Petteri Nokelainen: yksi asia ratkaisee kaiken…

Uutinen JUNNUBandy -sivuilta

DSC_0815 1
JUNNUBAndyläiset kuuntemassa Petteri Nokelaista, joka painotti luistelutaidon merkitystä niin jääpallossa kuin jääkiekossa

 

JUNNUBandyläisten harjoittelun erityinen painopiste tällä kaudella on ollut joukkuelajille tärkeän syöttötaidon lisäksi luistelutaidon ja -motoriikan kehittäminen yksilötasolla. Pelaajat osaavat toki jo luistella, mutta ”junnubandyiässä” luisteluun hiotaan myös ne perusteet tekniikan ja motoriikan suhteen, jolla pelaaja saa tulevaisuudessa pelilliseen liikkumiseensa nopeuden, ajan ja tilan. Nyt tehtävät harjoitteet ovat siis kauas kantoisia ja myös tärkeitä tehdä. Ison tekojään myötä harjoituksissa on käyty seikkaperäisesti, yksityiskohtia myöten ja pelaajatasolla luistelun perusasioita läpi – yhä uudestaan ja uudestaan. Teränkäyttö; se erottaa hyvän ja erittäin hyvän pelaajan. Sisä- ja ulkoteräharjoitteiden lisäksi tänään lauantaina vuorossa oli vauhtikäännöksen harjoittelu ja sen merkityksen ymmärtäminen. Vielä on kuitenkin matkaa edessä, jotta monet pienet ja isot asiat luistelusta opitaan – luistelussa koskaan ei voi olla liian hyvä, eikä luistelua voi koskaan harjoitella liikaa.

Veiterän P11-10 JUNNUBandyläiset saivat tänään lisämotivaatiota luistelutekniikan harjoitteluun jääkiekkoilija Petteri Nokelaiselta. Jos NHL:n, KHL:n, SM-Liigan (ja pari muuta liigaa) nähnyt ja 2011 Maailmanmestaruuden voittanut pelaaja treenaa samoja harjoitteita kuin JUNNUBandyläiset, niin niissä täytyy olla jotain ideaa ja joku syy miksi niitä tehdä – uudestaan ja uudestaan ja vielä aikuisenakin. 

Petteri painotti JUNNUBandyläisille luistelutaidon merkitystä erityisesti jääpallossa, jossa kenttä on iso. Ja kuulemma sama taito on osoittautunut tarpeelliseksi jääkiekossakin:
”Hyvän, erittäin hyvän ja parhaan pelaajan erottaa toisistaan luistelutaito: paras osaa luistella parhaiten. Luistelutaito ei tule itsestään, vaan sitä on treenattava jatkuvasti ja paljon”.

Nokelainen myös muistutti pelaajia kuuntelemaan valmentajaa ja valmentajan ohjeita:
”Kuunnelkaa koutsia ja mitä se teille sanoo. Se on tärkeetä.”

 

Veiterän JUNNUBandy kiittää Petteri Nokelaista luisteluopeista – selkä kuntoon ja seuraavaan kertaan… 😉

 

Alla kuvia, joissa Nokelainen näyttää mallia luisteluasennosta ja kertoo luistelutaidosta ja -tekniikasta Veiterän JUNNUBandyläisille (klikkaa kuva isommaksi).

20151121_111414 IMG_20151121_132357 20151121_111400 20151121_111421