Niklas Valtanen Oulusta Veiterään

Veiterä on tehnyt pelaajasopimuksen OLS:aa aiemmin edustaneen Niklas Valtasen kanssa. ”Nikke” vahvistaa Veiterän hyökkäyspäätä ja aloittaa opinnot LUT:ssa.

Vuonna 1998 syntynyt Niklas Valtanen on käynyt pitkän junnupolun Oulun Luistinseurassa ja hän on kahlannut läpi kaikki nuorisomaajoukkueportaat. Maaliahne hyökkääjäpelaaja viihtyy hyvin kärjessä tai hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Niklas täyttää 23 vuotta tämän vuoden joulukuussa.

Lappeenrantaan muuton syynä ovat sekä pelilliset asiat että alkavat opinnoi LUT yliopistossa:

– Kyllä, vain aloitan LUT yliopistossa tietotekniikan opinnot nyt syyskuun alussa. Tähtäimessä on DI:n tutkinto muutaman vuoden kuluttua. Hain myös Ouluun, mutta onneksi pääsin Lappeenrantaan.

– Samalla on edessä joukkueen vaihto ja se on aina hyvä juttu. Haluan edelleen kehittyä jääpalloilijana ja uskon, että uusien maisemien näkeminen on eduksi. Odotan hyvää ja kehittävää jaksoa Veiterässä.

Veiterän edustusjoukkueessa on muutamia muitakin pelaajia kirjoilla LUT:ssa ja Veiterä-Akatemian myötä edustusjoukkueen pelaajilla on hyvä mahdollisuus aloittaa opintopolku LUT:n ja LAB-ammattikorkeakoulun avointen opintojen parissa.

OLS:n riveissä Niklas Valtanen iski reilut kymmenen maalia ennen harmillista olkapäävammaa. Olka on nyt kunnossa ja nuori pelimies tuntee olevansa hyvässä kunnossa:

– Kovasti on töitä tehty koko kesä. Antti-Juuso Ropolta olen saanut alustavat ohjeet omatoimiseen treenaamiseen kesän ajan. Olen myös treenannut OLS:n edustuksen kanssa ja siellä seurasiirtoon suhtauduttu positiivisesti, Niklas sanoo.

Niklas muuttaa Lappeenrantaan tulevana viikonvaihteessa, mutta ensikosketus joukkueeseen on jo otettu: viime viikonvaihteessa edustusjoukkue leireili Saimaan maisemissa. Niklas kertoo, että kokemus oli hyvä:

– Tykkäsin kovasti käydä leirillä, joukkuekaverit tuntuvat tosi mukavilta.

– Lainapyörä oli vähän kankea ja kotoa autotallista olisi löytynyt astetta parempaa mankelia, mutta sinnillä mentiin reissu loppuun saakka. Urheilijan on jaksettava tuollainen 150 km pikkumatka vähän heikommallakin kalustolla, sanoo Niklas ja kehuu kovasti toteutettua leiriviikonloppua.

E. Segerman myös vahvuudessa

Jo vuosia joukkueen puolustuspään tukipilareihin kuulunut Emil Segerman on solminut jatkosopimuksen Veiterään.

Huhut kaupungilta kertovat, että Emppu uhkuu treenihaluja ja miehen urheilullinen olemus kertoo kovasta treenikesästä. Palataan Empun syyskauden tunnelmiin hieman myöhemmin. Tärkeä värväys Veiterälle!

–Bandytoimitus