Narukerä pyyhki pisteet Poriin

NBL/P21: Veiterä – Narukerä 3-4 (3-0)

Veiterän ja Narukerän välinen Nuorten Bandyliigan ottelu oli kaksijakoinen: ensimmäisellä puolikkaalla Veiterä hallitsi tapahtumia, toisella puoliskolla Narukerä näytti pelaamisen mallia…

Veiterä aloitti pelin vahvasti js painoi pelin jatkuvasti porilaisten päätyyn. Puolen tunnin pelin jälkeen kotijoukkue oli kenttätapahtumiin nähden ottanut oikeutetun 2-0-johdon Kona Turpeisen ja Riku Ikävalon maaleilla. Jake Kyllönen teki Turpeisen maaliin hienon esityön.

Ensimmäisen jakson lopussa Veiterä pääsi vielä Johan Segermanin ampumasta rankkarista 3-0-johtoon. Näin mentiin tauolle ja suhteellisen runsaslukuinen kotiyleisö hyrisi tyytyväisenä… ”Hyvää peliä!”, murjaisi eräskin Imatralta asti peliä seuraamaan saapunut veteraanitoimija.

Toisella jaksolla kaikki muuttui: Narukerän pukukopissa oli keitelty sellaiset kärmekeitot, että pois alta! Veiterä oli ensiminuutista lähtien täysin vastaantulija…

Tilanne näkyi mm. siinä, että kotijoukkueelle merkattiin kakkosjaksolla yhteensä viisi kympin jäähyä (väkivaltaista peliä, kampituksia, estämistä…), jotka kuvastivat pelitilanteita kentällä: Veiterä oli jatkuvasti potkun-pari jäljessä ja Kerän liigarutinoituneet Jaakko Hyvönen, Joona Rajala sekä Kasper Perdén olivat mahtavalla pelipäällä.

Peli painui jatkuvasti Veiterän päätyyn ja maalissa pelannut Jere Oravuo ei yksin saanut pidettyä Veiterää pelissä mukana – hyvin harvoin maalivahti voi yksin kannatella joukkuetta vaikka torjuisikin miltei kaiken… Maalivahti ei tee maaleja saati rakenna hyökkäyksiä.

Pelin kuva oli toisella puolikkaalla selvä: Veiterä sai aikaan vain puolenkymmentä kontrolloitua hyökkäystä Kerän päätyä kohden – niin ei pelejä voi voittaa. Tästä on on otettava vain opiksi ja ennen muuta: pelipaidan reteet kaulukset on pidettävä melkoisen tiukasti naputettua kiinni vaikka johtaisikin 3-0 ekan jakson jälkeen…

Ottelu ratkesi Jaakko Hyvösen 3-3-kulmuriin ja samaisen pelimannen henkilökohtaiseen taidonnäytteeseen aivan ottelun lopulla: hän sai pallon kaaren tuntumassa täyteen vauhtiin, vei Veiterän puoltusta tuon litran kokispulloa ja nosti pallon hallitusti veron perille ohi hyvin pelanneen Oravuon.

Veiterän aikalisästä annetulla lisäajalla Veiterä ei päässyt edes kunnolla puolirajan yli ja peli oli sillä selvä. Vihreäpaitaisten päät painuivat ja Narukerä piti linjat suorina. Se siitä, pisteet Poriin.

Tästä ottelupöytäkirjaan

Bandytoimitus