Kolmas välierä: Kampparit oli vahvempi

Kampparit – Veiterä 9–3 (3–1)

Kolmas välierä ratkesi Kamppareiden vahvaan jaksoon, kun peliä oli jäljellä vajaat 20 minuuttia. Mikkeliläisjoukkueen 5–2 ja 6–2 -maalit katkaisi Veiterän takaa-ajon ja peli oli paketissa.

Ensimmäisellä jaksolla toteutui hyvin tämän ottelusarjan ennakkoasetelmat: Veiterä on aktiivisempi pallon hallinnassa ja pyöritti peliä – näennäisen – tehokkaasti keskialueella. Pelinrakentajat Eetu Peuhkuri, Tuomas Antikainen sekä halvit Ere Verhelä ja Matias Lehtonen kierrättivät palloa toisillaan ja yrittivät löytää suoraviivaisia syöttöpaikkoja Kamppien taskuihin.

Kotijoukkue puolestaan oli tiiviinä nippuna omalla kolmanneksellaan ja liberonsa Valtteri Hauskan äänekkäästi ohjaamana pidätti Veiterän pelin keskialueella.

Käytännössä tämä oli koko ensimmäisen jakson – tai ottelun koko kuva aina 70. minuutille saakka.

Veiterä kuitenkin aloitti maalinteon: jo kolmannella minuutilla Antikainen pääsi Veiterän terävän karvauspelin ansiosta kaksin Kamppi-veskari Lasse Korhosen kanssa – pallo siitä reppuun. Esityön maalin teki Samppa Äikäs.

Kampparit pääsi peliin mukaan aktiivisemmin noin 20. minuutin vaiheilla. Veiterän puolustus töpeksi 1–1-maalia ennen oikein kunnolla ja Saku Herranen oli lopulta yksin kolmea Kamppareiden mustapukuista Nazgulia vastaan… pienellä tsägällä pallon saanut Tomi Hauska siirsi pallon Rasmus Kettuselle ja peli oli tasan.

Ensijaksolla iskettiin kaikkiaan 16 kulmaa – Kamppareiden 2–1-maali syntyi kulmakikan jälkeen, jossa pallo jäi elämään Veiterän maalille ja Simo ”Simppa” Huotelin tuikkasi kotijoukkueen 2–1-johtoon. Ja vielä erän lopulla Kampparit onnistui noin 25 metristä annetun vaparin jälkitilanteesta, jossa Herranen ei saanutkaan korkealle nostettua palloa käsiinsä vaan Tuomas Liukkonen neppasi sen maalin eteen, josta Kettunen teki oivallisen koppimaalin (43. minuutilla). 3–1-numeroissa mentiin tauolle.

Kakkosjaksolla tilanne repesi

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäisen jakso sujui: Veiterä rakensi, siirteli, yritti ja pyöritti peliä – milloin laidoissa, milloin oman kenttäpuoliskon kautta. Ja milloin mitenkin. VHauska ääniohjasi omaa puolustusta ja Kampparit eivät antaneet Veiterälle mahdollisuuksia lisämaaleihin.

Pelin 56. minuutilla Veiterän liberolle kävi kauden enkä toinen virhe ja aiemmissa peleissä hieman piilossa ollut Karo Liimatainen pääsi kaksin Herrasen kanssa. Varma maali ja kotijoukkue oli jo kolmen maalin karkutiellä. Kamppareiden lahjasta ja nuorempaa ikäluokkaa edustavan Liimataisen maali jäi peli voittomaaliksi.

Jälleen pelattiin totuttun tapaan vartti ja Veiterä otti aikalisän: lisää resursseja kärkeen, alakerran kustannuksella. Se tuottikin tulosta, kun EPeuhkuri osui Johan Segermanin esityöstä: 4–2 ja 77. minuuttia taulussa.

Veiterä jatkoi peliä varsin hyökkäyspainotteisesti ja Kampparit kuittasi: 78. minuutilla Liukkonen ja 80. minuutilla myös nuori Aki Manninen osuivat ja peli käytännössä ratkesi tähän: 6–2 ja vajaa vartti peliä jäljellä. Veiterän leirissä alkoi keskittyminen perjantain kotipeliin ja lopulta taululle ilmestyi loppunumerot 9–3. Kotiryhmän maalit jakaantuivat aika monelle pelaajalle. Veiterän viimeisen teki Verhelä pelin viimeisestä tilanteesta yliajalla.

Ottelupöytis

Ottelu oli todellinen pudotuspelitapahtuma, jossa tuomarilinja oli tyyppiä ”salliva”. Mailan käyttö oli puolin ja toisin hieman railakasta, mutta onneksi selvittiin pienillä mustelmilla ja jääpussilla. Lastakipsiä ei tarvittu. Veiterälle tuomittiin kolme kympin jäähyä ja se osaltaan hieman sotki koko kentän puolustuspelaamista ja toisaalta antoi tilaa Kamppareille vyöryttää tilanteita kohti Veiterän maalia. Se siitä.

Yhtenä ottelun erikoisuutena oli hyvin kielteisesti käyttäytynyt mikkeliläisyleisö. Voi olla, että jääpallokulttuuri on Mikkelissä kuihtumaan päin ja yleisön kommentoinnissa ja ”välihuutelussa” on otettu mallia joistain muista maila- tai joukkuepeleistä. Varsinkin erotuomarikolmikkoon kohdistuva huutelu (okei, sitä pitää aina vähän olla!), tai eräisiin Veiterän pelaajiin kohdistuva ilkkuminen osoitti, että osa paikalle tulleesta porukasta ei oikeastaan käsitä jääpallon taktisia kuvioita lainkaan.

Ottelun jälkeen päävalkka Tero Nieminen pohti sarjan jatkoa ja Veiterän uusia kuvioita tähän tapaan:

Kuten Tero Nieminen haastattelussa toteaa, niin sarja jatkuu vielä: perjantaina 3.3. Veiterä on sen kuuluisan pakkovoiton edessä. Veiterä lähtee siitä, että sarja ratkeaa vasta sunnuntaina 5.3. Mikkelin Hänskissä.

Nyt jos koskaan kotijoukkue kaipaa positiivista ja reilua kannustusta Kisapuistossa! Ottelu alkaa perjantaina klo 19 – Tervetuloa kannustamaan Veiterää!

Bandytoimitus