Pekka Petriläinen on poissa

Veiterän jääpalloyhteisöä on kohdannut suruviesti. Seuran monivuotinen mestarimaalivahti, valmentaja ja talkooaktiivi Pekka ”Petu” Petriläinen (s. 1949) menehtyi nopean ja vaikean sairauden murtamana perjantaina 20.1.2017.

Pekka Petriläinen

Pekka ”Petu” Petriläinen, 1949-2017.

 

Veiterä toivoo Petua kaipaamaan jääville omaisille ja ystäville jaksamista surun keskellä.

Pekka Petriläisen pitkä ura jääpallossa alkoi jo 1960-luvun lopulla Lapan maalilla. Kesäisin hän pelasi Lapan II-divisioonajoukkueessa myös maalivahtina. Veiterään Petu siirtyi kaudeksi 1976–77, jolloin seura palasi SM-sarjaan ja suoraan pronssijoukkueeksi. Pitkän uran merkkipaalu oli SM-kulta keväältä 1980. Petu vartioi viimeisen kerran Veiterän edustusjoukkueen maalia kaudella 1987–88, jolloin pelattiin jälleen huipulla: joukkue saavutti tuolloin hopeaa. Kaikkiaan Petulla on Veiterän riveissä miesten sarjasta yksi kulta, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Veiterän edustuksen valmentajana Petu toimi vuosina 1999–2000.

Aktiiviuran jälkeen Petriläinen oli tuttu näky siellä missä jääpalloa harrastettiin: Kimpisessä, Vanhiksella ja Kisapuistossa… Petulla oli paikkansa Veiterän Veteraanien maalivahtina, nuorisojoukkueiden huoltajana, joukkueenjohtajana ja valmentaja – Joukkueessa Petu tunnettiin yhteensä sovittelevana huumorimiehenä.

Lasten ja nuorten harjoituksissa ja peleissä Petu tiukkasi ja teroitti luistimet, neuvoi nuoria maalivahteja ja toimi myös jääpalloerotuomarina.

Veteraanien talkooporukoissa, puuseppänä ja tosiveiteräläisenä Petu tunnettiin mukavana ja ahkerana kaverina, jonka kädentaitoja tarvittiin monessa paikassa. Petun tavaramerkiksi muodostui erityisten Veiterä-pienoismailojen valmistaminen. Sellaisia on erityisesti Veteraani-joukkueen myötä kulkeutunut monelle jääpallopaikkakunnalle ja klubirakennusten palkintokaappeihin monessa maassa.

Kesäajan harrastuksista Petu muistetaan, jääpallon harjoittelun lisäksi, innokkaana kalamiehenä ja veneilijänä. Hänen lajina oli erityisesti mato-onginta, joka sopikin oivallisesti Petun rauhalliselle luonteelle.

Seuran sisällä, ja vähän muuallakin, kulkee tarina, jonka mukaan Petu heitti luistimensa Kymijokeen joukkueen palatessa kotiin kultaiselta finaalimatkalta keväällä 1980. Huippumaalivahdin ura jatkui kuitenkin vielä miltei kymmenisen vuotta ja seuratyössä Petu oli aktiivisesti mukana viime syksyyn saakka.

Lappeenrannan jääpalloväki jää muistelemaan Pekka Petu Petriläistä ja kunniottaa Petun muistoa kauden 2016–17 viimeisessä Bandyliigan runkosarjaottelussa keskiviikkona 8.2.2017.