Paluu päiväjärjestykseen: Kampparit kaatui Tapaninderbyssä

Veiterä palasi voittojen tielle Tapaninpäivän Kampparit-derbyssä. Ilahduttavan monilukuinen kotiyleisö jaksoi kannustaa vihreäpaidat voittoon loistavassa säässä pelatussa ottelussa.

Kampparit lähti peliin vauhdilla ja Topi Peuhkurin mahtitorjunnat pitivät Veiterän pelin pysytyssä aivan ottelun alkuhetkillä vaikka Valtteri Hauskan iskemästä kulmasta Veiterä oli mennyt 1‒0-johtoon 6. peliminuutilla.

Hiljalleen kotijoukkue otti kuitenkin pelin hallinnan itselleen ja puolen tunnin kohdalla peli oli mukavantuntuisesti jo 3‒0. Maalintekijöinä Aksi Seppänen (12. min) ja Tepi Liimatainen (30. min). Artem Shekhovtsov viimeiteli kavennuksen kulmasta 39. minuutin kohdalla. Liimataisen maalin esityön teki Eetu Peuhkuri kirurgintarkalla syötöllä Kamppareiden keskuspuolustuksen keskelle ja siitä Tero läpi…

Ensimmäisen jakson lopulla Veiterälle avautui nopea vastahyökkäys, jossa Johan Segerman vapautti Janne Hauskan mielipaikalle, siihen kaaren taakse: kuului vain ”Tsup!” kun pallo oli maalin yläkulmassa. Upea lyönti!

Minuutti tästä, niin Emil Fedorov pääsi Tuukka Loikkasen syöstä tekemään taukonumerot 5‒1.

Toisella puoliskolla Kampparit keräsi itsensä ja piti mestarit tiukasti puolustuskannalla. Kahdella Shekhovtsovin maalilla mikkeliläiset pääsivät jo kahden maalin päähän, mutta 75. minuutilla Tero Liimatainen kaadettiin aivan maalin edessä ja siitä pallo pilkulle. Tomi Hauska sijoitti rankkarin vasempaan alakulmaan ja siitä loppuluvut: 6‒3.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa valmentajat Antero Levänen ja Aleksei Nikishov olivat tyytyväisiä omien joukkueiden otteisiin:

‒ Ottelussa oli hyvä tempo ja Kampparit peli hyvin tiivisti omalla puoliskollaan. Pyrimme avaamaan heidän keskuspuolustusta levittämällä peliä laitojen kautta. Osaksi siinä onnistuttiin.

‒ Koko ottelun ajan Kampparit sai pidettyä paketin tiiviinä ja pyrimme erilaisilla syöttövariaatioilla avaamaan heidän pakettia.

Kamppareiden Antero Levänen huokui tilaisuudessa tyytyväisyyttä ja totesi reilusti, että Veiterä oli muutaman maalin terävämpi ja ansaitsi pisteet.

Aleksei Nikishov painotti vielä omassa kommentissaan sitä, että peliä pitää vielä yksinkertaistaa ja selkeyttää. Hienot syöttökuviot ovat toki näyttäviä, mutta tehokkain tulos saadaan aikaan, kun syötöt ovat helppoja, peli pysyy yksinkertaisena. Myös molemmat maalivahdit saivat Alekseilta kehuja tämän päivän pelistä. Veiterän Topi Peuhkuri nappasikin ansaitusti pyttykerhon palkinnon.

Tässä vielä ottelun jälkeisen pressin tallenne (kielioppipuristeille: ”sori siitä”):

Veiterän pelit jatkuvat sunnuntaina, uudenvuoden aattona 31.12. Suomen Cupin finaaliottelulla Jyväskylänseudun palloseura, JPS:aa vastaan. Luvassa on todellinen huippupeli: molemmat joukkueet jatkavat Bandyliigan kärjessä ilman tappioita.

Tervetuloa kannustamaan mestarit Cup-voittoon! Ottelu alkaa klo 14:00.

‒Bandytoimitus