P15: Kaksijakoinen päivä SM-väliturnauksessa

Veiterän P15-joukkueen esitykset Varkauden SM-väliturnauksessa olivat hieman kaksijakoiset. Ensin pelattiin hyvin, sitten heikommin, sitten taas hyvin…

Tässä muutamalla sanalla päivän peleistä:

Akilles – Veiterä 3–10 (2–7)

Ennakkoon hieman heikommaksi arvioitu Akilles teki Veiterän pelaamisesta vaikeaa ottelun alkuvaiheessa. Samppa Äikkään maalilla (2. min) Veiterä meni 0–1-johtoon, mutta kaksi seuraavaa maalia teki Akilles. Kuitenkin kahdeksannen minuutin kohdalla Elmeri Hämäläinen toi Veiterän tasoihin ja sitten se olikin menoa: Sampan seitsemällä maalilla ja kahdella syötöllä ja EeHoon hattutempulla Veiterä vei pelin selvästi nimiinsä.

Pelin jälkeen Eero Huomo ja valkka Nikkinen kertoi pelin jälkeen näin:

 

Veiterä – Botnia/sininen 3–4 (2–2)

Tällä hetkellä vahvimmaksi helsinkiläisjoukkueeksi veikattu Botnia/sininen avasi pelin vahvasti. 13 minuutin jälkeen Botta johti 0–2 ja Veiterän peli tuntui olevan hieman sekaisin: alakerrassa hätäiltiin, keskialueella ajettiin Botnian sumppuun ja viimeisellä hyökkäyskolmanneksella keinot loppuivat…

Ensimmäisen puolikkaan lopulla Elmeri Hämäläinen kuitenkin näytti miksi hän on yksi ikäluokkansa (-03) parhaimpia pelaajia – 17. minuutilla kulmurista keskelle ja siitä yläkulmaan: 1–2 ja kolmisen minuuttia siitä EeHoo toi Veiterän jo tasoihin.

Puolenvaihtotauon jälkeen Botnia oli terävämpi ja upealla Kasperi Maarasen kaukolaukauksella sinipaidat menivät yhden maalin johtoon (31 min). Sen jälkeen Botnia sai hengen päälle ja peli painui väkisinkin Veiterän päätyyn. 44. minuutilla Botnia meni ratkaisevan tuntuisesti 2–4-johtoon. Elmeri oli kuitenkin toista mieltä ja toi Veiterän takaisin peliin mukaan 46. minuutin hattutemppumaalillaan. Se ei kuitenkaan riittänyt vaan Botnia saalisti voiton.

Veiterä – Botnia/valkoinen 7–4 (1–3)

Päivän ja samalla väliturnauksen viimeinen ottelu pelattiin kovaotteiseksi arvioitua Botnia/valkoinen -ryhmää vastaan.

Botnia pelasi odotetusti: heidän raivokas puolustaminen perustui tiukkaan keskialueen sumputtamiseen ja pyrkimykseen nopeisiin vastauskuihin. Ensimmäisen jakson aikana se tepsi ja Veiterä oli suoraan sanoen aseeton Botniaa vastaan.

Puolenvaihtotaukoa vietettiin Botnian johdossa. Eetu neuvoi poikia yksinkertaiseen peliin, jossa nopea keskialueen ylittäminen päätyy hyökkäyksen levittämiseen laidoille. Toisen puolikkaan aikana oli myös nähtävissä Botnian puolustuksen väsymisen merkkejä. Liberona pelannut #2 Aukusti Seppänen joutui väkisin rikkomaan Veiterän EeHoo Hämäläistä ja Veeti Tapanaista peräti kolmesti ja siitä koppiin. Tämä vaikutti Botnian peliin ja puolustus avautui. Se jätti tilaa Samppa Äikkäälle luikerrella kerran jos toisenkin maalipaikoille. Samppa ja EeHoo nostivat Veiterän ensin tasoihin ja lopulta ohi.

Saldona tästä pelistä oli Sampalle 5+1, Elmerille 2+1. Joukkueen parhaimmistoa oli myös maalivahti Niksu Tanskanen, joka piti hyvillä torjunnoillaan joukkuetta pystyssä 4–4 ja 5–4 –tilanteissa. Niko sai hyvistä onnistumisista ilmiselvästi puhtia ja loppupeli oli hyvin varmaan maalivahtityöskentelyä.

Turnauksen loputtua joukkueen kippari Samppa ja valmentaja Eetu Nikkinen olivat tätä mieltä joukkueensa esityksestä:

 

Voittoon on hyvä lopettaa

Lopputulemana voidaan sanoa, että joukkueen pelillinen identiteetti kasvoi koko turnauksen ajan. Otteluohjelma oli Veiterälle suotuisa ja kovimmat joukkueet oli aseteltu turnauksen loppuun. On vaikea erottaa kumpi Botniaista oli lopulta kovempi.

Puolustuspelaaminen ja pallon kierrättäminen sujui lauantain viimeisessä pelissä jo mallikkaasti ja alakerran puolustuslinja Topi Hatakka, Eemeli Metelinen, Lauri Moisio ja Eero Huomo paransivat yhteispeliään koko ajan. Samoin keskikentän pohjalla pelanneet Eelis Mettovaara ja Veikka Kotoneva olivat pelin sisällä hyvin koko ajan. Keskikentällä Luukas Kari, Elmeri Hämäläinen, Samppa Äikäs ja Veeti Tapanainen onnistuivat hyvin. Varsinkin Luke pelissä on havaittavissa pelirohkeuden kasvamista ottelu ottelulta.

Vaihtorulettia pyörittäneet Jose Inkinen osoitti oikea-aikaisilla katkoilla ja rauhallisella pallon siirroilla olevansa oivallinen lisä joukkueen palettiin. Samoin vaihdosta keskialueelle ja kärkeen viilettäneet Joni Lehden pelaaminen paranee koko ajan. Jonilla kunto ja vauhti riittää jo hyvin näihin peleihin ja kasvava peliterävyys ja -rohkeus kertovat oikeanlaisesta kehityksestä.

Joukkuekuva väliturnaus 780

Veiterä P15 vuoden 2017 SM-väliturnauksessa Varkauden Kämärillä.

Veiterä P15 matka jatkuu kahden viikon kuluttua – vieraspelillä Varkaudessa. Tuolloin kohdataan WP 35, joka väliturnauksessa on haastanut muut ryhmät hyvinkin nuorella joukkueella.

–Bandytoimitus