Mestarijoukkueen avainpelaajat jatkavat Veiterässä. Janne Hauska on tehnyt 2 vuoden sopimuksen

Lappeenrannassa on tehty tärkeitä pelaajasopimuksia: J. Hauska, Liimatainen, Fedorov jatkavat Veiterässä!

Jääpallon Suomen mestaruusjoukkueen kapteeni, Janne Hauska (34 v.) jatkaa kaksi seuraava kautta Veiterässä. Hauska pelaa kasvattajaseurassaan kaudet 2017–18 ja 2018–19. Hauska iski päättyneellä Bandyliigakaudella 18 ottelussa tehot 25+5 ollen joukkueen toiseksi paras pistemies. Tämän vuoden pudotus- ja mitalipeleissä Jannen saldo oli 10+1. Kaikkiaan Jannella on joukkueessa vahva rooli: kokeneena jääpalloilijana (mm. Ruotsin Elitserienistä ja A-maajoukkueesta) ja urheilijana hän tuo Veiterän nuorekkaaseen pukukoppiin kokemusta ja ”vanhemman valtiomiehen” rauhallisuutta.

artsu-kuura-janne

Janne Hauska – Pakkasta tai ei, Veiterän mies. (Kuva: Veiterän arkisto)

Lisäksi Hauskan veljessarjan keskimmäinen, keskikenttäpelaaja Tomi Hauskan (31 v.) sopimus jatkuu tulevan kauden 2017–18. Tomi oli joukkueen tehokkain pelaaja pudotuspeleissä: hänen tehot oli yhteensä 15 (7+8) kahdeksassa pelatussa ottelussa.

Nousevat tähdet Liimatainen ja Fedorov jatkavat Veiterässä

Hauskan veljesten lisäksi Bandyliigan runkosarjassa joukkueen paras pistemies Tero Liimatainen (21 v.) on solminut Veiterän kanssa ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen. Runkosarjassa ”Tepi” pölytti vastustajan verkkoa 18 kertaa ja antoi 13 maalin johtanutta syöttöä. Tero Liimatainen on tulevaisuuden pelaaja, jonka pelinopeus ja -äly vastaavat kansainvälistä tasoa. Nähtäväksi jää, tarttuuko Liimatainen ulkomaisen joukkueen haaviin tulevina vuosina. Tero on myös loistava esimerkki siitä, kuinka edustusjoukkueen pelaaja voi sparrata seuran juniorityötä: hänet onkin talven aikana nähty monesti mm. P15-joukkueen harjoituksissa kertomassa omia neuvojaan nuorisopelaajille.

Tero Liimatainen SCL - M.S. - 780

Tero Liimalatainen – Veiterän uuden tulemisen ilmentymä. (Kuva: Mikko Sarkkinen)

Viime kaudella Veiterään siirtynyt kärkipelaaja Emil ”Emppu” Fedorov (21 v.) on samoin tehnyt Veiterän kanssa ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen. Fedorov pelasi kaikki Bandyliigan runkosarjan ottelut (18 kpl) ja teki niissä 16 maalia ja antoi 8 maalisyöttöä. Siirto Veiterään kannatti ja Fedorov vakiinnutti paikkansa joukkueen avauskymmenikössä. Mainittakoon, että Emil Fedorov on todellinen fair-play -pelaaja: hän oli joukkueen yksi seitsemästä pelaajasta, jotka pelasivat kaikki runkosarjan pelit ja Fedorov kärsi vain 15 jäähyminuuttia.

Emil Fedorov - talvi 200

Emil Fedorov – Siirto kannatti, vastuuta ja tulosta tuli. (Kuva: Veiterän arkisto)

Nuorissa on tulevaisuus!

Tällä kaudella itsensä Bandyliigaa seuraavan yleisön sekä median tietoisuuteen iskenyt Tuukka Loikkasen (s. 2000) sopimus jatkuu Veiterässä kaudella 2017–18. Loikkanen on yksi Suomen lahjakkaimmista milleniaali-ikäluokan pelaajista. Tuukka on ollut vakiokalustoa poikien P15- ja nuorten P17-maajoukkueissa viime vuodet.

Tuukka Loikkanen - PHu - 640

Tuukka Loikkanen – Tämän kauden nuorin Suomen Mestari miesten peleissä. (Kuva: Pekka Huovila)

Myös kuluneen kauden aikana asevelvollisuutta suorittaneen Ville Hataran (s. 1996) peliura jatkuu Veiterässä kaudella 2017–18. Hatara on raamikas ja kärkäs hyökkäyspään pelaaja, josta on kasvavassa hyvä lisä Veiterän hyökkäyskalustoon. Samoin Veiterässä nuorisosopimuksella olevat hyökkäyspään ja keskikenttäpelaajat Matias Lehtonen (s. 1998), Jaakko Kyllönen (s. 1999), Kalle Pesonen (s. 1999) ja Kerkko Äikäs (1999) ovat Veiterän edelleen sopimuspelaajia.

Muihin pelaajasopimuksiin palataan pikapuolin…

Bandytoimitus