Nieminen päävalmentajaksi

Veiteräkasvatti Tero Nieminen on Veiterän edustusjoukkueen uusi päävalmentaja. Tehtäviin kuuluu myös nuorisojoukkueiden toiminnan kehittäminen.

Kuva: Patric Huittinen / VMH

Tero Nieminen tuo joukkueeseen ammattimaista valmennusosaamista, voitontahtoa ja aggressiivisuutta. Seuran tavoitteena on myös joukkueen pelaajarungon nuorentaminen ja panostaminen nuoriin, nälkäisiin pelaajiin.

Niemisen oma Bandyliigaura kesti kaikkiaan 14 vuotta, joista parin kauden aikana hän esiintyi niin Botnian kuin Kamppareiden asussa. Veiterä on kuitenkin lähellä sydäntä ja jääpallon junnupolku on käyty läpi Lappeenrannassa. Imatralla toistaiseksi asuva Nieminen pohtii muuttoa Lappeenrantaan.

Nieminen on hankkinut SPL:n UEFA-A ammattivalmentajatutkinnon sekä AMK-liikunnanohjaajan tutkinnon, jonka syventävänä aiheena oli valmennus. AMK-tutkinto on Lahden ammattikorkeakoulusta, joka on tunnetusti Suomen vahvimpia urheilun ja liikunnan opinahjoja.

Veiterän uusi päävalmentaja lupaa medialle antamassaan haastattelussa, että Veiterän pelitapaa muokataan aggressiivisemmaksi ja voitontahtoiseksi. Myös pelin sisällä pitää pystyä tekemään muutoksia pelitapaan.

Ammattivalmentajana Tero Nieminen tietää, mitä pelaajilta voi vaatia – niin harjoittelussa kuin pelitilanteessa. Ja vaatimustaso on Veiterässä korkea. Joukkue lähtee tavoittelemaan tietoisesti voittoja kaikista tapahtumista. Myös tunnetasolla joukkueeseen haetaan yhtenäisyyttä ja läsnäolona.

Huomio myös nuorten joukkueisiin

Veiteräkasvattina Tero Nieminen tietää ja tuntee joukkueen pelaajia jo entuudestaan. Hän on viime vuodet seurannut Veiterän edustusjoukkueen pelejä aktiivisesti joko paikan päällä tai Veiterä-median välityksellä.

Hänellä on myös hyvä kuva koko seuran tavoitteista. Niemisen pestiin kuuluu myös nuorisojoukkueiden toiminnan ja valmentajien sparraus. Palkkaamalla ammattimiehen tähän tehtävään Veiterä osoittaa haluavansa panostaa tulevaisuuteen ja nuoriin pelaajiin. Veiterä-organisaatiosta halutaan tehdä entistä kiinnostava kumppani, jossa toimiminen, pelaaminen ja jossa mukana oleminen on pitkäjänteistä ja kannattavaa.

Veiterä tulee tiedottamaan uusista uusista pelaajasopimuksista loppuviikon aikana.

Lue juttu Tero Niemisestä Etelä-Saimaan sivulta (tilaajille).

Lue Etelä-Saimaasta Eetu Peuhkurin ajatuksista palata kasvattajaseuraan (tilaajille).

Bandytoimitus