P17: OLS kairasi voiton Oulussa

Veiterän P17-ryhmän ensimmäinen pitkä vierasreissu tuotti voiton Wepareista ja tappion Olssille. Sunnuntaina vihreäpaitainen joukkue lähti peliin paitsi vajaalla kentällisellä myös hieman löysin rantein.

Ennen ottelutapahtumaa napattiin pikahaastatteluun OLS:n jääpallojaoston pj ja Jääpalloliiton hallituksen jäsen Jukka Jaatinen. Jääpallo näyttäisi olevan myötätuulessa Pohjois-Suomen näkövinkkelistä:

Itse ottelussa Veiterä panosti puolustusvoittoiseen pelitapaan. Kärkeen oli jätetty paikat Veeti Hyväriselle ja Samppa Äikkäälle, mutta muita oli ohjeistettu pysymään pallon alapuolella. Puolustukselta ja maalivahtipeliltä odotettiin tarkkuutta.

OLS on saanut jalkeille täksi kaudeksi oivallisen joukkueen, tuloksena siitä kakkossija viikontakaisessa Grano Cupissa Varkaudessa. Ottelun kuva oli selvillä jo muutaman minuutin jälkeen: OLS pyöritti omaan ruotsalaistyyppistä kahden suunnan peliään ja Veiterä valui omalle puoliskolle odottelemaan hyökkäyksiä. Ja tulihan niitä, OLS pääsi avaamaan maalinteon hieman harmillisen merkkausvirheen takia jo 7. minuutin kohdalla.

Ekalla puoliskolla Veiterä sai pidettyä numerot kohtuullisina ja numeroissa 3–0 mentiin pitämään taukoa. Mainittakoon, että Niko Tanskanen torjui rankkarin 19. minuutilla.

Toinen puolikas alkoi erittäin hyväkuntoisella Pakkalan jäällä OLS:n merkeissä: 50 minuuttia kellossa ja taululla lukemat jo 5–0. Siitä reilu kymppi eteenpäin ja Olssille vielä yksi maali eteen, 6–0. Tämän jälkeen koettiin pelissä hieman kummallinen vaihe, kun Veiterästä heitettiin pienen ajan sisään kolme pelaajaa jäähylle (Eero, Eemeli ja Luukas). Jäähyen aikana (62:26–77:31 – joista Veiterä pelasi n. 8 minuuttia neljän vajaalla) OLS ei kuitenkaan pystynyt maalintekoon.

Heti jäähysuman jälkeen Veiterä sai avattua maalitilin, kun Samppa haisteli irtopallon Topi Pihjalamaalta ja iski sen ilmasta suoraan maaliin. Viitisen minuuttia tästä, niin Samppa näki täydessä vauhdissa kiitäneen Lauri Moision, joka pääsi nokittain Pihjalamaan kanssa ja siitä pallo reppuun.

6–2-tilaneteessa näytti siltä, että Veiterä pystyisi vielä tekemään yhden, jolloin voitaisiin todeta, että ei turhaan Jukka Jaatista ole valittu Liiton nuva:n pj. OLS:n pojat kaunistelivat loppuluvuiksi 8–2 pelin lopussa ja sitten jämäkästi kunkkuna toiminut Bandyliiga- ja Elitserientuomari Mika Mutanen vislasi pelin päättyneeksi.

Pelin jälkeen Veiterän valmentaja Eetu Nikkinen mietti parannuskeino purkupalloihin:

Kentän laidalla pohdittin P17-sarjan tasoeroja. OLS oli tällä kertaa parempi, mutta on odotettavissa, että kauden mittaan nähdään erilaisia laskuja ja nousuja. Samaan aikaan HIFK nuiji Weparit numeroin 22–0 ja Oulussakin HIFK oli parempi 10–0. Näyttää siltä, että P17SM-sarjassa on yksi ennakkosuosikki, mutta sen jälkeen onkin tiukempaa. Veiterän roolina on haastaa ennakkosuosikit ja järjestää asiat niin, että peleihin saadaan paras mahdollinen kentällinen jäälle – näin voidaan kamppailla hyvistä sijoituksista talven mittaan runkosarjassa ja hakea asemia kevään ratkaisupeleihin…

Teksti ja haastattelut:
Topiantti ÄIkäs