Pori piti pisteet kulmureilla

Narukerä – Veiterä 3–2 (2–1)

Porin Narukerä ja Veiterä avasivat ylemmän jatkosarjan. Tasaisen ottelun voitti Narukerä paremmalla osumatarkkuudella erikoistilanteista. Nuorelle Niilo Puhakaiselle (U16) liigadebyytti.

Veiterän osalta ottelu alkoi jännittävissä merkeissä, kun maalivahti Saku Herranen joutui kampittamaan Kerä-hyökkääjän ottelun viidennellä minuutilla. Kotijoukkueen Tomi Mustonen osui kuitenkin ohi maalin ja nopea avausmaali jäi näkemättä.

Peliä edettiin 25. minuutille, niin alkoi tapahtua: ensin Veiterän Santtu Nurmi taisteli karvaamalla lappeenrantalaiset 0–1 -johtoon. Hyvä osoitus Santun vahvuudesta maalin edustalla. Puolen tunnin kohdalla Kerä sai ottelussa viidennen kulmurinsa: Ville Aaltonen osui Eero Paavolan tarjoilusta: 1–1. Ja sama toistui reilun kahdeksan minuutin jälkeen ja kotijoukkue johti tauolle mentäessä 2–1.

Veiterän kopissa oltiin kuitenkin rauhallisia ja luotettiin omaan peliin. Samalla tavalla ottelun etäyleisö luotti siihen, että Narukerän organisaation LiveScore-palvelun ylläpitäjä osaa asiansa ja verkkoyhteydet Karhupaanalle toimivat.

Vaan eivät toimineet.

Tulospalvelutilastoja syötettiin järjestelmään epäsäännöllisen säännöllisesti tai sitten Internet oli hetkellisesti lakkautettu Porista. Kummallista ja harmillista.

Kun järjestelmä lopulta alkoi rallattamaan, niin ensin Veiterälle merkittiin maali (Santtu Nurmi, 2–2, 59. minuutilla). Jälkeenpäin todettiin, että Santtu vainusi Joonas Peuhkurin ampuman kudin ribarista maaliin, joten syöttöpojo olisi ollut paikallaan Joonakselle.

Noh, sitten järjestelmä päivittyi ja osoitti, että Kerä menee 3–2 -johtoon Vili Korhosen maalilla. Lopulta merkittiin, että se oli kahden ensimmäisen tavoin kulmaosuma. Sitten merkittiin, että Nurmi iskee hattutempun ja tuo Veiterän tasoihin.

Hetken päästä järjestelmä päivittyy ja Nurmen maali otetaan pois ja hänelle merkitään jäähy (87. min, väkivaltainen peli).

Jaa-a.

Niin siis peli päättyi: kotijoukkueen 3–2 -voittoon, jossa Kerä iski kolme maaliaan kulmureista. Veiterä osui kahdesti Nurmen toimesta pelitilannemaaleilla. Ensitahdit jatkosarjaan on otettu ja pelistä välittyi kuva tasaisesta, kahden hyvin puolustavan joukkueen otatuksesta.

Pelin jälkeen tavoitettu päävalmentaja Tero Nieminen kertoi olevansa tyytyväinen koko joukkueen panokseen tänään. Näkemäänsä hän pohdiskeli tähän tapaan:
– Hyvä peli. Puolustimme tänään hyvin joukkueena. Kerä ei päässyt oikeastaan kertaakaan meidän muodon sisään ja annettiin heille suunta tulla oikealta ylös.
– Heidän pelintekijät Koivula ja Rajala saatiin pidettyä pois pallosta. Tähän olen tosi tyytyväinen.
– Meilläkin oli paikkamme, mutta myös Kerä puolusti hyvin, Nieminen tunnusti.

Porilaisten maalit tulivat erikoistilanteista?
– Noo jooh, ne iskivät kolme kulmaa sisään ja se riitti heille, tyytyi Nieminen toteamaan ja huomautti samalla, että yleensä kenttäpelissä vahva Narukerä jäi ilman pelitilannemaalia.
– Se, mistä todella pidin meidän otteistamme on, että pelin sisällä ei tapahtunut mitään ailahtelua, eli puolustaminen oli kontrolloitua ja emme antaneet Kerälle tiloja vastahyökkäyksiin. Siinä ne ovat hyviä.

Tero Nieminen nosti esille eräät pelaajavaihdokset normaalista Veiterän rosterista:
– Meiltä puuttui oikeastaan neljä avauskentän pelaajaa, mutta tässä nähtiin myös Niilo Puhakaisen Bandyliigadebyytti. Rohkeaa ja nöyrää peliä Niilolta, Nieminen kiitteli.
– Ja nyt siis tiedetään, että kevättä edetään niin sanotusti pidemmän kaavion kautta, eli puolivälierät ovat meillä edessä. Tiedetään ainakin selkeästi miten kausi etenee. En näe sitä huonona asiana lainkaan. Peli kehittyy ottelu ottelulta, valmentaja pohdiskeli.

Joukkue on valmis kohtaamaan Narukerän lauantaina?
– No nyt matkataan kohti Koti-Karjalaa ja otetaan hyvät unet tämän päälle. Katse kääntyy huomenna reeneissä lauantain finaaliin. Meillä on aikaa palauta tästä ja sitten toivotetaan porilaiset tervetulleeksi Kisapuistoon, Nieminen hymähtää.

Veiterän Niilo Puhakainen pelasi Porissa 1.2.2023 ensimmäisen aikuisten Bandyliigaottelunsa. Vieressä Narukerän kapteeni, Ville Aaltonen. Pelaajien ikäero on 29 vuotta. (Kuva: S. Puhakaisen kotialbumi.)

Ottelupöytis

Narukerä vastaan Suomen Cupin finaalissa lauantaina

Seuraavaksi Veiterä esiintyy kotiyleisön edessä siis lauantaina 4.2. klo 16 alkavassa Suomen Cupin finaalissa. Kyseessä on kauden toinen kilpailullisen sarjan ratkaisu.

Veiterä lähtee peliin puolustamaan Cup-mestaruutta kotiyleisön edessä. Ilmatieteen laitos lupailee lauantai-iltapäivälle Lappeenrantaan rapsakkaa talvikeliä ilman lumisadetta. Näin ollen Cup-finaali päästään pelaamaan hyvissä olosuhteissa.

Tervetuloa kannustamaan Veiterä voittoon Cupin finaalissa!

Bandytoimitus