JPS vei juhlaottelunsa

JPS – Veiterä 7–4 (3–0)

Veiterän toisen puoliajan kiri ei riittänyt JPS:n 60-vuotisjuhlaottelussa. Kotijoukkue voitti ja ratkaisuksi muodostui JPS terävyys ottelun alussa ja lopussa.

Jyväskylän Viitaniemen montussa päästiin pelaamaan siedettävissä oloissa. Koko päivän Keski-Suomea piiskannut lumituisku taukosi sopivasti pelin alla. Jäämiehet olivat huoltaneet Viitaniemen tekojään siihen kuntoon kun se vain oli mahdollista.

JPS:n juhlapeliä oli saapunut seuraamaan reilu 400 jääpallojännäriä, mukana muutama innokas myös Lappeenrannasta. Onneksi peliä saattoi seurata myös JPS:n youtube-kanavan kautta.

Veiterä lähti peliin ehkä hienoisena ennakkosuosikkina, mutta pelin alku oli JPS:n: jo toisella minuutilla Suomen sarjoissa täysin ylivoimainen maaliruisku Tuukka Ässämäki sivalsi kotijoukkueen 1–0-johtoon kulmurista.

Tämän jälkeen ote kääntyi Veiterälle. Korkea karvaus puri ja JPS:n keskikenttä oli helisemässä Santtu Nurmen ja muiden Veiterä-hyökkääjien paineessa. Se huomattiin myös JPS:n striimissä. Ainoa pulma Veiterän osalta oli, että maalit teki kotijoukkue: 26. minuutilla Ässämäki pääsi Veiterän hyökkäyspään pallon menetyksen jälkeen polkemaan yksi läpi ja sen jälkeen pallo vietiin keskiympyrään. Hieno 70 metrin spurtti. Ja aivan jakson lopussa Veiterässä jääpallo-opit saanut Kalle Pesonen – joka valittiin myös JPS:n parhaana tänään – teki maalin edustalta taukonumerot 3–0.

Siis: näennäisesti peli oli Veiterän hallussa, mutta aivan terävin maalivainu oli kateissa. Tuomas Antikainen, Eetu Peuhkuri ja myös Matias Lehtonen pääsivät ajoittain vauhtiin, mutta Joni Vuopion johtama JPS-puolustus piti pintansa. JPS:n maaleille ei Veiterämokke Joonas Kankkunen mahtanut mitään.

Toisella puolikkaalla Veiterä vahva ote jatkui: E. Peuhkuri tinttasi rankkarista avausmaalin (57. min) ja pian tultiin Joonas Peuhkurin (65. min) ja Christian Laibertin (70. min) kulumurimaaleilla on tasoihin. Ote pelistä oli kokonaan Veiterällä. Lisäksi kun JPS:n kansikuvapojaksi noussut Joonas Hiltunen (ToPV, LRK) oli tussannut oman rankkarinsa päätyverkkoon (60. min), niin ajatus oli selvä: Veiterä menee kohta menojaan.

Niin ei käynyt vaan pelin 75. minsan kohdalla kotijoukkueen Jasu Koljonen kojautti JPS:n karkuun: 4–3 syntyi vastahyökkäyksestä ja Veiterän puolustus oli yllätetty. Samalla kotijoukkue sai hengen päälle ja pian Ässämäki vei JPS:n 5–3 -johtoon.

Veiterän Matias Lehtonen murtautui 89. minuutilla läpi JPS-puolustuksen Niklas Valtasen esityöstä ja toi Veiterä vielä 5–4-tilanteeseen – näitä nousuja ja ratkaisuja Lehtoselta kaipaisi enemmänkin! Lopulta Jarno Eronen ja Jasu Koljonen huolehtivat siitä, että pisteet jäivät Viitaniemen monttuun: loppunumerot 7–4 kertoivat, kumpi oli parempi – jääpallo on maalintekopeli. Veiterälle tuli pelin lopulla hieman kiire saada peliä tasoihin ja hyökkäykset menivät ”yli”. Lisäksi aivan peli lopulla myös JPS-vahti Samuel Gerovoi venyi hyviin torjuntoihin ja piti Veiterän maalit neljässä.

Pöytäkirjaote

Nieminen: ”Ei hyvä.”

Pelin jälkeen Veiterän päävalmentaja Tero Nieminen pohdiskeli nähdyn juhlapelin tapahtumia vakavin ilmein:

– Meillä oli vähän pulmia kentän molemmissa päädyissä. Keskialuetta hallitsimme suhteellisen selvästi.
– Isoimmat ongelmat heijastuivat hyökkäämisessä. Mentiinkö vähän yli hyökkäämisen kanssa, sitä pitää tässä matkalla Ouluun vielä pohtia.
– Lähes kaikki Jipsin maalit syntyivät vastahyökkäyksistä, alakerta ei ollut valmiina ja heidän vaarallisuutensa toki oli tiedossa. Huomenna uusi päivä, uusi peli!, tyytyi Nieminen toteamaan.

Veiterä päättää Bandyliigan runkosarjan huomenna Oulussa. Ottelua voi seurata OLS:n Youtube-kanavalta, jossa on luvassa ainakin lauantaina nähdyn Wepsu-pelin perusteella hyvin asiantunteva selostus ja kommentointi.

Ottelu on sijoitusten kannalta merkityksetön, mutta pisteiden mielessä Veiterälle tuiki tärkeä: ylempään loppusarjaan lähtevät mukaan kaikki runkosarjan pojot. JPS kohtaa huomenna kotonaan HIFK:n ja sitäkin ottelua seurataan tarkasti lappeenrantalaisleirissä.

Jatkopelit edessä

Ylemmässä jatkosarjassa jatkavat siis Kampparit (25 pistettä.), Narukerä (24), JPS (22) ja Veiterä (19). Jaossa on kolmella voitolla 6 pistettä, joten voittamalla kaikki jatkopelit Veiterä nousisi 25 pisteeseen.

Ylemmän jatkosarjan ohjelma on tässä (HUOM: ilmeisesti Liiton tulospalvelussa on joitain virheitä, sillä ylempään jatkosarjaan on merkitty WP 35…)

Veiterän osalta pelit jatkuvat siis keskiviikkona 1.2. Mikkelin Hänskissä. Alkuperäisen otteluohjelman mukaan Poriin matkustettaisiin perjantaiksi 3.2. – jonka jälkeen lauantaina 4.2. Veiterä ja Narukerä kohtaisivat Suomen Cupin finaalissa Lappeenrannassa…

Jatkosarjan ohjelma vahvistuu vielä ja mm. Veiterän ja JPS (ei siis WP 35:den) ottelupäivä Kisapuistossa ilmoitetaan Veiterän medioissa ja varmaan myös liiton tulospalvelussa hyvissä ajoin.

Talvea ja kevättalvea on siis vielä jäljellä. Jatkosarjojen jälkeen nähdään missä asetelmissa jatketaan kohti puolivälieriä – ja millaisien otteluparien kera. Alemmassa jatkosarjassa suosikkeina jatkavat Akilles ja WP 35. Olisi yllätys, jos HIFK nousisi jatkosarjojen jälkeen kuuden sakkiin.

Kausi jatkuu!

Bandytoimitus