Edustus: Leiri päätökseen, Bollnäs ”Tvåan” kaatui 6–4 (1–2)

Edarin Ruotsin leiri päättyi voitokkaasti. Bollnäsin haastajajoukkue tarjosi leirin kovimman ja laadukkaimman vastustajan. Veiterä sai käännettyä ottelun itselleen toisen jakson tasapainoisen suorituksen myötä. Valmentaja Erkkilä nostaa hattua joukkueelle.

Sandvikenin Göranssons areenalla pelattu ottelu alkoi tunnustellen ja Veiterä pyöritti palloa ehkä liiankin maltillisesti:

”Vaikka me hallittiin kenttää ja pidettiin palloa, niin meistä ei ollut juuri uhkaa kaverille, ehkä välillä turhaankin käännyttiin kotiin ja palauteltiin palloa alakertaan. Ensimmäisellä jaksolla Bollnäsin nälkäiset ja nuoret pelaajat rankaisivat meitä omista virheistämme.”

”Toiselle jaksolle saatiin enemmän palloa liikkeelle keskialueella. Silmiin pistävää oli, miten hienosti pallollista pelaajaa tuettiin keskialueella ja se käänsi pelin meille. Keskikenttä tuki toisiaan hyvin ja myös meidän ehkä sittenkin kovempi rutiini ratkaisi ottelun meille”, panotti Tuomas Erkkilä.

Veiterä harjoitteli torstaista lähtien Uppsalassa ja pelasi kolme ottelua perjantaista sunnuntaihin. Jääaika tuli runsaasti. Siihen nähden valmentaja Erkkilä oli tyytyväinen tämän päivän nousujohteiseen suoritukseen:

”Nostan hattua pojille. Meidän eilinen peli ei mennyt hyvin, tänään valmistautumisaika jäi aika tiiviiksi ja puoliajalla oli aika väsyneennäköistä porukkaa kopilla. Siitä huolimatta jätkät jaksoi painaa pelin meille voitoksi ja ottelun sisällä saatiin tehtyä taktinen muutos pelinrakentamiseen. Sanoisin, että kiitettävä suoritus tässä vaiheessa kautta.”

”Myös vastusta oli tänään kertaluokkaa kovempi kuin pari aiempaa. Kokonaisuuden – ja miksei koko kaudenkin – kannalta oli hyvä, että eilinen toimi meille hyvänä herätyksenä”, perusteli Erkkilä.

Maalintekijöitä laajalla rintamalla

Sunnuntain peli osoitti myös, että Veiterällä on ratkaisijoita laajalla rintamalla. Kuuteen osumaan saatiin viisi maalintekijää, joista Tero Liimatainen tälläsi kaksi ja Toni Taalikka, Ere Verhelä, Janne Hauska ja Santtu Nurmi tekijät maalin per ukko.

Toinen asia, josta Erkkilä kiitteli joukkuetta sunnuntain esityksestä, oli se, että oma peli pysyi kasassa tappionkin hetkellä:

”Oma peli ratkaisee ja se kun me saadaan kulkemaan kuten sunnuntaina, niin hyvä tästä vielä tulee.”

”Leiripeleissä on tietysti erilaiset vastustajat kun kotoisessa Bandyliigassa, mutta omaan pelaamiseen ja pelitapaan, rutiiniin ja sovittuihin asioihin on tällä leirillä tullut kiinnitettyä tarkasti huomiota. Hyvä leiri kaikkinensa”, Erkkilä summasi.

Lappeenrannassa on vielä kärsittävä noin kolmisen viikkoa ennen kuin päästään isolle jäälle. Tänä aikana joukkue pyörii vielä kaukalotreeneissä, mutta leirin myötä voidaan odottaa, että Veiterän miehistö on valmistautunut huolella uuteen alkavaan kauteen ja haastaa kaikki Bandyliigajoukkuueet.

–Bandytoimitus