Niukat pisteet Hifkiltä pakkaspelissä

bandyliiga-logoVeiterä sai pidettyä HIFK:n loppukirin aisoissa, puolusti tiiviisti ja korjasi niukoilla 5-4 -numeroilla voiton sarjajumbosta. Kotijoukkue osoitti koko kentän pallokontrollilla oivaa taktista osaamista, mutta vieraiden loppuvaiheen kiri teki ottelusta jännittävän.

Veiterä osoitti tasaisuudella ja hyvällä luistelulla olleensa selvästi edellä tällä kaudella pahasti romahtanutta Hifkiä. Ensimmäisen puolen tunnin aikana peli pysyi tasaisena ja joukkueet tekivät tasatahtiin maaleja 2-2-tilanteeseen saakka. Veiterästä onnistuivat Ere Verhelä ja Valtteri Hauska (kulmurista). HIFK:n maalintekopulmiin avuksi Venäjältä saapunut Stepan Okhalov vastasi vieraiden maaleista.

Veiterä meni 4-2-puoliaikajohtoon Emil Fedorovin ja Tero Liimataisen maaleilla. Toista puoliskoa hurjasteltiin aina 71. minuutille ennenkuin kippari Janne Hauska pamautti kulmalyönnistä 5-2-osuman. Se jäi ottelun voittomaaliksi. HIFK pääsi kahdella lähietäisyydeltä tehdyllä maalilla jo maalin päähän, mutta Veiterän loppuvaiheen tiivis puolustaminen piti pisteet kotona.

HIFK osoitti nousukuntoa, mutta tuollaisella pelillä voittoja ei voi odottaa – katsomoon vaikutti siltä, että joukkueelta puuttuu pelillinen ajatus tuottaa kontrolloituja hyökkäyksiä ja palloa pyritään pelamaan vain hätäillen eteenpäin ja toivoen nopeiden vastaiskujen tuovan tulosta… Toki lopun kaksi osumaa olivatkin siitä osoituksena.

Veiterä sen sijaan piti palloa aktiivisemmin ja pystyi hyvään pallokontrolliin aivan pelin viime hetkiä lukuunottamatta. Koko ajan otteitaan parantavasta Aleksi Seppäsestä on nousemassa liigan yksi vahvimmista pelinrakentajista. Samoin MM-kisajoukkueeseen ehdolla oleva Tomi Hauska osoitti tänään miksi hän on A-joukkuetason pelaaja: eleetöntä, rauhallista ja varmaa pallonhallintaa keskialueella. Tomin, Aksi ja sekä kärjessä viilettävän Janne Hauskan kolmikolta voi odottaa loppukauden aikana hyviä tuloksia.

Veiterän tämän päivän tilastomerkinnät osoittavat, että joukkue ei suinkaa ole vain näiden huippujen varassa. Tero Liimatainen sekä Emil Fedorov tekeevät hyvää jälkeä Janne taustalla ja ruokkivat kärkeen hyviä syöttöjä, jotka avaavat tiivimmänkin puolustuksen – kuten tänään nähtiin: HIFK on tunnettu hyvänä puolustuspelaamisen joukkueena.

Lisäksi on mainittava, että kesken kovimman HIFK-painostuksen Veiterän maalilla pelannut Topi Peuhkuri osoitti, että tarvittaessa myös maalipuiden välistä voi ottaa roolia, joka vaikuttaa otteluiden voittamiseen. Topi kauhoi parikin hyvää koppia pelitilanteista ja loppuvaiheen kulmatilanteesta, joka osaltaan takasi voiton kotijoukkueelle.

Näin ottelusta kertoi joukkueen kapteeni Janne Hauska:

Huomenna sunnuntaina: Suomen Cupin finaali

Sunnuntaina Veiterä kohtaa Cupin finaalissa Jyväskylän JPS:n. Ottelu alkaa klo 17. Veiterä-organisaation puolesta kaikki on valmiina: pelaajat ja lankkuväki, kenttä- ja talkooväki on valmistellut paikat kuntoon ja paikalle toivotaan runsaasti yleisöä. Säätiedotukset antavat hieman erilaisia arvioita iltapäivän säätilasta, mutta odotettavissa on mukava pakkaspäivä, jota voi ryydittää kevyt lumisade.

Tervetuloa seuraamaan arvo-ottelua Lappeenrannan Kisapuistoon! Edelliskerrasta onkin vierähtänyt aikaa kun Lappeenrannassa on pelattu mestaruus-tittelistä: vuonna 1949 viimeeksi, jolloin Veiterä voitti jääpallon SM-sarjan. Toki muistamme toissatalvisen pronssiottelun, jossa Veiterä voitti Botnian.

Kannustetaan yhdessä Veiterä voittoon!

-Bandytoimitus