Pudotuspelit käyntiin voitolla: OLS piti pelin tiukkana

Veiterän ja OLS:n puolivälieräsarja lähti käyntiin tiukalla pelillä Kisapuistossa. Veiterä dominoi peliä, rakensi tilanteita ja oululaiset puolustivat. ‒ Tätä on playoffs-maailma. Loppunumerot 2‒1 (1‒1).

Asetelma oli selvä: Veiterä on selkeä suosikki ja OLS altavastaaja. Pudotuspeleissä ei kuitenkaan lasketa maaleja vaan tulos ratkaisee. Veiterällä on nyt yksi voitto taskussa ja seuraava otetaan perjantaina Oulussa.

Ottelun alussa asiantuntevan yleisön keskuudessa arvuuteltiin, että kestääkö avausmaalin tekoon 13 sekuntia vai 11 minuuttia… Peli oli vahvasti kotijoukkueen hallussa, mutta OLS tukki jatkuvasti keskialueen ja pakotti Veiterän kierrättämään palloa alakerran kautta uudelleen ja uudelleen. Ja kun palloa pidetään omalla kenttäpuoliskolla, niin eihän sieltä maaleja mätetä.

Lopulta 29. minuutilla Veiterä vyöryi kolmen miehen voimalla kohti Pertti Virtasen vartioimaa maalia: Eetu Peuhkuri pääsi vauhdilla rankkarialueen sisään, Virtanen torjui kertaalleen ja pallo päätyi rosteriin palaneen Tero Liimataisen ulottuville, siitä pieni siirto ja Emil Fedorov pääsi nostamaan avausmaalin.

Tämän jälkeen Veiterän ote vain vahvistui ja peli painui väkisin OLS-päätyyn. Jakson lopulla, 43. minuutilla Olssi sai kulmurin, josta Saku Hartikainen sivalsi tasurin. Siitä tauolle.

Toisella puolikkaalla Veiterän alku oli vahva. OLS jäi kokolailla Veiterän jyrän alle ja jo 50. minuutin kohdalla Tomi Hauska kirurgintarkalla syötöllä Emppu Fedorovin puolittaiseen läpiajoon. Emil sijoitti pallon huolellisesti ohi Virtasen ja vapauttava johtomaali oli selvä.

Peliä oli kuitenkin rutkasti jäljellä ‒ eikä mitenkään selvä. Noin tunnin kohdalla pelissä oli todella vauhtia: tilanteita tehtiin molempiin päihin. Virtanen torjui hyvin ja avasi tutusti pitkillä heitoilla, Veiterä-päädyssä Topi Peuhkuri pääsi aavistuksen helpommalla.

Veiterä sain 80. minuutin kohdalla Veiterä sai kulmurin ja pallo iskettiin tulisesti kohti OLS-maalia. Olssin Atte Lämsä ei ehtinyt väistää ja sai pallon pahannäköisesti silmäkulmaansa. Ottelu vislattiin hieman epäselvän tilanteen jälkeen poikki ja keskeytettiin pariksi minuutiksi. OLS otti lopussa vielä aikalisän, mutta sen ja tuomari Thomas Söderbergin antaman lisäajan aikana ei nähty enää maaleja. Lopputulos 2‒1 riitti Veiterälle ja siitä tikki ensimmäisessä puokkarissa.

Ottelupöytis

Patric Huittisen / VMH kuvat ottelusta

Ottelun jälkeen joukkueiden valmennustiimeistä Lauri Segerman ja Olssin valmentaja Samuli Koivuniemi sekä pelaajista Eetu Peuhkuri ja OLS-kipapri Kimmo Ohtonen kertoivat Veiterän Pressiklubilla omat tuntemuksensa käydystä pelistä:

 

Veiterä siis kohtaa OLS:n toistamiseen perjantaina Pakkalassa, peli alkaa klo 19 ja sitä voi seurata tuttuun tapaan LiveScoren kautta. Mikäli kävisi niin, että sarjassa tarvitaan kolmas osaottelu, niin sen vuoro on sunnuntaina klo 13 Kisapuistossa…

Bandytoimitus