P15SM: Selvät pisteet Varkaudesta

Veiterän P15-joukkue matkasi Varkauteen hienoisena ennakkosuosikkina. Joukkue pitikin pintansa ja kaapi pisteet kotiin selvin numeroin. Pelillisesti hallinta oli vieläkin kovempaan maalieroon…

WP 35 – Veiterä 4–14 (2–9)

Joukkue lähti pelaamaan hieman erilaisella taktiikalla, jossa maalivahdin avaus saataisiin hieman ylemmäs keskialueelle vauhdissa olevalle luistelijalle. Siinä onnistuttiinkin osittain, joskin hieman WP 35:n rauhallisemman karvauspelin takia.

Ensimmäisellä jaksolla pelattiin käytännössä yhtä maalia ja hieman yli vartin jälkeen peli oli paketissa: Veiterä johti 0–4 Samppa Äikkään ja Elmeri Hämäläisen lyöden tahdit maali-ilottelulle. Tavoite oli tuoda pallo keskialueen yli vahvalla luistelulla ja sieltä levityksenä laitaan välihyökkääjälle jne. Varsin hyvin tätä saatiinkin toteutettua ja ekalla puolikkaalla erityisesti akselilla EeHoo Hämäläinen – Samppa Äikäs homma toimi ajoittain hyvin.

Vertti Torvinen kannatteli Wepareita

Veiterällä oli mahdollisuus lyödä tauluun varsin rumat numerot. Ensimmäisen puoliajan aikana tuli kuitenkin selväksi, että WP 35:n maalivahti Vertti Torvinen ei antanut periksi ja kannatteli joukkuetta hyvillä torjunnoillaan. Torvinen oli suoraan sanottua kentän hahmo. Pelin jälkeen selvisi, että Vertti on vasta aloittanut maalivahtina ja siihen nähden hänen esityksensä oli erittäin hyvä. Häntä kannattaa pitää silmällä jatkossakin…

Toisen puolikkaan alussa ensin pari WP 35:n pelaajaa komennettiin jäähylle ja käväisipä siellä yksi Veiteränkin pelaaja. Jäähyjen aikana peli oli molemmin puolin hieman sekavaa ja maaleja ei saatu aikaan. Jakson lopulla sitten taas iskettiin muutamat osumat. Erityisesti Veeti Hyvärisen terävät otteet maalin edustalla toivat pari ripariosumaa ja käväisipä Veeti Tapanainenkin tekaisemassa yhden. Monella pelaajalla oli toki paikkoja lisämaaleihin, mutta Wepareiden Vertti Torvinen jätti Veiterän poikien maalintekoyritykset vain yrityksiksi… Lopulta peli saatiin siivoon päätökseen ja päätuomari vislasi pilliin.

Veiterän maaleista vastasivat Samppa Äikäs (6), Elmeri Hämäläinen (5), Veeti Hyvärinen (2) ja Veeti Tapanainen (1). Maalissa pelasi tällä kerralla Eero Huomo.

Pelin jälkeen valmentaja Eetu Nikkinen summasi päivän pärinät tähän tapaan:

 

–Bandytoimitus