Pisteet jakoon Kämärillä

Varkaudessa WP 35:n kotiavauksessa oli tunnelmaa. Kämärin kentän kirkkaat valo, vaativa kotiyleisö ja sarjakärjen kohtaaminen nostattivat tunnelmaa. Veiterä oli voitossa kiinni viimeiseen lyöntiin saakka.

WP 35 – Veiterä 2–2 (1–1)

Ottelu alkoi pienellä juhlahetkellä: WP 35 ojensi Veiterän – joskus myös Wepareissa pelanneelle – Janne Hauskalle hauskan kunniakirjan 500 Bandyliigapelin johdosta. WP 35:n organisaatiosta kerrottiin, että kun liitto ei sitä huomioinut aiemmin, niin oli heidän kunniansa tehdä tämä muistaminen: Jannen 500. peli Bandyliigassa osui viime kevättalveen, jolloin hän edusti vielä Kamppareita.

WP 35 muisti vanhaa pelaajaansa 500 Bandyliigaottelun saavuttamisesta. Upean diplomin lahjoitti, Veiterässäkin pelannut, varkautelaisprofiili Joni Kauhanen (kuva: WP-35 Facebook).

Vihdoin erotuomari Harri Siniaalto pääsi vislaamaan pelin käyntiin. Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta hieman hermostuneissa merkeissä. Molemmat pyrkivät pelaamaan tarkkaa syöttöpeliä ja maalitilanteet olivat harvassa. Joitain kulmia päästiin kokeilemaan, mutta molemmissa päissä puolustavan joukkueen muurit olivat tiiviit.

Ottelun 27. minuutilla nähtiin harvinainen tilanne: Veiterän maalilla torjunut Joonas Kankkunen pompotti pallon eteensä ja Veiterä puolustus suti ohi. Wepsujen Lasse Karppinen tavoitti Heinosen Jimin syötön ja siirsi kotijoukkueen johtoon.

Veiterä ei tästä hämääntynyt. 35. minuutin kohdalla Veiterä rakensi alakerrasta Christian Laibertin, Ere Verhelän ja Aksi Seppäsen toimesta hyvän hyökkäyksen, jossa pallo päätyi vasenta kaistaa paahtaneelle Samppa Äikäälle. Hän tavoitti tarkalla syötöllä WP 35:den maalille hiipineen puolustajan – Paavo Huuhtasella oli helppo työ laittaa ranteet lukkoon ja ohjata pallo maaliin. Näissä numeroissa mentiin viettämään taukoa.

Ensimmäiseltä jaksolta erottui Aksi Seppäsen merkitys pelintekijänä ja samoin nuoren Paavo Simpuran ulottuvuus ja yrittelijäisyys maalin edustalla.

Toiselle jaksolle Veiterä lisäsi hieman kaasua ja ajoittain hallitsi kenttäpeliä. WP 35 puolestaan panosti nopeisiin avauksiin ja tavoitteli vaarallista kärkipelaajaa Juho Holopaista. Veiteräpuolustus ja Kankkunen kuitenkin kestivät nämä yritykset.

Joonas Peuhkurilla oli iso rooli kahden suunnan pelaamisessa. Toisen jakson alupuolella, 48 minuutin kohdalla ”Peuhku” menetti pallon harmillisesti keskikentällä ja siitä oli avautumassa Wepareille ylivoimahyökkäys. Joonas pelasi tilanteen tarkasti loppuun ja kun Veiteräpuolustus sai käännettyä tilanteen niin pian oli Joonas jo WP:n maalin edustalla, jossa hän ovelasti sai vipattua pallon ohi kotijoukkueen parhaana palkitun maalivahti Ari-Pekka Ahon.

Käytännössä koko toinen jakso pelattiin Veiterän johdossa. WP 35 kiristi otetta ja ajoittain näytti siltä, että kotijoukkueen puolustus otti miestä niin miehekkäästi, että kentän laidalla olleille Wepareiden pikkujunnuille kasvoi karvat. Katsomoon näytti myös siltä, että tuomari Siniaallon linja aaltoili sinikäyrällä. Pelin jälkeen päätuomari kommentoi asiaa näin:
– Saattaa olla, että näytti siltä. Kentän tasolla tilanteen aisti hieman toisin ja ajoittain ensimmäisen jakson aikana tapahtuneet mailarikkeet olisi toki voinut viheltää aiemmin pois.
– Toisella jaksolla mailaiskut, molemmilla joukkueilla, osuivat käsille ja siksi oli aiheellista kiristää linjaa. Tuomareiden on pysyttävä tilanteen tasalla tässäkin suhteessa, Siniaalto pohdiskeli filosofiseen tyyliinsä.
– On hyvä, että saadaan palautetta ja näistä aina opitaan seuraaviin peleihin ja kehitetään tuomaritoimintaa, Siniaalto lähetti terveisiä molempien joukkueiden kiivaille kannattajille.

Peli 74. minuutilla nähtiin tilanne, jonka ansiosta Veiterän maalivahti Joonas Kankkusella on keittiön kaapissaan nyt yksi Fiskarsin paistinpannu enemmän: WP:n tähtihyökkääjä Holopainen pääsi yksin läpi, mutta jostain vain Kankkunen sai venytettyä patjansa pallon eteen ja siitä todellinen tähtitorjunta – ja tietysti vierasjoukkueen parhaan pelaajan palkinto mukaan.

Pikku huili tekee välillä hyvää.

WP:n tempo toisella jaksolla oli ajoittain liikaa Veiterälle ja joukkue sortui jäähyihin: V. Hauska, Äikäs ja Eemeli Metelinen istuivat osin samaan ja eri aikaan omia kymppejään ja WP painoi päälle. Veiterä tyytyi puolustamaan ja varsinaisille maalitonteille ei enää päästy oikeastaan kuin kerran: Äikkään jäähyn päättyessä Veiterälle siunaantui puolittainen ylivoimahyökkäys, jossa ensin J. Hauska ja Peuhkuri kokeilivat Ahon patjojen pitävyyttä ja pallo pomppi Äikkäälle, mutta hänen osumansa ilmasta osui hieman huonosti mailan lavan yläreunaan ja pallo nousi päätyverkkoon.

Pelattaessa jo lisäaikaa – molemmat joukkueet olivat ottaneet aikalisät – WP sai hirvittävän myllyn Veiterän maalille ja T. Hauska teki rankkarialueella rikkeen ja pallo vietiin pilkulle. Kotijoukkueen Niko Nissinen ei erehtynyt ja pelin viimeisellä lyönnillä peli oli tasan. Vähän vaikutti, että kotijoukkue olisi voittanut ja vierasjoukkue olisi hävinnyt – pisteet kuitenkin jaettiin ja Veiterä jatkaa sarjaa ilman tappioita.

Ottelupöytis

Lauantaina pelit jatkuvat kotikentällä Porin Narukerää vastaan. Ottelu viime kauden mestaria vastaan alkaa klo 16. Tulkaa joukolla kannustamaan Veiterä voittoon!

Bandytoimitus