Petri Siivo Veiterä ry:n johtoon

Veiterä ry:n vuosikokous pidettiin torstaina 27.8.2020. Kokouksessa käsiteltiin kuluneen kauden toimintaa ja taloutta, tulevan kauden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä tehtiin merkittäviä henkilövalintoja. Veiterä ry:n puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Petri Siivo.

Veiterän pj:n nuija on nyt tiukasti Petri Siivon käsissä.

Petri Siivo, 61 v., on pitkän linjan urheilumies, joka lähtee puheenjohtajakauteen innolla:
– Pidän Veiterää erittäin mielenkiintoisena yhteisönä, jossa on hyvä paikallinen henki ja jossa urheilulliset tavoitteet ovat korkealla myös kansainvälisesti.
– Ja kuten vuosikokouksessa kuultiin, niin seuran taloudellinen tilanne on hyvä, vaikka viime kausi päättyi covid-19 -pandemian takia hieman erikoisesti.
Jääpallofinaali pelattiin Porvoossa ilman katsojia ja luonnollisesti molemmat finaalijoukkueet kärsivät tilanteesta taloudellisesti.

Läänin Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja työskentelevä Petri Siivo on toiminut Veiterän tukiryhmässä jo jonkin aikaa ja hän on konkreettisesti nähnyt Veiterän edustusjoukkueen uuden tulemisen:
– Edelliselle puheenjohtaja Martti Tepposelle kuuluu iso kiitos siitä, että Veiterään on saatu moderni, huippu-urheilua tukeva henki. ”Maran” aikana Veiterä on noussut jälleen suomalaisen jääpallon huippujoukkueeksi ja tätä työtä on meidän hallituksessa nyt hyvä jatkaa, Siivo sanoo.

Urheilulliset puitteet ovat kunnossa ja nyt hallituksessa keskitytään Veiterä ry:n toiminnallisten olosuhteiden kehittämiseen.
– Uuden hallituksen tavoitteena on jäsenmäärän positiivinen kehittäminen, jäsenten yhteenkuuluvuuden tunteen parantaminen sekä edustus- ja juniorijoukkueiden lähentäminen toisiinsa. Kaikki lähtee sieltä pienten lasten luistelu- ja jääpallokoulun kehittämisestä ja uusien toimijoiden saamisesta mukaan toimintaan.
– Seuran tekemä päätös päätoimisen valmentajan ja junnutyön kehittäjästä on tärkeä. Luotan siihen, että uusi päävalmentaja Tero Nieminen tuo sekä edustusjoukkueen pelaamiseen raikasta, uutta otetta että luo uuden tavan jäntevöittää junioritoimintaa, Siivo linjaa.

Uusi nimiä hallitukseen

Veiterä ry:n hallitukseen valittiin uusina jäseninä Anu Talka ja Toni Kaljunen. Valinnat tukevat Veiterän asemaa paikallisena liikunnan ja urheilun johtotähtenä myös tulevaisuudessa. Hallituksessa jatkavat jo aiemmilta vuosilta seuraväelle tutut nimet Atte Pykäläinen, Mika Simpura, Jukka Tirkkonen (seuran vpj.), Anssi Peuhkuri ja Iiro Tirkkonen. Koossa on hyvä ja tehokas joukkue viemään seuran toimintoja eteenpäin.

Petri Siivolla on vahva tausta huippu-urheilussa – joskin lajina ei ole jääpallo:
– Pallopeli kuitenkin! Eli olen aikanaan pelannut pöytätennistä Suomen huipputasolla. Minulla on muutamia SM-mitaleja nuoruusvuosilta.
– Pelaan toki edelleen paikallisessa seurassa. Sen minkä nopeudessa jään jälkeen, niin peliälyllä yritän saada kiinni, Siivo naurahtaa.
– Toisena lajina minulla on golf ja pelailen sitä omaksi ilokseni ystävien kanssa. Jääpallossa minua viehättää vauhti ja pelaajien taitaruus luistimilla.

Siivo nostaa vielä esille paikalliset olosuhteet:
– Me kaikki, myös kaupungin edustajat, tietävät Kisapuiston kovin heikot yleisöolosuhteet. Niille pitäisi tehdä pikaisesti jotain.
– Lisäksi pidän yllä keskustelua jääpallohallista. Veiterällä on valmius keskustella hallia koskevista edellytyksistä sekä julkisen että yksityisen sektorin kanssa. Hallilla olisi erittäin painava merkitys paitsi jääpallolle lajina myös lasten ja nuorten luistelu- ja urheiluharrastuksen edistämiseksi Etelä-Karjalassa.

Veiterä lähtee uuteen kauteen hyvin valmistautuneena – niin edustusjoukkueen kuin seuratyön kannalta. Siivo mainitsee haasteeksi edelleen vaikuttavan covid-19 -tilanteen:
– Seuraamme huolellisesti viranomaisten toimia asian suhteen. Toimimme määräysten mukaisesti. Itse kuitenkin näen, vaikka hallia odotammekin, että ulkoilmaurheilulla on tiettyjä etuna yleisön kannalta. Tämä voi kääntyä myös jääpallon hyväksi syksyn mittaan.

Veiterän edustusjoukkue leireilee pakon edestä Suomessa ja ensipuraisut isoon jäähän saadaan marraskuun alussa Kisapuistossa. Suomen Cupin toinen alkulohko pelataan Lappeenrannassa marraskuun puolivälissä (13.–15.11.) ja se aloittaa kansallisen jääpallokauden.

Bandytoimitus