Runkosarja päätökseen voitolla – Pelit jatkuu

OLS – Veiterä 5–8 (2–5)

Veiterä kairasi kaivatun voiton sarjajumboksi jämähtäneestä Olssista. Ottelun tuloksella oli sikäli merkitystä, että pisteet lähtivät mukaan jatkosarjaan – onneksi tyylipisteitä ei jääpallossa jaeta.

Veiterä oli koko ottelun aikana kotijoukkuetta edellä. Se pelistä voidaan kertoa, että Veiterän kahdeksasta maalista osumat osuivat kaikkiaan viidelle ukolle – maaliseppoina olivat Lehtosen Matias, Valtasen Niklas, Nurmen Santtu, Verhelä Ere ja Huuhtasen Paavo.

Jos tarkempi analyysi pelistä kiinnostaa, niin ottelu on katsottavista tästä linkistä.

Nieminen: ”Voitto tuli”

Oulun ottelu ei jäänyt sen ihmeemmin mieleen muuten kuin voittona liiton marantontaulukkoon. Päävalmentaja Tero Nieminen tyytyi toteamaan pelin jälkeen, että ”voitto tuli ja nyt ajatukset ovat jo keskiviikossa.”

Pöytäkirja

Jatkosarjan pelit selvillä

Veiterällä on siis edessä ylempi jatkosarja, jossa pelataan kolme ottelua: kaksi vieraissa ja yksi kotona:

Ke 1.2. klo 19 Narukerä – Veiterä
Ke 8.2. klo 19 Veiterä – Kampparit
La 11.2. klo 16 JPS – Veiterä

(Toim.huom.: tämä on siis otteluohjelman tilanne nyt, sunnuntaina 29.1. Otteluohjelmaan voi tulla muutoksia ja ne ilmoitetaan Liiton tulospalvelussa.)

Veiterällä on vielä vuori kiivettävänä jatkosarjassa: on reilua sanoa, että pelissä on vielä kehitettävää aika monella osa-alueella. Maalivahti toimii kohtuudella ja ykkösveskarina kauteen lähtenyt Joonas Kankkunen on parhaimmillaan liigan kärkitasoa.

Puolustuspelaamisessa Veiterä on liigassa onnistunut kohtuudella. Päästettyjä maaleja on 51, eli 3,2 per ottelu – Kamppareilla 37 (2,3), Kerällä 39 (2,4) ja JPS:llä 53 (3,3). Käytännössä Veiterä ja JPS ovat samalla tasolla kuten myös kärkikaksikko. Puolustus on tosin hieman ailahdellut ja tuttu tasaisuus on puuttunut.

Hyökkäyspäässä on isompia kysymysmerkkejä. Kauden tässä vaiheessa ei enää voi vedota siihen, että viime kauden tehoista iso osa muutti Ruotsiin. Muutoksia toki on ollut muissakin joukkueissa. Tehtyjen maalien osalta sarjakärki Kampparit on omalla kymmen-, miltei sata-, luvullaan 99 tehdyn maalin kera. Veiterällä maaleja on 70 eli 4,4 per ottelu – viime vuosiin nähden se on kieltämättä vähemmän kun on totuttu. Viimeistelyyn on hyvä vielä kiinnittää huomiota – ja niin joukkue varmasti tekeekin jatkosarjan aikana.

Pelillinen ilme perustuu Veiterällä vahvaan luisteluun ja pallokontrolliin. Se on tutulla tasolla, mutta ehkä pelinteko vastuu ei ole jakaantunut niin monelle pelaajalle kuin on aiemmin nähty. Ehkä Veiterän pelin yllätyksellisyys ja viekkaus ei ole sillä tasolla kuin lappeenrantalaisyleisö on tottunut näkemään. Samalla vastustajat voivat helpommin lukea Veiterän pelitapaa ja karvaaminen on ehkä helpompaa. Eräissä arvioissa sivutukien pelaamiseen voisi vielä kiinnittää huomiota ja se leventäisi pelinrakentamista kauden tärkeimmässä vaiheessa.

Veiterä kohtaa seuraavaksi Narukerän kahdelleen: ensin keskiviikkona 1.2. Porissa liigapelissä ja lauantaina 4.2. Suomen Cupin finaalissa Lappeenrannassa. Cupin finaalipaikka määräytyy viime kauden paremmuuden perusteella. Joukkueen tuntevat hyvin toisensa ja runkosarjapelien perusteella Kerä on hienoinen ennakkosuosikki tulevissa kohtaamisissa.

Tervetuloa lauantaina 4.2. ja sitä seuraava keskiviikkona 8.2. kannustamaan kotijoukkue voittoon tärkeissä peleissä!

Bandytoimitus