Mailanpainajaiset 2015: onnistujat palkittiin, katsaus tulevaan

Veiterän seurayhteisö oli kokoontunut yhteistyökumppani UPM:n Lappeenrannan perinteiseen ”Mutteriin”, UPM Kaukaan pääkonttorin kokous- ja ruokalatiloissa. Tilaisuuden aluksi kuultiinkin ”Umpin” viimeisestä innovaatiosta, biodieselistä, jota valmistetaan ilman maaöljyä Lappeenrannassa.

Paikalla oli noin 100 veiteräläistä: nuoria JUNNUBandyläisiä, nuorten joukkueiden pelaajia, pronssia voittanut edustusjoukkue lähes kokonaisuudessaan, Veiterän Suomi-sarjajoukkueen kavereita ja ikivihreät Veiterän Veteraanit.

Palkinnot oikeisiin osoitteisiin

Tilaisuudessa jaettiin seuraavat palkinnot ja kuultiin niiden perustelut

Vuoden Naispelaaja:
Sofia Segerman – T17-maajoukkueessa MM-pronssia ja P17-joukkueessa SM-hopeaa

Vuoden JUNNUBandyläinen, Ilkka Hauskan kiertopalkinto:
Niilo Puhakainen – hyvä luistelija, hyvä laukaus, taistelija, maalintekijä, yrittää aina loppuun asti, iloitsee toisten pelaajien onnistumisista, aina harjoituksissa

Vuoden Juniori:
Matias Lehtonen – P17-maajoukkueessa MM-pronssia, lahjakas tulevaisuuden pelaaja

Edustusjoukkueen palkinnot:

Vuoden tulokas/kehittyjä: Aleksi Seppänen
Taistelijan malja: Sakke Haapiainen
Maalitykki: Janne Hauska
Edarin valmentajia, Toni Saukkosta ja Juuso Pyysingiä, seura muisti kotimaisella luomumarjatuotteella, jonka toivotaan tuovat ”Eliksiiriä tulevaan”

Palkintojenjaon yhteydessä Nade Saukkonen kertoi mielenkiintoisen tarinan omasta tavoitteellisesta jääpallourastaan:

”Kun oli lapsena luistelemassa Harapaisen kentällä kaverini kanssa, niin hän kertoi aikovansa pelata joskus kiekkoa NHL:ssä – siitä on niin kauan, että ”änäri”-nimitystä ei oltu vielä edes keksitty.

Itse ajattelin niin, ja kerroinkin sen kaverille, että minun tavoitteeni on pelata Veiterän ”äijissä”. Noh, lopulta kävi niin, että kaverini ei valitettavasti päässyt NHL:ään, ei tainnut pelata edes Saipan edustuksessa. Minä puolestani etenin junnujen kautta ”Veiterän äijiin” – tosin vain kaikki ne äijät, joita silloin ihailin ja pidin idoleina, olivat jo ehtineet lopettaneet.

Tämä vain muistutuksena siitä, että edutusjoukkue, äijät, ovat esimerkkinä nuoremmille ja toisaalta omat tavoitteet kannattaa asettaa sopivalle korkeudelle.”

Nade sai tarinastaan mojovat aplodit.

Tämän jälkeen palkittiin kustakin ikäkausijoukkueesta ansioituneimmat pelurit seuraavalla kaavalla:

P7:
Paavo Simpura – pärjää isompiakin vastaan, erikoisvahvuutena todella hyvä lyönti, tunnollinen harjoittelija myös omalla ajalla, jääpallomies isolla Jiillä

P9:
Atte Ronkainen – peliäly, kehittyi todella isoin askelin kauden aikana, esimerkillinen harjoittelija, kuuntelee valmentajien ohjeita, rauhallinen ja taitava pelaaja, tulevaisuuden liigajääpalloilija

P11:
Janne Virta – kehittyi huimasti kauden aikana, ahkera uurastaja kentällä, aina iloinen, pelaa joukkueelle, nopea luistelija, tunnollinen harjoittelija

P13:
Samppa Äikäs – tunnollinen harjoittelija, päämäärätietoinen, peliäly (Veiterän lisenssipelaajana pelasi Pasa Bandyn P15SM-kultaa voittaneessa joukkueessa, 01/02-ikäisten maajoukkueen tarkkailuryhmä)

P15:
Ville Leinonen – sitkeä treenaaja, jättiloikka pelissä, kovalyöntinen kulmuripelote (Veiterän lisenssipelaajana pelasi Pasa Bandyn P15SM-kultaa voittaneessa joukkueessa, P15-maajoukkueen tarkkailuryhmä)

P17:
Matias Lehtonen, Pyry Kunnas, Rasmus Turunen – pojat palkittiin esimerkillisestä harjoittelusta, Matias ja Pyry P15-maajoukkue-edustuksesta ja Rasmus sai tunnustusta rohkeasta siirrosta kenttäpelaajasta maalivahdiksi.

P21:
Miika Kontra, Juuso Kärmeniemi, Samuli Haapalainen – palkittiin uurastuksesta joukkueen eteen, kovasta asenteesta ja Veiterähenkisestä tsemppaamisesta kauden aikana.

Suomisarja-joukkueen vuoden pelaajana palkittiin maalivahtina pelaava Markus Iitiä. Veiterän Veteraanien vuoden pelaaja oli puolestaan Unto ”Untti” Repo. Molemmat ovat toimineen aktiivisesti ja positiivisesti niin oman ryhmänsä kuin koko Veiterän yhteishengen kehittämiseksi. Ovat osoittaneet rakentavaa asennetta ja hyvää talkoohenkeä.

Palkintoseremonioiden lopuksi oli pöydällä enää yksi pysti. Vuorossa oli vuoden veiteräläisen palkitseminen ja vuonna 2015 tämän arvostetun seurapalkinnon sai Seppo Puhakainen. Seuran pj Lauri Kunnas kertoi hallituksen perusteluina, että ilman Sepon pyyteetöntä uurastusta JUNNUBandy-toiminnan eteen moni nuori olisi jäänyt ilman kosketusta jääpalloon. Seppo puolestaan n saamastaan huomionosoituksesta ja osoitti kiitoksensa myös kotiväelle ja erityisesti Anne-vaimolleen.

Veiterän palkitut 2015 (vas.ylärivi): Vuoden veiteräläinen Seppo Puhakainen, Unto Repoa tuurannut Jukka Väisänen (veteraanit), Samuli Haapalainen (P21), Juuso Kärmeniemi (P21), Pyry Kunnas (P17), Rasmus Turunen (P17), Matias Lehtonen (Vuoden juniori), Sofia Segerman (Vuoden naispelaaja), Sakke Haapiainen (Taistelijan malja) ja Janne Hauska (Maalitykki). Alarivissa, vas: nuoret lupaukset eli Janne Virta (P11), Paavo Simpura (P7), Niilo Puhakainen (JUNNUBandyläinen) ja Aksi Seppänen (edustuksen vuoden tulokas/kehittyjä).

Veiterän palkitut 2015 (vas.ylärivi): Vuoden veiteräläinen Seppo Puhakainen, Unto Repoa tuurannut Jukka Väisänen (veteraanit), Samuli Haapalainen (P21), Juuso Kärmeniemi (P21), Pyry Kunnas (P17), Rasmus Turunen (P17), Matias Lehtonen (Vuoden juniori), Sofia Segerman (Vuoden naispelaaja), Sakke Haapiainen (Taistelijan malja) ja Janne Hauska (Maalitykki).
Alarivissa, vas: nuoret lupaukset eli Janne Virta (P11), Paavo Simpura (P7), Niilo Puhakainen (JUNNUBandyläinen) ja Aksi Seppänen (edustuksen vuoden tulokas/kehittyjä).

Kohti kautta 2015–16: Risto Kangas kuntovalmentajaksi

Tilaisuuden lopussa tehtiin katsaus tulevaan kauteen. Edustusjoukkue uusiutuu hieman, kun jo nyt tiedetään, että Joonas Peuhkuri matkaa kohti Ruotsia ja Uppsalan IK Siriusta. Veiterän puolesta isot onnentoivotukset Joonakselle! Joonaksen esimerkki osoittaa, että myös Lappeenrannassa kehittyy huippupelaajaksi, joilla on kysyntää naapurimaan huippusarjassa.

Edustusjoukkue aloittaa harjoittelun tulevana sunnuntaina ja ylimääräisiä tippaleipiä sulatellaan kaukaloharjoitteilla – siitä se siten lähtee…

Edustus-, Nuorten Bandyliiga- ja P17-joukkueiden kuivan kauden harjoittelusta vastaa tulevana kesänä tunnettu lappeenrantalainen urheilumies Risto ”Ripo” Kangas, jonka komennossa edari ja nuoriso-osasto saavat hikoilla tulevat kuukaudet. Ristolla oli kuntovalmennukseen yksi, yksinkertainen tavoite: kauden alkaessa ja kauden aikana Veiterän ryhmät tulevat olemaan kaikkein kovimmassa kunnossa ja se näkyy myös tulostaululla.

Veiterä tiedottaa pelaaja- ja valmentajauutisista näiden sivujen kautta pikapuolin.

–Bandytoimitus, Ta Äikäs
(kuva: Veiterän arkisto)