa jo selkeään voittoon, mutta muutamat hyvät henkilökohtaiset suoritukset ja kova taistelutahto toisella jaksolla toi avausvoiton Veiterälle.

Ensimmäisellä jaksolla Veiterä jäi päävalmentaja Tuomas Erkkilän sanojen mukaan ”telineisiin”. Eetu Karhusen ja Jari Purovirran maaleilla mustapaitainen kotijoukkue pääsi jo 2–0-johtoon kun peliä oli puoli tuntia takana. Veiterän peli oli vaisua ja varovaista. Näin Erkkilä:

”Me oltiin passiivisia ja pelattiin liikaa kotiinpäin. Kampparit teki paikoista maalit ja olipa niillä saumat mennä jo enemmänkin johtoon, mutta meidän Topi Peuhkuri otti rankkarin kiinni ensimmäisen jakson loppupuolella”, Erkkilä kertasi hieman vihkoon menneen jakson tapahtumia.

Toiselle jaksolle kopista tuli sisuuntunut vierasjoukkue, joka lähti noudattamaan valmentajansa ohjetta: yhtään ei saa päästää ja tehdään kolme.

Parin minuutin pelin jälkeen Veiterän ensimmäisen maalin iski Janne Hauska kulmasta. Reilun vartin kuluttua Tero Liimatainen pääsi maalin makuun Mölli Laibertin syötöstä. Erkkilä oli tyytyväinen näkemäänsä:

”Me oltiin tosi aktiivisia ja vastakarvaus onnistui hyvin. Kamppareilta loppuivat keinot toisella jaksolla meitä vastaan.”

”Olimme pallollisena selvä uhka Kamppareille ja se sekoitti heidän pelin kokonaan. Me hallittiin peliä kokolailla kokonaan ja toinen jakso oli meiltä hyvä taistelu ja hyvä asenne huokuivat kaikesta mitä me tehtiin kentällä”, Erkkilä tilitti.

Voittomaali nähtiin 68. peliminuutilla. Tuomas Erkkilä kertasi tilannetta seuraavasti:

”Johtava pelaaja näyttää muille taistelutahtoa. Keni Mustalahti sai suhteellisen alhaalla pallon ja lähti omaan nousuunsa, joita nähdään about joka toisessa pelissä. Kova laukaus kohti maalia ja ehkä se vähän lurahti alanurkkaan mutta: voittomaali, mikä voittomaali. Tärkeä osuma ja hyvä esimerkki taistelutahdosta.”

Keni Mustalahti-450

Mikkelissä Veiterän voittomaali syntyi kokeneen Juha Mustalahden mailasta.

Ottelun loppukympillä linjatuomari Jukka Vauhkonen otti roolia ja komensi Tomi Hauskan väkivaltaisesta pelistä kympille. Sitä kestettiin hyvin, mutta sitten kolme minuuttia tästä Veiterän Andy Ropo passitettiin huitomisesta myös jäähylle.

”Loppu meni jännäksi, pojat vetivät viimeisen kympin yhtä asemasotaa ja minulta hävisi ääni. Jännää oli, mutta meidän koko joukkueen puolustus tylsytti Kamppareista kovimman terän.”

Joukkue selvisi ottelusta ilman isompia kuhmuja. Janne Hauska sai toisella jaksolla jonkin epämääräisen iskun polveensa, puri hetken hammasta vaihdossa ja palasi kentälle.

Maaottelutauko takaa harjoittelurauhan

Sarjan alku on ollut Veiterän osalta kova: vieraissa on kohdattu jo pitkään isolla jäällä ollut OLS ja viime vuoden mestarijoukkue Kampparit, jolta tänään kairattiin taistelupisteet. Kotona on kohdattu ennakkosuosikiksi noussut Botnia, jonka kanssa loppukiri jäi hieman kesken. Akilles-peli peruttiin viime sunnuntailta ja sille on hahmoteltu uudeksi pelipäiväksi Porvoossa 20.1.2016. – Asia vaatii vielä Jääpalloliiton Kilpailuvaliokunnan vahvistuksen.

Seuraava ottelu on perjantaina 11.12. ja silloin Kisapuistoon saapuu tänään ikävästi kuokkaan (9–3) Jipsiltä saanut WP 35.

Tervetuloa seuraamaan Veiterän otteita seuraavassa kotiottelussa pe 11.12.!

Tilastonikkareille ottelupöytis talteen tästä

–Bandytoimitus