P17 / Up-date: VeiPalle makeat pisteet WP 35:ltä

P17SM-sarjaa: Veiterä/Pasa – WP 35 6–5 (3–3)

Lappeenrannan ja Imatran yhteisjoukkue VeiPa kaatoi kotipelissään WP 35:n P17SM-sarjan kärkitaistossa. Voitolla VeiPa nousi sarjan kärkeen ja aiheutti kauden muuten hyvin pelanneelle Wepari-ryhmälle sen ensimmäisen tappion.

Ottelu pelattiin Imatran jääpallopyhätössä, Linnalan legendaarisella jääpallokentällä. Kipakka pakkanen ja luomujää antoivat pelille oman erityispiirteensä. Olipa kentänlaidalle löytänyt uskollinen imatralaisyleisökin kannustamaan VeiPan poikia tärkeään voittoon.

Kotijoukkueen valmentaja Jarmo Kyllönen oli mielissään pelin ratkettua:

”Tiukka peli, jossa molemmat joukkueet teki vuorotellen maaleja. Ehkä meillä oli hieman paremmin maalipaikkoja ja tulos olisi voinut olla reilumpi, mutta hyvä näin”, sanoi Kyllönen.

Linnalan luomujäälle on piirretty toista kotikenttää Kisapuistoa hieman pienempi kenttä. Tämä aiheutti hieman päänvaivaa pelaamisessa:

”Toki kenttä oli molemmille sama, mutta WP osasi käyttää tilanteen paremmin hyödyksi ja he nostelivat meidän puolustuksen keskustaan flippejä, joita aiheuttivat monta vaarallista tilannetta. Mutta toisaalta saipas meidän libero Topi Pesonen hyvää ilmapeliharjoitusta.”

”Myös jää oli selkeästi luomua. Kenttämiehet olivat tehneet hyvää jälkeä, mutta onhan rätillä vedetty jää hieman erilainen kuin koneella. Jää oli toisaalta molemmille sama ja se ei ratkaissut peliä”, summasi Kyllönen.

WP hyödynsi kapeamman kentän myös korkealla karvauksella, jonka kanssa VeiPan pojat olivat aluksi hieman ihmeissään, mutta siitäkin selvittiin maltillisella pelinrakentamisella. Kaikkiaan ottelun kuva vastasi hyvin sarjan kärkiottelua, jossa pelattiin huolellisesti. Veiterältä puuttui vielä toipilaana olevat maajoukkueleirille kutsutut Riku Ikävalko ja Ville Hämäläinen, WP:lla oli matkassa kaikki keskeisimmät pelaajat. VeiPan maalissa Jere Oravuo ja Rasmus Turunen pelasivat ottelun puoliksi, varkautelaisten maalia vahti Joonas Kankkunen.

Joukkueet tekivät maaleja vuorotahtiin ja puoliaikaa vietettiin tasatuloksessa 3–3. Ensimmäisellä jaksolla nuori Akseli Uotinen vei vieraat 0-1 -johtoon, mutta VeiPan Tuukka Loikkanen tasoitti pelin jo seuraavasta hyökkäyksestä. Tuon jälkeen VeiPan maalit tekivät Tuukka toistamiseen ja Kalle Pesonen. Puoliaikatulokseen 3-3 päädyttiin WP 35:n Sakke Herrasen ja Y-pelaaja Eevertti Salmen maaleilla.

Toisella puoliskolla VeiPa onnistui pääsemään kahden maalin johtoon,kun Kerkko Äikäs ja Kalle Pesonen tekivät numeroiksi jo 5-3. 5-4:jään kavensi kulmurista WP 35:n Juho Holopainen ja K Pesonen teki VeiPan viimeisen maalin. Sakke Herranen kaunisteli vielä loppunumerot 6–5 noin 8 minuuttia ennen loppuvislausta. Peli oli ohi. VeiPan joukkueesta syöttöpisteitä rohmusivat Jaakko Kyllönen (x 2), Justus Pelo, K Pesonen ja Niklas Karhu.

Molemmille joukkueille tuomittiin kolmesti kympin jäähyt. Tuomarikolmikko Kaijansinkko-Segerman-Kunnas pärjäsivät koleasta kelistä huolimatta hyvin pelissä mukana.

Veiterä/Pasa YJ:n SM-sarjataival jatkuu sunnuntaina 24.1. huipputärkeällä pelillä Porin Narukerää vastaan. Myös tuo ottelu pelataan Linnalassa, ottelu alkaa klo 14.