Kohti uutta jääpallotalvea – palloa verkkoon 90km/h

Uutinen JUNNUBandy -sivuilta
JB_syksy_2015_2
Veiterän JUNNUBandyläiset ovat harjoitelleet kahdesti viikossa lyöntiä ja mailatekniikkaa Kisapuiston keinonurmella. Viikko-ohjelmaan on kuulunut myös P13-11-joukkueelle kahdet jääharjoitukset ja P9-7 ryhmälle yksi viikoittainen jäävuoro. 

 

Viime torstaina Kisapuiston jäättömällä tekojäällä oli taas täysi tekemisen meininki päällä. Veiterän P13-7 ryhmät vetivät normaalit kuivatreenit, jotka sisälsivät totutusti juoksua, loikkia, pomppuja, spurtteja, salibandyä jääpallosäännöin ja tietysti myös lyönti- ja mailatekniikkaharjoituksia. Pienet veiteräläiset ovat uurastaneet syksyn läpi tarmokkaasti niin Kisapuiston keinonurmella kuin ympärillä olevissa jäähalleissa.

JUNNUbandyläisten harjoittelu kaudelle 2015-16 käynnistyi elokuun puolivälissä. Viikko-ohjelmaan on kuulunut kaikille kahdet ”kuivatreenit” ja  P13-11-joukkueelle kahdet jääharjoitukset ja P9-7 ryhmälle yksi viikoittainen jäävuoro. Pieniltä pelimiehiltä ja -tytöiltä suoritus on hatunnoston arvoinen ja tämä näkyy väkisinkin ensikauden aikana, kun tuomari puhaltaa pilliin.
Eilinen kuivatreeni oli syksyn viimeinen ja talviaikaan siirtymisen myötä JUNNUBandyläiset harjoittelevat seuraavat pari viikkoa pelkästään jäähallissa. Tämän jälkeen siirrytään sinne missä jääpalloa oikeasti pelataan eli ulkona ja isolla tekojäällä.

Viimeisessä kuivaharjoituksessa katsottiin, että onko syksyn harjoittelu tuottanut tulosta mitattavassa muodossa, kun lyöntiharjoituksen päätteeksi pelaajien laukaisunopeudet mitattiin tutkalla. Ja olihan se ja miksei olisi! Parhaimman tuloksen räppäsi verkkoon 7-vuotias Paavo Simpura, jolta pallo lähti mailan lavasta huimalla 90km/h nopeudella. Mainittakoon, että kaikki valmentajatkaan eivät lukuisista yrityksistään huolimatta meinanneet ensin saada parempaa tulosta aikaiseksi 😉
Nopeuttakin tärkeämpi huomio tehtiin kuitenkin pelaajien lyöntitekniikassa, joka on toistojen myötä parantunut todella paljon. Ja sekin tuli aika selväksi, että ketkä olivat harjoitelleet lyöntiä omalla ajallaan kotona.

 

 

Nimi Km/h
P13  
Joni Lehti 85
Ilmari Tiainen 81
Niko Jänis 70
P11  
Kasperi Savolainen 79
Janne Virta 72
Matias Horppila 70
P10  
Urho Kari 76
Onni Koljander 60
Sofia Arponen 57
P9  
Niilo Puhakainen 83
Aaro Heimala 80
Atte Ronkainen 79
P8  
Paavo Simpura 90
Tianlu Parviainen 54
Miko Jurvanen 53

 

(Kaikki tulokset käydään läpi harjoituksissa ja lyöntinopeudet mitataan uudestaan seuraavan kerran luistimet jalassa sunnuntain 8.11 jääharjoituksissa)

 

 

Kuvakooste torstain 22.11 alkuillasta Kisapuiston ”tekojäältä”:

Mukaan_Veiterään_2015