Jouluista tunnelmaa Kisapuistossa – OLS jäi vastaantulijaksi

Veiterä – OLS 10–1 (6–0)

Itse Joulupukki oli saapunut juhlistamaan Veiterän ja OLS:n välistä Bandyliigaottelua. Lisäksi kaikki otteluun saapuneet lapset ja lapsenmieliset saattoivat tutustua Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen paloautokalustoon ja poliisin partioautoon. Olisiko virkavallan paikallaolo hyydyttänyt oululaisten kuviot – OLS jäi alkuminuuteista lähtien vastaantulijaksi…

Ottelu alkoi räväkästi: jo 4 minuutin jälkeen ottelu oli 2–0 Veiterälle. Ensin Emil Fedorov pääsi lähietäisyydeltä iskemään avausmaalin. Tomi Hauska antoi tähän hyvän syötön. Seuraavalla minuutilla Janne Hauska pääsi vippaamaan Ere Verhelän syötöstä pallon maaliin. Katastrofialku Olssille.

8. minuutilla Tomi Hauska teki lukemiksi jo 3–0, kun hän suuppasi varmasti pallon maaliin. Oululaisten peli oli vakavasti sekaisin ja jotain on keksittävä: oli melko varhaisen aikalisän paikka… Kotijoukkueen ilme oli puolestaan rento ja se pelasi iloista, liikkuvaa ja vauhdikasta jääpalloa.

Aikalisän jälkeen OLS tyytyi räiskimään pitkää ja yritti siten venyttää Veiterän kenttää pitkin pituuttaan… Tämä ei tepsinyt vaan Veiterän nopeat luistelijat puhkoivat Olssin kentän hajalle ja 12. minuutin kohdalla Ere Verhelä pääsi Aksi Seppäsen syötöstä kahdestaan Pera Virtasen kanssa ja pallo reppuun. Ei ollut Virtasellakaan paras päivänsä.

Veiterä pelasi tehokkaasti ja 18. minuutilla Valtteri Hauska pamautti Verhelän antamasta kulmasta jo 5–0. Tämä riitti Virtaselle ja Olssin maalille luisteli Olli Lappalainen.

Ensimmäisen puoliskon loppuosa oli molemmilta joukkueilta varovaista pelaamista. OLS:n Samuli Koivuniemi pääsi 25. minuutin kohdalla kokeilmaan oliko Topi Peuhkuri hereillä pelissä ja olihan Topi. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen maalipaikka vieraille.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen (33. min) Aleksi Seppänen osoitti erinomaisella syötöllä loistavaa pelisilmää: hän sai pallon oivallisen syötön antaneelta Johan Segermanilta ja siirsi sen ykkösellä Janne Hauskalle joka liukui 30 metristä yksin läpi vastaan Lappalaista – taululle 6–0.

Ensimmäinen puolikas osoitti, että eilinen taisteluilme oli saatu pidettyä yllä ja joukkue oli todella yhtenäinen. Pelaajien asenne puolustamiseen oli kiitettävää ja keskialueella Tomi Hauska, Aksi Seppänen ja Tero Liimatainen tarjoilivat hyviä palloja hieman ylempänä pelaaville Emppu Fedoroville ja Janne Hauskalle. Hyökkäyssuuntaan Veiterällä oli tarjoilla erilaisia kuvioita molemmilta laidoilta.

Toinen jakso: Veiterän dominointi jatkui

Toinen puolikas alkoi miltei yhtä räväkästi kuin eka jaksokin: Tero Liimatainen vapautti Emppu Fedorovin läpi ja siitä pallo maaliin. Tilannetta edelsi hyvä keskialueen pelaaminen, jossa pallo saatiin karvattu pois Olssin pelintekijältä ja liikutettua nopeasti täyteen vauhtiin Liimataiselle.

Tunnin kohdalla nähtiin ilkeännäköinen tilanne kun Janne Hauska pääsi yksin läpi ja OLS-vahti Olli Lappalainen peitti kuolemaa halveksien Jannen kuljetuksen. Siitä tyrmäys ja Pera Virtanen liukui takaisin Olssin maaliin. Toivottavasti Olli toipuu pian taas pelikuntoon. Törmäyksessä Jannekin päätyi Olssin maaliin, mutta hän pystyi jatkamaan peli tutun tehokkaasti.

OLS oli toisella puolikkaalla aavistuksen aktiivisempi ja peli oli tasaisempaa. Toisaalta oululaisten tuttu ruotsalaistyyppinen kahdensuunnan peli ei toiminut aivan niin tehokkaasti kuin aiempina vuosina on totuttu näkemään. Veiterä puolestaan jauhoi tehokkaasti ja nopeilla painopisteen muutoksilla avattiin Olssin hieman hidasta puolustusta. Tästä esimerkkinä oli varsinkin 8. maali, jossa Fedorov kierrätti pallon nopeasti Janne Hauskalle, jolla ei ollut vaikeuksia iskeä palloa ohi Pera Virtasen. Hetki aiemmin Virtanen oli napannut Jannen ampuman rankkarin kulmaksi.

Pelin 81. minuutilla OLS sai kuparisen rikki kulmasta. Matti Immonen osui suoraan Samuli Koivuniemen tarjoilusta ja jostain pallo löysi tiensä Veiterän verkkoon.

Tämä ei kuitenkaan puuduttanut kotijoukkuetta vaan heti seuraavalla minuutilla Tero Liimatainen luikerteli yksin läpi ja nosti pallon maaliin, 9–1. Esityön teki Aksi Seppänen – ja minuutin päästä uudelleen: Liimatainen-Seppänen: 10–1.

Ottelun lopussa pelattiin minuutit pois, lukuisista loukkaantumisista johtuen päätuomari Kaj Wallén antoi kolme minuuttia lisäaikaa, sen aikana ei tehty maaleja vaikka lähellä käytiinkin. Pillin vislatessa kotiyleisö oli nähnyt Veiterältä hyvän esityksen – joukkueen viimeistely oli nyt sillä tasolla, jossa se kuuluukin olla… Kaikkiaan kuusi pelaajaa pääsi kirjauttamaan nimensä maalintekijäsarakkeeseen. Kentän kinginä hääri Veiterä-kippari Janne Hauska, kolme maalia.

Tässä vielä linkki ottelupöytäkirjaan

Näin ottelun näkivät tehokkaasti pelannut Tero Liimatainen ja Joulupukki:

 

Veiterän seuraava ottelu pelataan perinteisesti Tapaninpäivänä. Vuorovuosin pelattaessa ottelu on nyt Mikkelissä. Veiterän fanibussi lähtee Kauppatorin pysäkiltä 26.12. klo 10 kohti Hänninkenttää. Lipun hinta on 20 euroa. Ennakkoilmoittautumiset: anssi.peuhkuri[at]maalaus-peuhkuri.fi

Veiterän seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 30.12. Tuolloin Kisapuistoon vieraaksi saapuu hyvää alkukautta pelaava WP 35. Tervetuloa kannustamaan Veiterä jälleen voittoon!

Veiterä ry toivottaa kaikille jääpallon ystäville oikein rauhaisaa joulua!

Bandytoimitus