Joonas Kankkunen siirtyy Veiterään

Veiterä on tehnyt pelaajasopimuksen 23-vuotiaan maalivahdin Joonas Kankkusen kanssa. Varkautelaislähtöinen veräjänvartija on valmis ottamaan haastavan askeleen omalla jääpallouralla.

Veiterän tuorein värväys, maalivahti Joonas Kankkunen käväisi myös Kisapuistossa sopimusneuvottelujen lomassa.

Kaikki nuorten maajoukkueikäluokat läpikäynyt ja viisi edellistä kautta Botnian ykkösmaalivahtina pelannut Joonas Kankkunen on valmis muutoksiin:
– Kevään aikana on tarkoitus muuttaa Lappeenrantaan ja liittyä joukkueen treeniryhmään. Työasiat ovat järjestymässä pikapuolin, sanoo ilmastointiasentajana Are Oy:ssä työskentelevä Kankkunen.
– Sopimuksen saaminen Veiterään muuttaa myös tavoitteellista harjoittelua ammattimaisemmaksi, hän tietää.

Kankkunen on valmis myös ottamaan seuraavan askeleen jääpalloilijana.
– Odotan paljon pääsemistä ammattivalmentaja Tero Niemisen alaisuuteen harjoittelemaan. Olen kuullut ja nähnyt, että vaatimustaso on korkea, niin kuin se Suomen mestareilla kuuluu ollakin. Olen erittäin motivoinut ottamaan seuraavan loikan urheilijana ja jääpalloilijana.
– Oli hienoa, että pääsimme nopeasti sopimukseen manageri Ana Peuhkurin kanssa. Olin itse kiinnostunut siirtymään voittavaan seuraan ja kehittymään. Sopimusneuvottelun sujuivat hyvin ja nyt odotellaan muuttoa.
Toistaiseksi Joonas muuttaa Lappeenrantaan yksin, mutta tulevaisuudesta ei vielä tiedä.
– Niin, eihän sitä koskaan osaa sanoa, Joonas naurahtaa tulevaisuuden mahdollisuuksille.

Joonas Kankkunen Botnian veskarina Kisapuistossa kaudella 2019-2020.

Kankkunen osoitti jo nuorissa ikäluokissa kovaa lahjakkuutta nimenomaan maalivahtipeliin. Ikäluokkansa huippua edustava Joonas oli tunnettu pitkistä avauksistaan.
– Olen aina viihtynyt maalilla ja siten haastanut oman ikäluokan huippupelaajia. Veiterästä erityisesti tunnen Tuukka Loikkasen kyvyt maalintekijänä, Kankkunen toteaa.
– Yhtälailla olen valmis taistelemaan ykkösveskarin paikasta puolustavan mestarin avauskentällisessä. Se tietää kovaa treeniä ja ammattimaista urheilijan asennetta elämässä kaikin puolin.

Maalivahti katselee peliä yleisöön ja pelaajin verrattuna hieman eri vinkkelistä. Kankkunen näkee Veiterän vahvuuden puolustuspelaamisessa.
– Joo, kyllä sen erottaa maalilta eri tavalla. Veiterälle on ominaista koko joukkueen puolustaminen ja se varmasti myös auttaa maalivahtia.
– Puolustus on terävä, nopea ja oikea-aikainen. Luulen, että Veiterää vastaan ei tehty tällä kaudella yhtään maalivahtien inhoamaa ”räkämaalia”. Se kannustaa myös mokkea venymään parhaimpaansa ja siten auttaa joukkuetta voittavaan peliin.

Kun muutto Lappeenrantaan on hoidettu ja työasiat jiirissä, alkaa kova treeni ja samalla sopeutuminen uuteen koppimaailmaan:
– Kunto on jo nyt kova, mutta odotan todella pääsemistä valkka-Niemisen alaisuuteen harjoittelemaan. On myös hieno juttu, että Veiterässä on käytetty myös omaa maalivahtivalmentajaa, sanoo Kankkunen ja viittaa Toni ”Toke” Taalikan rooliin Veiterän valmennusryhmässä.
– Kyyl mius vielä itäsuomalaista ja savolaistakin on jäljellä vaikka melkein puoli vuosikymmentä olen asunut tuolla pääkaupunkiseudulla, Kankkunen murjaisee.
– Ja onhan siellä tuttujan kopissa: Herrasen Sakun kanssa pelattiin samassa Wepsujen joukkueessa viimeinen vuosi A-junnuissa ja Loikkasen Tuke on tietysti tuttu kaveri jo maajoukkueajoilta. Oikeastaan kaikki Bandyliigan pelaajat tuntevat toisensa jollakin tasolla, sanoo Joonas Kankkunen.

Joonas Kankkunen:

syntynyt: 1999 Varkaudessa
siviilisääty: naimaton
seurat: WP 35, Botnia
ottelut Bandyliigassa: 91
maajoukkueet: P15, P17, P19
unohdettavin jääpallomuisto: ”Kyyl se on joku 0–15-tappio. Sellaisen haluaa unohtaa.”
unohtumattomin jääpallomuisto: ”Ehdottomasti P15-maajoukkueessa voitto Ruotsista MM-välierässä. Ja jatkoajalla Ikävalkon Rikun lämärimaalilla!”
erikoista: Pasi-isänsä tunnetaan Saipa-piposta myös jääpallokentän reunalla.

Veiteräväki toivottaa Joonaksen tervetulleeksi edarin vahvuuteen!
Ja samalla toivottaa monivuotiselle luottoveskari Topi Peuhkurille tsempit Vetlandaan!

Bandytoimitus
Kuvat: Veiterämedia ja VMH Productions