P13SM-lopputurnaus sai jännittävän lopun

Lappeenrannassa pelattu P13-ikäluokan SM-lopputurnaus huipentui Kampparit/mustan ja Vesta Brändön finaaliotteluun. Kentällä nähtiin turnauksen kaksi parasta joukkuetta, lopulta Kampparit osoitti paremuutensa. Viikonvaihteen aikana nähtiin junnujääpalloa parhaimmillaan, kisaorganisaatio hoiti tehtävät hienosti ja kaunis sää suosi yleisöä.

Pelit alkoivat jo perjantai-iltana. Joukkueet oli jaettu kolmeen alkulohkoon, joiden jälkeen pelattiin ristiin puolivälierät, sijoitusottelut ja pudotuspelit. Sunnuntain mitalipeleihin luistelivat odotetusti Kampparit, helsinkiläisillä kiekkopojilla vahvistetut Botnia/valk. ja Vesta sekä hieman yllättäen Oulun Luistinseura.

Veiterä ikäluokkansa kuudenneksi

Sijoituspeleissä kotijoukkue Veiterä taisteli JPS/punaista vastaan sijoista 5.–6. Lopulta kävi niin, että JPS oli etevämpi ja vasta jatkoajalla nappasi voiton numeroin 5–4. Ottelussa oli kovasti tunnetta ja tasaiset pelit kuuluvat jääpallokevääseen.

Pronssiottelussa kohtasivat siis OLS ja oululaisten ”pikku-serkkuseura” Botnia. Olssin eteneminen neljän joukkoon oli hieno suoritus, mutta rössypotut ja valakolöökit eli eväät oli jo syöty. Botnia/valkoinen osoitti, että P13-ikäluokassa vahvalla kiekkotaustalla oleva joukkue voi vielä hallita kenttätapahtumia. Selekiä voitto Bottalle numeroin 6–1.

Kampparit mestariksi vaiherikkaassa finaalissa

Finaali oli jännittävä. Ja vielä jännittävämpi se oli Kamppareiden joukkueessa. Koko turnauksen hienosti pelannut jääpallojoukkue jännitti keltapaitaisten mutta punakypäräisen joukkueen kohtaamista. Vesta painelikin ansaitusti, Kamppareiden jäähyillessä, 2–0-johtoon kahdella Rasmus Reijosen kikkailemalla maalilla. Hyvää taustatukea hänelle antoi pallo- ja mailapelien monilahjakkuus Jere Somervuori – ei olisi väärin todeta, että Somervuori oli SM-turnauksen vaikuttavin pelaaja.

Kampparit kokosi itsensä toiselle jaksolle. Se hallitsi pelitilanteita mielin määrin ja kavensi pelin Simo Huotelinin iskemällä maalilla jo heti toisen jakson alkuun. Ja sen verran on käyty Ruotsin turnauksissa pelaamassa, että sitä kuuluisaa maltillisuutta riitti aivan pelin loppuhetkiin saakka. Kampparit otti tutusti aikalisän ja muutti peluutusta. Aikalisästä johtuneen lisäajan ollessa juuri menossa umpeen Kasperi Kumela nostaa pitkän pallon omasta päädystä, jonka Huotelin ottaa ilmasta kiinni, harhauttaa maalivahdin ja iskee tauluun 2–2.

Edessä oli jatkoaika, jonne luonnollisesti Kampparit lähti täynnä intoa. Sitä ei ehditty pelata kuin puolisen minuuttia, niin Viljami Kumela pääsee lyöntipaikalle ja tällää pallon maaliin. Vesta puolusti tilanteessa tiiviisti, mutta sieltä vain puolustuksen takaa pallo löysi tiensä maaliin. Koko turnauksen hienosti pelannut Vesta-molari Jimi Virtanen (Y) ei nähnyt palloa maskin takaa ja joutui antautumaan. Kampparit mestariksi.

Hienot järjestelyt – Leksa ja Oka ”eläkkeelle” (?)

Kaikkiaan Lappeenrannassa nähtiin iloisia ilmeitä, napakkaa valmennustoimintaa ja runsaasti yleisöä junnupelejä seuraamassa. Veiterä P13-joukkueen vanhemmat ja talkoolaiset olivat järjestäneet hienot kisat, jotka saivat kiitosta kaikilta joukkueilta. Totta on, että koppitilanne Kisapuistossa ei ole aivan ruusuinen, mutta hyvällä Veiterän ja kaupungin liikuntatoimen yhteistyöllä saatiin kaikille joukkueille omat kopit koko viikon vaihteen ajaksi.

Erotuomareista mainittakoon, että samalla kun LrEK:n tuomarikunta on uudistumassa, niin P13SM-turnauksessa nähtiin myös jäähyväisiä: pitkät ja hienot erotuomariurat olisivat päättymässä Leo Perälällä ja Kari Oksasella. Leksa ja Oka pitivät hyvää järjestystä jäällä ja katsotaanpa tilannetta taas ensi vuonna, kun ilmat loppusyksystä viilenevät – eiköhän kentällä taas nähdä…

Joukkueet saatiin järjestykseen:

1) Kampparit/musta
2) Vesta
3) Botnia/valkoinen
4) OLS
5) JPS/punainen
6) Veiterä
7) WP 35
8) HIFK
9) Botnia/sininen
(Narukerä luopui S-turnauksesta.)

P13SM-lopputurnauksen tilastot Liiton Tulospalvelussa.

Pronssiottelu: OLS- Botnia/valk. 1-6 (0-3)
> pöytäkirja

Finaaliottelu Kampparit/musta – Vesta 3-2 (0-2) ja. 2-2
> pöytärkirja

Haastajat turnasivat Varkaudessa 29.2.

Lappeenrannan SM-turnauksen lisäksi Varkaudessa pelattiin lauantaina 29.2. P13-Haastajaturnaus (alempi SM) neljän joukkueen voimin. Tuossa kovatempoisessa tapahtumassa ykköseksi selvisi Kampparit/valkoinen, toiseksi tuli isäntäjoukkue WP 35. Kolmas oli puolestaan JPS/sininen ja neljäs Pasa Bandy Imatralta. > Lue lisää

Veiterä onnittelee mestareita ja muita mitalisteja – ensi vuonna kohdataan jälleen!

Bandytoimitus & P13-joukkueen kuvaryhmä