Kotiavauksesta tärkeä voitto

Veiterä – Akilles 5–4 (3–3)

Veiterä ja Akilles väänsivät todella jännittävän 90-minuuttisen, jossa kotijoukkue haastoi viime kauden mestarin. Lopussa Veiterän voitontahto ratkaisi ottelun ja tärkeät pisteet jäivät Kisapuistoon.

Veiterä sai otteluun nopean alun: viiden peliminuutin jälkeen kotijoukkue johti jo 2–0. Ere Verhelä pamautti 3. minuutilla rankkarin varmasti sisään ja vain kaksi minuuttia tästä, niin Tuomas Liukkonen viimeisteli Kalle Pesosen esityöstä Veiterälle ansaitun johdon. Veiterä oli aivan pelin alussa aktiivisempi ja otti aloitteen itselleen.

Akilles pääsi kaventamaan kulmurista 2–1:teen Rolf Larssonin iskiessä Matti Vainion tarjoilusta 10. peliminuutilla ja ote alkoi kääntyä vahvasti karvanneelle Akillekselle. Kesken kaiken kovan Akilles-pyörityksen Veiterän Matias Lehtonen viimeisteli Eetu Peuhkurin syöstä 3–1:teen ja kotijoukkue näytti numeroiden valossa hallitsevan peliä.

Kentällä tapahtui muuta: kaksikko Larsson–Vainio kavensi numeroiksi 3–2 (19. min) ja aivan jakson lopulla Akilleksen painostus toi tasoituksen. kun Rasmus Kettunen iski taukonumerot 3–3. Voi sanoa, että puoliaika ja Topi Peuhkurin ihmetorjunnat pelastivat Veiterän.

Toisella puoliajalla tunteet nousivat pintaan

Toinen jakso alkoi tunnustellen. Veiterä valui Akilleksen alta pois keskialueella ja piti keskustan tiiviinä. Veiterä osoitti luisteluvauhtiaan ja 53. minuutin kohdalla Matias Lehtonen teki illan toisen osuman maalinedustatilanteesta, jossa Tero Liimatainen oli päässyt kokeilemaan Killen-veskari Isak Skogin patjojen pitävyyttä. Veiterän johtoasema antoi aloitteen jälleen kotijoukkueelle ja Akilleksen pelissä alkoi olla kiireen tuntua.

Kun 65. minuuttia oli takana, pääsi Akilles-kippari Kettunen tasoittamaan numerot 4–4:ään. Tilannetta edelsi jääpallossa harvinaisempi maalinedushässäkkä, jossa pelaajilla tuskin oli mitään käsitystä missä pallo milloinkin oli – Kettunen seurasi tilannetta taustalta ja vippasi pallon reppuun.

Noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Akilles otti aikalisän ja valmentaja Jari Hyttinen pyrki luomaan lisää pallollista painetta Veiterän maalille. Veiterän pojat pitivät kuitenkin jalat lämpinämä ja pään kylmänä: 83. minuutilla nähtiin jälleen Matias Lehtoselta erittäin vahvaa pelaamista vastustajan kaaren sisäpuolella ja irtopalloon pääsi ensimmäisenä Tero Liimatainen. Peli oli kotijoukkueelle 5–4, mutta peli ei missään nimessä ollut vielä ohi.

Veiterän johto-osuma lämmitti paitsi kotiyleisön mieltä myös Akilles penkkiä ja pelaajistoa siinä määrin, että 87. minuutilla William Skogin kovan taklauksen seurauksena torikokous oli valmis. Sen tuloksena Skog pantiin istumaan kymppiä kampituksesta ja Veiterän Eetu Peuhkuri väkivaltaisesta pelistä. Vielä lisäajan aikana Veiterän Antti-Juuso Ropo sai huitomisjäähyn, mutta aika loppui kesken ja Akilleksen eväät oli syöty.  Veiterä voitti Liimataisen maalilla ja aiheutti Akilleksen leirille kauden ensimmäisen tappion.

Voitto oli Veiterälle tärkeä ja osoitti monelle kotimaiselle jääpallokommentaattorille, että Akilles on voitettavissa luistelevalla ja peräänantamattomalla asenteella. Yhtenä erikoisuutena voidaan pitää sitä, että Veiterälle tuomittiin pelissä 13 kulmalyöntiä, mutta niistä ei saatu yhtään maalia – tilanteet olivat kyllä vaarallisia, mutta ”niitä ei lasketa.” Ehkä tässä on yksi treeniteema tulevalla viikolla?

Veiterä jatkaa matkaansa Poriin. Joukkue lähti heti loppuverryttelyjen ja tankkauksen jälkeen Vennon bussilla länttä kohti. Huomenna pelataan Porissa Amiko Areenalla klo 13. Ottelua voi jännätä tutusti LiveScoren välityksellä.

T. Peuhkuri ja Nappe Larsson palkittiin

Läänin Kuljetus Oy:m lahjoittamat ottelupalkinnot menivät oikeutetusti vieraiden osalta ikinuori Rolf Larssonille ja kotijoukkueessa huipputorjuntoja esittäneelle Topi Peuhkurille.

Ottelupöytäkirja

Ottelun jälkeen valmentajat Jari Hyttinen ja Tero Nieminen kommentoivat peliä tähän tapaan:

Bandytoimitus