Kausi alkuun sopimusuutisilla: Janne Hauska ja Topi Peuhkuri jatkavat Veiterässä

Veiterän edustusmiehistön valmistautuminen jääpallokauteen on täydessä vauhdissa. Joukkueen treenikausi alkaa nyt viikolla 19. Samalla joukkue ilmoittaa – odotetuista – pelaajasopimuksista.

Veiterän edustusjoukkue aloittaa valmistautumisen jääpallokauteen 2019–2020 fysiikkaharjoituksilla, joita vetävät tutusti Risto Kangas ja Antti-Juuso Ropo. Pian treenikauden alkuun sijoittuu myös fysiikkatestit, jotka antavat suuntaa kuivankauden harjoittelulle.

Jääharjoitukset alkavat uuden päävalmentajan Valeri Gratsevin johdolla elokuussa. Ensimmäinen isonkentän jääleiri on lokakuun alussa Ruotsissa, jossa tietysti jääpallohallit mahdollistavat kauden varhaisen aloittamisen isolla jäällä. Maailman Cup otellaan tämän jälkeen (ajankohta varmistuu myöhemmin).

Janne Hauska ja Topi Peuhkuri jatkavat Veiterässä

Samalla Veiterällä on ilo ilmoittaa pelaajasopimuksista kaudelle 2019–20: joukkueen monivuotinen kippari ja hyökkäyksen runkopelaaja Janne Hauska sekä viimeinen lukko, maalivahti Topi Peuhkuri ovat uusineet pelaajasopimuksen kasvattajaseuraansa. Molemmilla sopimus on mallia 1+1.

Topi Peuhkuri (#2) torjuu myös ensi vuonna Veiterän maalilla – milloin palloja, milloin vastustajan hyökkääjiä. Kuvassa myös #16 Santtu Nurmi, joka siirtyy tulevaksi kaudeksi Veiterästä Vetlanda BK:n riveihin. (Kuva: VMH Huittinen)

Janne Hauska katsoo määrätietoisesti tulevaa kautta kohden ja arvelee joukkueella oleva selvät tavoitteet kaudelle 2019–20:
– Uskon vahvasti, että tavoitteenamme on kehittää omaa peliä entisestään. Ja totta kai sijoituksen kirkastaminen on tavoitteena. Joukkue linjaa hieman lähempänä kautta erilaisia osatavoitteita ja pelillisiä teemoja uuden valmentajan kanssa.
– Uusi valmentaja antaa mielenkiintoisen lähtökohdan kauteen. Uskoisin, että kiinnitämme vielä lisää huomiota hyökkäysnopeuteen ja monipuolisuuteen vastustajan kenttäpuoliskolla.

Kokonaisvaltainen jääpallo on ollut pari vuotta Veiterän vahvuus ja Janne Hauska näkee, että tämä tulee korostumaan edelleen:
– Varmasti Gratsev tulee vaatimaan, että kaikki osallistuvat niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamiseen. Joukkueena mennään siis.
– Valeri on sanonut omassa haastattelussaan, että joka ukon pitää olla kovassa kunnossa. Se tietää hikistä kesää ja syksyä, Hauska kertoo arvoituksellisesti hymyillen.

Kapteenin omat tavoitteet kaudelle on selvillä:
– Lähden siitä, että pohjalle pitää saada ehjä harjoitusjakso ja saada pelata ehjä talvi. Viime talven loukkaantuminen jätti ison nälän kun ei voinut olla joukkuetta auttamassa kentällä. Muuten lähden siitä, että kunhan joukkue menestyy ja pärjää. Toki jos paikan saa, niin sit pannaa palloa pönttöön!, sanoo viime kaudella 23 maalia runkosarjan 11 ottelussa ja 9 maalia kuudessa pudotuspeliottelussa tehnyt Janne Hauska, jonka saldo on siis keskimäärin 1,88 maali per ottelu viime kaudella.

Janne Hauska, #55. Tilannekuva viime kauden finaalista tilanteesta, jossa kippari oli tuonut kotijoukkueen tasoihin juuri ennen varsinaisen peliajan loppua. Urheilu on, voisi sanoa. (Kuva: VMH Huittinen)

 

Lisää pelaajasopimuksia: Verhelä, Kärmeniemi, Lehtonen, Segerman ja Loikkasen Tuukka

Janne Hauskalla on tilillään 19 A-maaottelua ja Topi Peuhkurikin on päässyt pukemaan leijonapaidan ylleen maaotteluissa. Heidän lisäkseen pelaajasopimukset Veiterän kanssa ovat solmineet sivutukina esiintyneet Ere Verhelä ja Juuso Kärmeniemi sekä keskikentälle puolustusvoimien palveluksesta tekevä Matias Lehtonen ja Veiterän puolustuksen runkopelaajiin kuuluva Johan Segerman.

Heidän lisäkseen Veiterä on tehnyt pelaajasopimuksen nuoren maajoukkueiden runkopelaajiin kuuluvan ja Veiterä hyökkäyskalustoon kuuluvan maalintekijä Tuukka Loikkasen kanssa.

Topi Peuhkuri (vas.), Janne Hauska ja Tuukka Loikkanen. Valmistautuminen jääpallokauteen 2019-20 alkoi Kisapuiston yhteistreeneillä 7.5.2019. (Kuva: VMH Huittinen)

 

Valmistautuminen jääpallokauteen 2019-20 alkoi Kisapuiston yhteistreeneillä 7.5.2019. Valmennuksesta vastasi tänään kuvassa vasemmalta kantilta löytyvät Antti-Juuso Ropo ja Risto Kangas. (Kuva: VMH Huittinen)

Veiterä jatkaa neuvotteluja pelaajasopimuksista alkukesän aikana ja tiedottaa sopimustilanteesta noin kuukauden kuluessa lisää.

 

–Bandytoimitus, kuvat: VMH Huittinen