Nippu P17-nuoria liiton tarkkisleirille

P17-ikäisten Veiterä-Pasa YJ:n -ryhmästä on kutsuttu yhdeksän pelaajaa P17-maajoukkueen kotimaan tarkkailuleirille Ouluun. Kaikkiaan tapahtumaan on kutsuttu hieman alle 30 pelaajaa, joten Veiterä-Pasan kaverit edustavat noin kolmannesta leirivahvuudesta.

P17-mj leireilee MM-kisavuonna runsaasti. Osa pojista on aloittanut leirirupeaman jo kesällä Ruotsissa VSK:n tai Villan Sommarbandyskola-tapahtumissa. Samainen yhdeksän pelaajan ryhmä oli mukana jo syyskuun Rättvikin harjoitusleirillä ja -turnauksessa (lue lisää). Siellä osoitetut hyvät otteet vakuuttivat päävalmentaja Pasi Hiltusen ja muun johtoryhmän valitsemaan eteläkarjalaiset mukaan myös Ouluun.

”Oulu on ainoa paikka Suomessa, missä marraskuun ensimmäisen viikonloppuna on iso tekojää käytössä”, kertoo P17-maajoukkueen joukkueenjohtaja Topiantti Äikäs.

”Suomi on pitkä maa ja on ihan ymmärretävää, että etelässä ei vielä ole jäätä siihen aikaan. Lappeenrannassa kaupunki on lupaillut jään marraskuun puoliväliin. Iso kansainvälinen veteraaniturnaus, veteraanipelaajien maailman cup pelataan Kisapuistossa 20.-22. marraskuuta” kertoo Äikäs.

”Toisaalta jo nyt tehdään jäätä Ruotsissa ulkojäille Uppsalassa, joka maantieteellisesti sijaitsee siellä Turun korkeudella. Ehkä kentissä on teknisiä eroja ja Suomessa ei vielä näin etelässä päästä jäädytyspuuhiin.”

P17-maajoukkueen leirirumba jatkuu vielä tammikuussa, kun MM-kisajoukkueeseen ehdolla olevat pelaajat koontuvat Lappeenrantaan. MM-valintaleiri pidetään Kisapuistossa 15-17.1.2016. Kisajoukkue julkaistaan heti seuraavan viikon alussa. Y17WCS-kisat pelataan Arkangelissa tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Mukana on (tätä tietoa) neljä maata: Suomi, Ruotsi, Venäjä ja Norja.

Veiterä-Pasa P17 YJ-joukkueesta on maajoukkueleirille kutsuttu seuraavat pelaajat:

Jere Oravuo (maalivahti)

Ville Hämäläinen
Riku Ikävalko
Jaakko Kyllönen
Tuukka Loikkanen
Kalle Pesonen
Topi Pesonen
Samuli Sakko
Kerkko Äikäs

Linkki leiriuutiseen (SJPL:n sivulle)

-Bandytoimitus