Nihkeä taistelutasuri: Akilles vei toisen pisteen

Perjantai-illan lumipyry sotki kotijoukkueen parhaimmat suunnitelmat ja ottelu meni pääosin pitkän pallon lyömiseksi. Akilles iski erikoistilanteista johtoon, mutta kippari Janne Hauskan maalilla Veiterä kiri tasoihin. Tilillä on nyt runkosarjassa 8 tappiotonta ottelua.

Veiterä ‒ Akilles 2‒2 (1‒0)

Ennakkosuosikkina peliin lähtenyt kotijoukkue avasi pelin terävästi. Pallo saatiin ensimmäisen kerran Akilleksen reppuun jo kolmannen peliminuutin kohdalla, kun Aksi Seppänen pääsi maalinedushäsästä sivaltamaan avausmaalin. Pörssikärki Tero Liimataiselle merkattiin syöttöpojo.

Ensimmäisen jakson aikana tihentynyt lumisade sotki molempien joukkueiden taktiikat ja pitkälti peli menikin kohopallojen nosteluksi ja kärkimiesten tavoitteluksi. Veiterän kärjessä paitsion rajamailla viilettivät Janne Hauska ja Emil Fedorov, mutta aivan namupaikkoja heille ei tällä kertaa tippunut. Akilleksen kärjessä kärkkyi nuori Saku Hämäläinen, joka koki välillä kovia Veiterän puolustuslinjan puserruksessa. Hyvin Saku näytti siellä kuitenkin viihtyvän.

Veiterän niukassa johdossa edettiin puoliajalle, jonka aikana kenttä lanattiin puhtaaksi sen minkä pikkutraktorilla pystyi.

Akilles kavensi pelin 52. minuutilla kulmurista Raoul Karlqvist osuessa kunnolla palloon. Syötön tarjosi Matti Vainio. Lumisade senkun jatkui ja Veiterä oli olosuhteen kanssa hieman ihmeissään. Akilles pääsi kehittelemään vaarallisia tilanteita ja 71. minsan kohdalla Andy Ropo oli pakotettu kaatamaan Akilles-hyökkääjä. Pallo pilkulle ja Andreas Flinck ohitti muuten oivallisesti pelanneen Topi Peuhkurin.

Tässä kohtaa lumisade loppui, mutta jäällä oli noin 10 cm pöpperölunta.

1‒2-tilateessa Veiterä otti aikalisän, jossa sovittiin seuraavaa: palloa pelataan tekopaikoille ja isketään siitä sisään. Ote kääntyi täysin kotijoukkueelle ja Akilles oli pakotettu pakittelemaan miltei maalivahtina pelanneen Oltsa Lappalaisen syliin. Vihdoin 78. minuutin kohdalla Tomi Hauska löysi Janne Hauskan maalin edustalta ja Janne nosti taikurimaisesti pallon kattoon.

Pelin lopussa asetelma oli edelleen sama: Veiterä painoi päälle ja oli aivan hiuskarvan varassa, ettei Janne osunut toistamiseen. Akilles tyytyi varmistamaan tasuri ja jätti ainoastaan Sakun kurvailemaan puolen kentän kohdille.

Vihdoin päätuomari Antti Malaskan pilli soi ja peliaika oli ummessa. Veiterästä palkittiin reippaita nousuja tehnyt Aksi Seppänen, joka olikin tänään pirteällä pelipäällä.

Tästä ottelupöytikseen

Pelin jälkeen Akilles-koutsi Tomi Gröhn kertoi, että olisi mielellään testannut joukkueensa kanssa Veiterä tehokkuuden hyvissä olosuhteissa:

‒ Toivon, että olisi päästy pelaamaan hyvällä jäällä. Näin ei kuitenkaan käynyt ja tilanne oli molemmille joukkueille sama.

‒ Täytyy sanoa, että me venyttiin tänään 2‒2-tulokseen ja nämä olivat meille tärkeät pisteet, Gröhn kertoi.

Ottelun jälkeen Veiterän Emil Fedorov juttelivat tähän tapaan:

Veiterän tappiottomien otteluiden putki jatkui ja on nyt kahdeksan ottelun mittainen. Veiterä jää tässä viettämään joulutaukoa sarjakärkenä ja Tapanina tantsut jatkuvat: silloin Kisapuistossa ratkotaan Savo-Karjalan epävirallinen mestaruus Kamppaiden kera. Ottelu Tapanina alkaa klo 15:00.

Tapaninpelin jälkeen runkosarja on puolivälin krouvissa ja on välitilinpäätöksen aika.

Bandytoimitus