NBL: tehoton Veiterä P21 kaatui Kamppareille

P21SM-sarja: Veiterä – Kampparit 5-6 (2-1)

Keskiviikkoillan P21SM-sarjan pelissä nähtiin tasaväkistä vääntöä kahden tasaväkisen joukkueen kesken. Veiterä voi syyttää niukasta tappiosta vain itseään: 15 hukattua kulmaa ja saamaton ylivoimapelaaminen kakkosjaksolla kertovat tehottomuudesta.

Ottelun ensimmäisellä puolikkaalla tilanteet vaihtelivat päädystä toiseen. Peli oli varsin hyvävauhtinen, joskin Kampparit esitti aavistuksen systemaattisempaa peliä.

Veiterä meni kuitenkin johtoon Joel Reposen maalilla ja pitikin johtoasemassa tilanteen hyvin hallussaan. Puolen tunnin kohdalla Mikkelin Kalle Lempiselle jätettiin hieman liikaa tilaa ja taululla olikin lukemat 1–1.

Juuri ennen taukoa Tuukka Loikkanen pääsi tekemään tärkeän pukukoppimaalin. Hyvän esityön Tucen maaliin teki tehokkaasti peliä rakentanut Johan Segerman.

Toinen puolisko alkoi Veiterän kannalta murheellisesti: Esko Luikkosen nostosta pallo päätyi K. Lempiselle, joka ohjasi pallon taidokkaasti ohi Jere Oravuon. Selvästikin suunniteltu ja sovittu juttu, jossa Kallen osaaminen nousi esiin. Ja kaksi minuuttia tästä, niin Iisakki Kaivola siirsi Kampit jo 2-3 johtoon.

Veiterän peli hieman sekosi tästä nopeasta tilanteen käänteestä, mutta peliähän oli reilusti vielä jäljellä. Peli saatiin käännettyä kohti Kamppareiden maalia, jossa palloja torjui hyvällä sykkeellä Jere Korhonen.

Veiterä sai henkeä päälle ja Kampparit – ja Jere – torjui palloja kulmiksi, joista kotijoukkue ei kuitenkaan saanut iskettyä kunnolla palloa reppuun. Liekö harjoituksen puutetta vai miten? Olosuhteet ja jää olivat tänään Kisapuistossa erittäin hyvä.

Kalle Pesonen ja Tuukka Loikkanen toivat Veiterän tasoihin. Molempien maalien taustalla oli hieman lepsua puolustamista Kamppareilta ja Kalle ja Tuce pääsivät iskemään lähietäisyydeltä pelin tasoihin. Tässä vaiheessa näytti, että ehkäpä Veiterä kuitenkin vie ottelun nimiinsä…

Tämän jälkeen tapahtui kummia: Kampparit saivat kolme jäähyä hyvin lähellä toisiaan, itseasiassa kaksi jäähyä samalla kertaa ja vain kahden minuutin kuluttua kolmannen. Veiterä pyöritti peliä näennäisen tehokkaasti, mutta valitettavasti Kamppareiden muuri piti. Ja samalla kuin Veiterän piti painaa peli Korhosen maalille, niin Särkän Ville pääsi tuikkamaan pallon Oravuon selän taakse. Tästä maalista Veiterän alakerta saa syyttää itseään. Lepsua, lepsua!

Mutta eipä mitään! Paavo Huuhtanen toi Veiterän vielä tasoihin. Esityön laati Jake Kyllönen hyvällä pallon ylöstuonnilla. Tilanne näytti jo hyvältä, mutta edelleenkin Veiterän alakerrassa pallo poltti pelaajien lavassa. Ville ”Läntinen” Hämäläinen poimi marjan, kiitti ja polki ohi kauhusta kangistuneen Veiteräpuolustuksen. Pallo reppuun ja tuuletukset päälle. Kello näytti (jo) 84. peliminuuttia.

Veiterä pääsi kokeilemaan Korhosen hermoja rankkaripisteeltä, mutta Emil Fedorovin epäonneksi pallo meni hieman liian lähelle Korhosen patjoja. Seuranneesta maalinedushäsästä pallo pitäisi vaikka väkisin kolata maaliin, mutta kun ei. Sen edessä oli joko Korhosen maski, hanska tai polkkarit. Mainittakoon, että Korhonen torjui jo eka jaksolla yhden Segermanin rankkarin…

Tuomari J. Kaijansinkko päätti ottelun ja lappeenrantalaisten päät painuivat. Ilahduttavan runsaslukuinen ja moniääninen yleisö oli nahnyt kotijoukkueelta umpisurkean toisen puolikkaan, joka alkoi huonosti ja päättyi katastrofaalisesti. Jatkossa Veiterän on petrattava yhteispeliä, jolla voidaan purkaa vastustajan parkkeeraamat bussit rankkarialueen rajalta ja koitettava maltillisella pallollisella pelillä hajottamaan vastustajan ryhmitys viimeisellä kolmanneksella. Tänään se ei onnistunut ja tässä on tulos. Harmillisen tärkeät pisteet matkasivat Savoon.

Bandytoimitus