Gemini P15 Bandy Cup 2016

Gemini
Kutsuturnaus 10.-11.12.2016, Lappeenrannan Kisapuistossa

Otteluohjelma pdf

Tulosseuranta Liiton sivulta

Yleistä:

  • Otteluaika: 2 x 25 min, 5 min ”puoltenvaihtotauko” – Aikalisää ei ole käyttävissä…
  • Jään huolto (15 min) jokaisen pelin jälkeen. HUOM: pelaajien pitää olla ripeästi pois kentältä koneiden tieltä!
  • Jäähyt 6 ja 3 min. Törkeä punainen kortti aiheuttaa automaattisesti yhden ottelun pelikiellon, lievä punainen ei.
  • Jokaisessa ottelussa vastapuolen penkkiväki valitsee ottelukohtaisen palkittavan pelaajan.
  • Jury: LrEK:n edustaja (nim.myöh.), kisajärjestäjän edustaja Sami Tapanainen, Projekti 01/02:n edustaja Jukka Pulkkinen.

Pelataan yksinkertainen sarja, kaikki joukkueet kohtaavat toisensa, sarjan voittaja vie pokaalin.

Voittajalle 2 pistettä, häviäjälle 0, tasurista 1 molemmille. Sarjataulukossa tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden järjestyksen määrää:

  • keskinäisen ottelun tulos,
  • maalisuhde (tehdyt–päästetyt),
  • tehtyjen maalien määrä tai lopulta arpa…

Ottelut

Lauantai 10.12.2016

VEITERÄ – KAMPPARIT 2-8
Kampparit oli tutun vahva. Veiterä pyrki pitämään oman ryhmän tiiviinä, mutta mitä pidemmälle peli eteni, niin Kampit meni menojaan.

AKILLES – BOTNIA 0-9
Botnia oli yllättävän hyvä, Akilles sai kyllä kulmia, mutta ei saanut palloa maaliin. Botnia onnistui hyvällä prosentilla.

JPS – NARUKERÄ 5-0
Ässämäen veljekset pyörittivät pelia tehokkaasti, Narukerä pyrki sumputtamaan peliä puolikenttään. Ottelun loppua kohden Kerä pääsi tempoon mukaan, mutta JPS:n pojat miettivät varmaan jo lounastaukoa…

BOTNIA – KAMPPARIT 1-7
Helsinkiläiset pitivät hyvin pintansa Kamppareita vastaan. Vauhti ei kuitenkaan aivan riittänyt siinä kohden kun Kampit lisäsivät vauhtia ja menivät voittoon.

VEITERÄ – JPS 4-7
Veiterä taisteli ennakkoluulottomasti. JPS aloitti sähäkästi, mutta hiljalleen Veiterä pääsi vauhtiin mukaan. Pakka pysyi hyvin koossa. Toka jakson alkupuolella noustiin jo 4-4-tilanteeseen. Veiterän pojat ilmeisesti luuluvat, että tämä riittää. Ei riittänyt. JPS pelasi koko 50:sen tehokaasti ja veivät ansaitun voiton.

AKILLES – NARUKERÄ 1-4
Tiukka peli, jossa kumpikin joukkue olisi voinut viedä pisteet. Kenttätapahtumiin nähden tasainen ottelu, jossa Kerä onnistui hieman paremmin.

JPS – BOTNIA 9-3
Jyväskylän tivolipojat ottivat ohjat jo alkuvihellyksestä lähtien. Jipsin johto ei ollut missään vaiheessa uhattuna, mutta kyllähän pelureiden pitäisi pitää mieluummin pää kylmänä ja jalat lämpimänä – kuin päinvastoin – varsinkin selvässä johdossa. Yhtä kaikki: Jipsi oli tehokas ja hyvä.

KAMPPARIT – NARUKERÄ 4-0
Kerä taisteli tiukasti, mutta aivan eivät voimat riittäneet. Kamppareiden otteista huomasi myös, että kyseessä oli päivän kolmas peli. Musta joukkue hyökkäsi tehokkaasti, mutta viimeistely hieman takkusi. Narukerä ei päässyt oikein kunnolla tekopaikoille.

VEITERÄ – AKILLES 8-0
Illan viimeisessä pelissä Veiterä vei ja Akilles joutui valitettavasti olemaan potkun jäljessä. Paikkoja oli myös lisämaaleihin, mutta tämä riitti.

Sunnuntai 11.12.2016

BOTNIA – VEITERÄ 3-5
Kiihkeääkin kiihkeämpi aamunavaus. Botnia meni ensin johtoon, mutta sitten Eehoo Hämäläinen ja Samppa Äikäs ottivat roolia ja ratkaisivat pelin Veiterälle. Botnia puolusti hyvin ja ansaitusti heidän maalivahti Akseli Tirronen valittiin joukkueen parhaana.

JPS – AKILLES 13-1
Peli pysyi 0-0:ssa aina neljännelle minuutille. Sen jälkeen Ässämäen Tuukka päätti, että lyödäänpä peli poikki. Puoliaikatulos 8-1 kertoi tilanteesta. Akilles teki upean maalin suoraan kulmalyönnistä.

NARUKERÄ – BOTNIA 3-6
Kahden tasaisen joukkueen vääntö. Botnia pelasi tilanteet loppuun tehokkaammin ja vei näin turnauksen neljännen sijan. Hyvä turnaus nuorelta joukkueelta, jolta voi odottaa otteiden paranevan vielä kauden aikana.

KAMPPARIT – AKILLES 11-1
Sarjamuotoisessa turnauksessa on pelattava kaikki ottelut. Akilleksen junioripitoinen ryhmä pyrki pitämään omat rivit tiiviinä, mutta paremmalle he eivät voineet mitään. Kamppareiden tasaisesta ryhmästä löytyi voittajia laajalla rintamalla.

NARUKERÄ – VEITERÄ 0-5
Veiterä lähti otteluun pienoisena ennakkosuosikkina. Ottelun alku oli vaikea ja paremmalla onnella Narukerä olisi voinut tehdä ottelusta vaikean Veiterälle. Veiterän yksilöt onnistuivat hyvin ja nyt myös rankkari saatiin pamautettua sisään. Narukerälle rispektit siitä, että he tulevat west coastilta tänne east coastille turnaukseen kapeallakin ryhmällä. Stadin kundit olivat oiva lisä porilaisten marssiin. Veiterälle oikeutetusti pronssit kaulaan.

KAMPPARIT – JPS 5-4
Vaikka pelejä oli tahkottu jo neljä, niin viimeiseen peliin oli molemmilla kotimaisilla huippujoukkueilla ruutia. Kampparit oli aavistun niskan päällä pelitapahtumissa, mutta JPS:n terävät vastahyökkäykset tekivät ottelusta jännitävän. Parempi joukkue voitti, Kamppareilla löytyi ratkaisijoita laajemmalta säteeltä. JPS:n peli pyöri ajoittain hienosti, mutta keskialueen ylittäminen pelkästään kuskaamalla oli tänään vaikeaa. JPS:n maalivahti erottui turnauksen parhaana, Leevi Kukkasniemen littari ja Tuukka Ässämäen luikertelut jäivät varmasti katsojien mieliin.

Erityiskiitos:

Aivan erikseen on mainittava, että LrEK:n asettamat erotuomarit Samuli Haapalainen ja Visa Korhonen tekivät ison työn viikonlopun aikana. Heille kuuluu iso kiitos tasaisesta suorittamisesta koko viikonvaihteen aikana. Näistä nuorista jääpallotuomareista on nousemassa hyvät vislaajat isompiinkin peleihin.

Gemini Bandy Cupin LOC kiittää kaikki osallistujia, pelaajia ja seuroja, arvokasta työtä tekevää talkooväkeä turnauksen taustalla – kioskissa, kuuluttamossa ja Veiterä-talolla – sekä Kisapuiston kenttähenkilöstöä hyvin ja napakasti hoidetusta työstä kentän huollon kanssa.