P17: SM-sarja käyntiin voitolla WP 35:stä

Veiterän 17-vuotiaat aloittivat SM-sarjan vieraspelillä Varkauden Kämärillä. Veiterän nuoret olivat tällä kerralla vahvempia ja voitto ei ollut oikein missän vaiheessa uhattuna.

Peli alkoi sankassa räntäpyryssä. Kämärin kenttämesut taistelivat pikkutraktorilla ja Olympia-höylällä parhaansa mukaan lunta vastaan ja aivan pelin alussa jää olikin kohtuullisessa kunnossa. WP:n taktiikkana oli lyödä ja heittää pitkää Veiterän puolustukseen, mutta alakerrassa häärineet Eero Huomo, Eemeli Metelinen ja Topi Hatakka putsasivat irtopallot pois WP:n hyökkääjien ulottuvilta – varsinkin Sofia Segerman tulo puolustuslinjaan toi kaikkien otteisiin rauhallisuutta ja varmuutta.

Hyökkäyssuuntaan pelattaessa joukkueen teemana oli pitää rintama leveänä löytää syöttölinjoja Veeti Tapanaisen, Samppa Äikkään ja Susanna Simolan kesken. Piikissä Veeti Hyvärinen haki vaarallisesti paikkoja WP:n puolustuksen linjojen sisältä. Anna Tiippana ja Lauri Moisio antoivat hyvää taustatukea ja vaihtoehtoja pelinrakentelulle.

Pelin edetessä vaihtoruletti pyöri ja Veikka Kotoneva paini alakerrassa isompien sarjassa ja ajoittain näytti muille puolustamisen mallia. Luukas Karista on kehittymässä monipuolinen yleispelaaja, jolla on silmää ja malttia rauhallisille syötöille ja pelin pitämisessä omalla joukkueella. Luke onnistui tänään oivallisesti ja keräsi aiheellisesti kehut hyvistä suorituksistaan.

Maalissa Niko Tanskanen keskittyi huolella koko 90 minuutin ajan ja piti nollat. Aivan ottelun lopussa WP pääsi myllyttämään, mutta Niko venyi hienosti jalkatorjuntaan ja teki turhaksi sen vaarallisemmat yritykset.

Veiterä meni Vekstin, Susun ja kahdella (pikku-)Veetin maalilla jo mukavaan 4–0-johtoon. WP sortui jäähyilyyn.

Toisella puoliskolla sää parani ja jää oli oivallisessa kunnossa. Tämä antoi tilaa Veiterän pelinrakentelulle ja varsinkin peliin lämmennyt Samppa pääsi usein irti ja maalipaikoille. WP jatkoi jäähypenkin kuluttamista. Tuloksena neljä häkkiä ja taululla lopputulos 0–8.

Näin kirjattiin pöytäkirjaa Kämärillä:

WP 35 – Veiterä 0–8 (0–4)

24 min 0–1 Veeti Tapaninen ja Susu Simola pelasivat hyvin yhteen, Veksti viimeisteli
37 min 0–2 Susu Simola pääsi maalipaikkaan eikä erehtynyt
38 min 0–3 Veeti Hyvärinen avasi maalarinuran P17-sarjassa Susun hyvästä esityöstä; läheltä ja ylös
43 min 0–4 Veeti uudelleen, nyt Sampan esityöstä
tauko
48 min 0–5 Samppa pääsi lyöntipaikkaan ja siitä pallo reppuun
51 min 0–6 Samppa kulmurista keskelle kattoon, Eemeli Metelinen antoi hyvän syötön
76 min 0–7 Samppa puijasi läpiajosta maalin
83 min 0–8 Sampalle vielä yksi lyöntimaali
Jäähyt: WP 35 1 x 5 min ja 7 x 10 min / Veiterä 2 x 10 min
Päätuomarina Lasse Ropponen.

Ottelupöytis

Ottelun jälkeen Veiterän valmentaja Eetu Nikkinen oli tyytyväisellä mielellä:

Veiterä P17:n matka jatkui saman tien kohti Oulua, jossa kohdataan viime vuodesta vahvistunut OLS. Sunnuntaina tahti muuttuu työ- ja opiskeluesteiden takia ryhmämme on matkassa hieman vajaalla miehityksellä – mutta niillä mennään, keitä on matkassa. Katsotaan kuinka käy.

Teksti ja haastattelu:
Topiantti Äikäs