In Memoriam: Timo Serenius

Lappeenrantalaista ja Suomen jääpalloväkeä on kohdannut suru-uutinen. Timo Serenius on poissa.

Kuvalähde: ES-arkisto (www.esaimaa.fi)

Etelä-Saimaa -lehti raportoi (9.11.2021) Sereniuksen poismenosta seuraavasti, muistokirjoituksen on laatinut Vesa Salminen:

”Suomen kaikkien aikojen parhaisiin jääpalloilijoihin kuulunut Timo Serenius on kuollut. Serenius oli syntynyt Lappeenrannassa 8.8.1955.

Veiterän keskikenttämies valittiin ensimmäisten pelaajien joukossa Suomen jääpallon kunniagalleriaan 2012. Hän voitti peliuransa aikana sekä Suomen että Ruotsin mestaruuden. Veiterän kultaa Serenius juhli keväällä 1980 ja siirtyi sen jälkeen pelaamaan ammattilaiseksi Ruotsiin Vetlandaan.

Ruotsissa Serenius pelasi yhteensä seitsemän kautta, joista kuusi Vetlandassa ja yksi Ale/Surtessa kaudella 1983–1984. Vetlandan kanssa hän juhli ensimmäisenä suomalaisena Ruotsin mestaruutta 1986, ja Dagens Nyheter arvioi hänet silloin finaalin parhaaksi keskikenttäpelaajaksi.”

”Hieno pelikaveri, taitava mailavirtuoosi”

–Pelikaverit muistavat Timon iloisena ja huumorintajuisena kaverina. Hän oli joukkuepelaaja, joka aina pelasi joukkueen eteen, sanoo Sereniuksen pitkäaikainen peli- ja kämppäkaveri Leo Segerman.
–Hän oli taitava keskikenttäpelaaja, taitava mailavirtuoosi. Muistamme hänet myönteisenä ja loistavana kaverina.

Etelä-Saimaan artikkelissa (9.11.2021) tuodaan esille Sereniuksen pitkää peliuraa sekä vähemmän tunnettua tennisuraa. Näin Etelä-Saimaa:

”Sereniuksen kasvattajaseura oli Lappeenrannan Pallo. Hän aloitti jääpallon isänsä ja isoisänsä esimerkin kannustamana 9-vuotiaana ja nousi seuran edustusjoukkueeseen 16-vuotiaana. LaPa vastasi Lappeenrannan jääpallomaineesta vuoden 1976 syksyyn asti, jolloin pelaajat siirtyivät toimintansa uudestaan aloittaneeseen Veiterään.

MM-kisoissa Timo Serenius oli mukana seitsemän kertaa (1977–1989). Hänet valittiin koko kisojen parhaaksi keskikenttäpelaajaksi Ruotsissa 1987, kun Suomi sijoittui hopealle.

Serenius edusti Suomea maajoukkueessa 110 ottelun verran, ensimmäisen kerran 1976. Maaleja Suomi-paidassa lappeenrantalainen ehti tykittää 45.

Kotimaan pääsarjan parhaaksi pelaajaksi Veiterän mies valittiin 1982. Vihreäpaitoihin hän palasi pelaamaan vielä pariksi kaudeksi muutettuaan länsinaapurista takaisin kotikaupunkiinsa. Pelaajauransa jääpallossa hän lopetti Veiterän kapteenina kauden 1988–1989 päätteeksi.

Timo Serenius oli myös erittäin lahjakas tennispelaaja. Hän voitti viisi juniorien Suomen mestaruutta sekä yhden hopean aikuisten kaksinpelin finaalista. Nuoren pelaajan menestyksen kruunasi pääsy Suomen edustajana Wimbledonin legendaarisen tennisturnauksen juniorisarjaan.

Tennistä Serenius pelasi seniorina aktiivisesti sekä Lappeenrannan kentillä että ikäluokkansa SM-tasolla elämänsä loppuhetkiin saakka.

Vapaa-aikanaan Serenius viihtyi erityisen hyvin kesämökillään Savitaipaleella.”

Veiterä ottaa osaa omaisten suruun ja muistaa Timoa lämmöllä.

 

*  *  *