Kolmas voitto Cupissa, Narukerä kaatui 10-6

Veiterä voitti Suomen Cup -turnauksen alkulohkonsa puhtaalla pelillä. Sunnuntain ottelussa kaatui Narukerä numeroin 6-10 (3-2). Ottelu osoitti, että kaikki maalipaikat on hyödynnettävä tarkasti mikäli aikoo voittaa pelejä. Toinen juttu, mikä ainakin porilaisille tuli selväksi, on, että jääpallopeli kestää 90 minuuttia – ja vähän päälle…

Joukkueen johtoryhmästä todettiin pelin jälkeen, että Narukerän liukkaat hyökkääjät olivat tänään hyvin tarkalla pelipäällä: he osuivat miltei jokaisesta paikasta, jonka pystyivät luomaan. Sen sijaan Veiterällä oli paikkansa tappaa peli jo aiemmin, mutta osumatarkkuus ei tänään ollut oikein kohdillaan.

Maalissa pelanneelle T. Peuhkurille peli oli hankala: tilanteita tuli harvakseltaan, mutta ne upposivat. Topi Peuhkuri paikkasi tämän nappaamalla kaksi syöttöpistettä…

Noin tunnin kohdalla, Kerän johtaessa jo 6-3, Veiterä otti aikalisän ja pian seuraavasta hyäkkäyksestä Tero Liimatainen tasoittaa Tomi Hauskan esityöstä. Tämä kääntää ottelun ja jo kahden minuutin kuluttua vihreäpaidat vaanivat maalin päässä: Santtu Nurmi sivaltaa Janne Hauskan syötöstä.

Aksi Seppänen tuo Veiterän tasoihin, kun peliaikaa on jäljellä reilu kymmenisen minuuttia. Tämän jälkeen vielä Liimatainen, kahdesti, ja T. Hauska ja J. Hauska pääsevät pöllyttämään Kerän maaliverkkoa. Ottelu on ohi ja Veiterä teki ottelussa seitsemän viimeistä maalia – ja samalla kääntäen tilanteen hieman tukalan tuntuisesta selvähköksi voitoksi.

Pelin jälkeen Veiterän johtoporras kantoi hieman huolta, että kuutta maalia ei vastustajille saa Bandyliigassa antaa. Silloin on hyvin vaikea voittaa otteluita. Toisaalta joukkue pystyi pelin sisällä muuttamaan taktiikkaansa (esim. karvauksen korkeuden suhteen) ja avainpelaajat eivät alkaneet hermoilemaan osumiensa kanssa: kyllä ne pallot sinne uppoavat kun focus on kirkkaana mielessä ja mielessä tålamuudia…

Vastaan JPS

Tätä kirjoitettaessa selvisi, että Veiterän vastustajaksi Suomen Cupin finaaliin tulee JPS Jyväskylästä, joka selvitti tiensä samoin puhtaalla pelillä finaaliin. JPS kaatoi viikon lopun aikana WP 35:n (7-3), Botnian (4-1), Hifkin (3-2) ja Olssin (2-0).

Suomen Cupin finaalista on tulossa kahden vahvasti nuorentuneen joukkueen taistelu, jossa ei varmasti anneta piiruakaan periksi kun taistellaan tittelistä.

Cupin finaalipaikka päätetään myöhemmin ja asiasta tiedotetaan ainakin näillä sivuilla.

Tässä linkki Kerä-pelin pöytäkirjaan…

Bandytoimitus