P15: PaVe taisteli, Kampit veivät pojot. P17:ssa toisin päin

Pasa/Veiterä YJ – Kampparit 4–12 (2–5)

Lauantai-iltana ottivat Kisapuistossa yhteen kaksi idän joukkuetta: Kampparit oli saapunut PaVe:n vieraaksi todellisena Kamppari-päivänä. Aamupäivällä naapuriseura WS pelasi P13-sarjassa Kamppareita vastaan, keskipäivällä P17-sarjassa Veiterä/Pasa pelasi voitokkaasti Kamppareita vastaan ja illalla oli P15:n vuoro.

Ja kun samaan aikaan jännättiin Suomen A-maajoukkueen otteita Uljanovskin välierässä Ruotsia vastaan, lauantai oli päivä todellinen ”naapureiden kohtaaminen”.

Tärkein uutinen heti alkuun: Suomi voitti Ruotsin numeroin 3–2 ja eteni huomiseen MM-finaaliin Venäjää vastaan. Swedut sysättiin tylysti pronssimatsiin, jossa vastassa on Kazakstan.

P15-ikäisten pelissä Kamppareiden johtoryhmä muistutteli heti Kisapuistoon saavuttuaan, että kova mahapöpö oli kaatanut monen avauskentällisen pelaajan petiin, ja mukana 15-pelissä oli aiemmin jo aamulla pelanneita poikia. Mutta tokihan rosterista löytyivät Pulkkinen, Liimatainen, Kukkasniemi

Pasa/Veiterä YJ:n tilanne oli oikeastaan päinvastainen. Kaikkiaan yksitoista pelaajaa oli saatu mukaan otteluun ja siten joukkue oli hyvillä mielin liikkeellä: ei tarvinnut pelata vajaalla, ja vielä Kamppeja vastaan! Mainittakoon, että PaVe:n sulkavalaisjaoston uusin jäsen, Lauri Rissanen, on ottanut edellisviikolla lisenssin ja tullut näin auttamaan Pasa/Veiterää kreivin aikaan – Lauri kamppaili hienosti ja pieni tauko ei juurikaan näkynyt hänen otteissaan.

Matsi alkoi kotijoukkueelta hieman murheellisesti, sillä jo neljän minuutin jälkeen mustat olivat päässeet 0–2-johtoon. Molemmat maalit teki Eetu Pulkkinen. Puolen tunnin kohdalla vieraat johtivat 0–5, mutta peli ei mitenkään ollut kokonaan vieraiden vietävissä.

Ensimmäisen puoliskon lopulla PaVe:n tehokolmikko RissanenHämäläinenÄikäs sai hieman tilaa ja he taikoivat pari maalia hyvin pelanneen mikkeliläisvahti Tomi Toivosen selän taakse. Varsinkin PaVe:n toinen maali oli hieno osoitus joukkuepelaamisesta, kun Leevi Rissanen toi palloa oikealta ylös ja veti Kamppareiden puolustajat itselleen, pallo siitä keskelle Samppa Äikkäälle, joka siirsi sen edelleen Elmeri Hämäläiselle, jonka hyvä nosto ohitti Kamppari-veskarin.

Toisella puoliajalla Kamppareiden mies- ja hyökkäyspään osaamisylivoima tuli selvästi esille. Ottelupöytiksestä voidaan lukea, että Leevi Kukkasniemi ja huikeassa vedossa ja kaveri pätki kaikkiaan seitsemän maalia 12:sta. Hän on todella vaikea pideltävä tässä ikäluokassa ja onkin odotettavissa, että loppukauden peleissä ja SM-turnauksessa Leeviltä voi odottaa kovia tuloksia. Hän onkin yksi lahjakkaimmista tämän ikäluokan (2002) pelaajista Suomessa.

PaVe taisteli hyvin toisen puoliajan alkupuolella ja 52. minuutilla Sampan tekemä 3–6-kavennusmaali antoi kotijoukkueelle kovasti voimia taistella pelin loppuun. Hetken Kamppareiden peli meni sekaisin, mutta sitten Leevin, Jere Kupiaisen ja Aki Mannisen maaleilla vieraat menivät menojaan. PaVe sortui muutamaan turhanoloiseen jäähyyn ja se lopulta ratkaisi pelin Kamppareille.

Otteluraadissa peliä seuranneet Juhani Paju ja Antti Vasara olivat vakaasti sitä mieltä, että molemmista joukkueista mainintapalkinnon ansaitsivat maalivahdit Eero Huomo PaVe:sta ja Tomi Toivonen vierasjoukkueesta. Varsinkin Eeron otteet kovassa Kampparit painostuksessa ilahduttivat raatia. Tomi puolestaan kauhoi muutaman kovan kudin hanskoihinsa ja siten piti PaVe:n maalimäärän pienenä. Tuomarikaksikko Sami KaipiaOtso Ikävalko selvisivät pelistä kunnialla.

Pelin jälkeen valmennusporukoissa vaihdettiin muutama sana. PaVen puolesta todettiin rehdisti, että parempi joukkue voitti, mutta tapa, jolla Kamppareiden lankkuväki kommentoi Paven pelaajien rikkeitä ja jäähyjä ei ollut oikein nuorisourheiluun sopivaa. Tuomarit tuomitsevat ja se riittää. Jäähylle tuomitun nuoren pelaajan ei pitäisi enää kuulla kommentteja vastapuolen aikuisilta. Sitten toivotettiin hyvää kotimatkaa.

Mutta: hieno bandypäivä todella huipentui tietoon siitä, että Suomi eteni Uljanovskin MM-kisoissa finaaliin ja Ruotsi tipahti polvilleen ja siitä pronssipeliin! Suomen sankarit olivat ensimmäisen aikuisten arvokisamaalinsa ampunut Tuomas Määttä, Sami Tsaari Laakkonen ja rankkarispesialisti Pekka Himma Hiltunen. Suomen maalilla loistanut Pertti Pera Virtanen oli voiton ehdoton takuumies.

Pasa/Veiterä P15-nuorten matka jatkuu kohti kevään ratkaisupelejä seuraavaksi matkalla Mikkeliin, jossa kohdataan torstai-iltana 11.2. Kamppareiden naisjoukkue. PaVe:n viimeinen kotiottelu on paikallisvastustaja WS:n sekajoukkuetta vastaan tiistaina 16.2. klo 18:15. Tervetuloa tuolloin seuraamaan nuorten otteita Kisapuistoon!

P17 peittosi Kampparit

Keskipäivällä pelattu VeiPa-YJ:n ja Mikkelin Kamppareiden välinen SM-sarjaottelu ei tarjonnut muuta kuin hyvän maalintekoharjoituksen kotijoukkueelle – ja maalivahtikaksikolle Jere OravuoRasmus Turunen nollapelin.

MM-kisajoukkue- ja maajoukkueleiripelaajia vilisevä VeiPa näytti heti pelin alusta, mikäli oli humpan juoni: pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle ja ikäluokan pelikirjaa noudatettiin hienosti. Ahneimmin Kamppareiden maaliverkkoa pöllyttivät Kalle Pesonen ja Tuukka Loikkanen. Molemmille merkittiin reilut puolen kymmentä maalia. Myös Jaakko Kyllönen ja polvivaivasta toipunut Riku Ikävalko olivat oivallisella pelipäällä. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 23–0.

P17-nuorilla on jäljellä kaksi ottelua: ensin kairataan Kampparit Mikkelissä (la 13.2.) ja viikko siitä (20.2.) ratkotaan, ehkäpä, runkosarjan ykköstila Kämärillä WP 35:ttä vastaan. Saas nähdä kuinka käy – myös Narukerällä on, oikean kokoonpanon ollessa käytettävissä, vielä sanansa sanottavana sarjajärjestyksiä pohdittaessa…

–Bandytoimitus