P21:lle tappiollinen viikonloppu

JPS – Veiterä 10–1 (la 5.1.)
Akilles – Veiterä 11–2 (su 6.1.)

Veiterän Nuorten Bandyliigajoukkue pelasi viikonloppuna kaksi P21SM-sarjaottelua, jotka molemmat päättyivät vierastappioihin. JPS ja Akilles olivat odotetun kovia vajaalukuista Veiterää vastaan.

Kulunut kausi on ollut P21-joukkueelle hankala. Harmillisen monta pelaajaa suorittaa asevelvollisuutta ja velvollisuudet puolustusvoimien palveluksessa vievät veronsa. Viikonloppuvapaita ei aina järjesty vaikka kaikkiin joukko-osastoihin on pyritty olemaan hyvissä ajoin yhteydessä. Toisaalta on tärkeää, että nuoret miehet saavat palveluksensa suoritettua mielekkäissä ja tärkeissä tehtävissä – asepalveluksen kunniakas suorittaminen huolella on hyödyksi tulevaisuudessa.

Viikonlopun peleissä Veiterä oli liikkeellä kymmenellä kenttäpelaajalla ja yhdellä maalivahdilla –alikersantti Oravuo J. piteli joukkuetta pystyssä vaikeasta tilanteesta huolimatta. Kaikki pelurit saivat siis raikkaat 180 minuuttia peliaikaa. Hyvänä lisänä joukkueeseen saatiin P15-ryhmän mukana harjoitteleva Veikka Kotoneva (2003, Y-p15), joka täyttikin paikkansa osana puolustuslinjaa. Lisäksi vielä sairastuvalla olevan libero Topi Pesosen puuttuminen alakerrasta on näkynyt joukkueen pelissä.

Lauantaina Bandyliiga-rutinoitunut JPS luisteli Veiterältä jalat alta vaikka taukoluvut (3–1) lupailivat tiukkaa peliä. Lopputulos 10–1 on kenttätapahtumiin nähden oikea tulos. Veiterän maalista vastasi Samppa Äikäs, joka sai Paavo Huuhtaselta vapauttavan syötön ja pääsi läpiajoon. JPS:n ryhmästä erottautuivat Jasu Koljonen, Riku Hämäläinen, Tatu Ässämäki ja Saku Hämäläinen.

Sunnuntaina matkattiin Porvooseen, jossa joukkueen otti vastaan iloinen ja vapautuneenoloinen Akilles-organisaatio. Arveltiin, että perjantain tapahtumilla oli osansa. Akilleksen P21 nakutteli taululle tasaiseen tahtiin maaleja ja nelikko Cassu Hänninen, Akke Laakkonen, Aapo Pursio ja Rasse Fridolfsson oli tänään pitelemätön.

Veiterä syttyi pieneen takaa-ajoon vasta pelin ollessa ja paketissa. Ensin Jaakko Kyllönen vapautti Samppa Äikkään kaksistaan Akilles-veskari Isak Skogin kanssa ja Samppa ujutti pallon häkkiin (6–1). Hetkeä myöhemmin Samppa pääsi häärimään toistamiseen Akilleksen rankkarialueella ja nosti kavennuksen 7–2:teen. Alkukarvauksen toiseen osumaan teki Kalle Pesonen, joka tänään pelasi vuorotellen Kyllösen kanssa liberon tontilla.

Veiterä P21 on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä tasapisteissa HIFK/Botnia YJ:n kanssa. Narukerä pitää perää puhtaalla 007-tilastolla.

P21SM-sarja jatkuu viikon päästä sunnuntaina 13.1. klo 15 ottelulla sarjakärki Kamppareita vastaan.

-Bandytoimitus