Nuorten Bandyliiga: Botnia sirklasi edelle välierissä

P21: Veiterä – Botnia 1-13 (0-7)

Nuorten Bandyliiga on edennyt välierävaiheeseen. Veiterän nuoret miehet kohtasivat tiistai-iltana Botnian Helsingistä, jonka miehet näyttivät pelaamisen mallia.

Veiterä aloitti pelin ennakkoluulottomasti hyökkäyspelillä. Avoin pelitapa kostautui, ja pian nähtiin millainen tasoero näiden joukkueiden välillä on. Botnian liigassapeleissä rutinoituneet pelimiehet iskivät tauluun nopeassa tahdissa neljä maalia ja ottelu oli ohi noin puolen tunnin kohdalla. Aikuisten MM-hopeamitalisti Tuomas Määtän johdolla Botnian peli kulki vääjäämättä kohti Miika Kontran vartioimaa maalia.

Veiterä ei kuitenkaan tilanteesta lannistunut eikä muuttanut dramaattisesti omaa pelisuunnitelmaansa. Ajoittain kotijoukkue saikin sommiteltua hyviä hyökkäyksiä, jossa pallo liikkui tehokkaasti pelinrakentajalta toiselle. Valitettavasti vain hyökkäykset kilpistyivät Botnian raudanlujaan puolustukseen.

Toisella puoliajalla vastustaja hieman höllensi kaasujalkaa ja pallollinen peli kentällä tasoittui. Botnia oli myös maalipaikoissa tehokas ja voittolukemat olivat lopussa varsin selvät.

”Oli kova vastus, mutta meiltä tappiosta kelpo esitys muuten. Saimme hyvää sparria kohti pronssipeliä. Emme ole kuitenkaan vielä luovuttanut vaan lähdemme pelaamaan tosimielellä myös Oulunkylään”, jutteli Veiterän nuorten valmentaja Otso Ikävalko pelin jälkeen.

”Vaikka tulos oli vähän murheellinen, niin saimme kuitenkin sovittuja pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi ja niitä lähdemme pelaamaan myös Helsingissä”, sanoi Ikävalko ja muistutti, että Veiterän ainokaisen tehnyt Santtu Nurmi pelasi laajalla säteellä kärjestä puolustukseen.

Ikävalko joukkoineen matkustaa Botnia vieraaksi tiistaina 23.2., jonka jälkeen nähdään mitalipelipari. Yhteismaalit ratkaisevat. Toisessa välierässä iskevät yhteen sarjakakkonen JPS ja kolmanneksi sijoittunut Porvoon Akilles, joista jälkimmäisen peli on loppukaudesta hieman yskähdellyt.

Liiton tulospalvelun P21-sivulle

Veiterän P21-joukkueen viralliset kotipelit ovat tältä kaudelta nyt taputeltu: Ågelin välierän jälkeen on edessä mitalipeli, finaali tai ehkäpä pronssiottelu, jotka nekin pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen vieraskentällä, voi olla että Porvoossa? (JPS voitti ensimmäisessä välierässä Akilleksen numeroin 8-2.)

P21-joukkueen valmentaja Ikävalko haluaa vielä lopuksi kiittää kotiyleisöä:

”Todellakin, olen itse ollut nyt ekaa vuotta valmentajana tässä ryhmässä. Viime vuonna vielä pelasin itse kentällä. Valmentajana sen huomaa eri tavalla, että meillähän on ollut kivasti yleisöä ja kannustusta kotipeleissä! Kiitos siitä kaikille, jotka ovat seuranneet meidän pelejä. Olen ollut huomaavinani, että kentän laidalla on paikallista ”vakiporukkaa” mutta, että Imatralta asti käydään katsomassa meidän pelejä, niin se on kiva juttu”, tunnelmoi Ikävalko.

Veiteräväki toivottaa P21:lle vielä tsemppiä loppukauden ratkaisupeleihin!

-Bandytoimitus